Podle tech.udaju ma moto obsah nadrze 33 l. Dnes jsem tankoval kdyz mi na displeji blikal dojezd 26 km,predpokladam ze v nadrzi byl min 1l benzinu. Natankoval jsem full nadrz a veslo do ni podle ukazatele 35,4 l. Mate nekdo podobnou zkusenost,merili jste to nekdy ? Nebo ty pumpari nas takhle nenapadne pumpuji o prachy.. ? U auta se to az tak nepozna...
Hele toho bude víc. Bawoři určitě neudávají plnou po víko, ale při plně zasunuté pistoli (aspoň tedy myslím) a pumpaři jsou taky nejistí. Já tam tedy nikdy nedostal víc než nějakých 30, ale nebyla ůplně prázdná....ještě to jelo
Nedivil bych se kdyby tam byla nějaká norma jak má být dlouhá pistole, a podle toho tvarované nádrže aby tam cca 10% prostoru zůstalo pro sichr. Ale to jsou jen dohady.
....což když si představím nádrž auta, je pěkná blbost. No prostě to zkus s zasunutou pistolí, a víš že to máš na stojanu napsané, ,,zasuň až po kořen"
Sašo,to se mi stalo,když jsem si pro ni byl.Nádrž prázdná,na počitadle dojezd nula.Natankoval jsem 35,75l.Nemohl jsem tomu taky věřit.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Taky jsem tankoval, když mi PC ukazoval dojezd kolem 20km při spotřebě 5,5 a nedostal jsem tam víc jak necelých 31 litrů. A to vždy tankuju až ouplně nahoru. Jsem tak zvyklej, i u plechovky. Mám pak pocit, že nemusím tak často k pumpě
Pokud to někdo nezměří přesně, tak těžko říct. Tolik jsem nikdy nenatankoval. Ale pokud by to bylo po hrdlo cca 35-36l tak jen dobře. Taky trochu záleží na teplotě benzínu, teplejší se rozpíná a třeba při závodech modelů aut se podchlazoval, aby se ho vešlo do nádrže víc. Každý ml k dobru se počítal a nádrže byly předepsané. :-)
Ještě jedna věc, rozhodně bych nedal na měřák....už ne. Měl jsem dojezd 43km a cukucuk. Zůstal jsem na největší křižovatce v Ostravě. Zašel do prodejny zahradní techniky Honda, vyslechl ůtrpnou poznámku jestli to nebude BMW vadit že má benzín z Japonského kanystru a jel.
Dej si při prázdné nádrži několik rondlů, a přelíj všechen benál vlevo, pak to vyjedeš do mrtě a čepuj.
Teplota benálu bude víceméně všude stejná, tedy pokud nečepuješ z tanku Avia.
Já jednou jel taky cca 30km na dojezd 0.Už jsem i vyjel do travnatýho kopce a položil ho na levej bok,aby vytekl benál z tý pravý "ledviny" K bezínce jsem nakonec dojel bez chcípnutí,ale nenatankoval jsem víc,než necelých 32l.Celkem pravidelně vyjíždím nádrž do rezervy,ale nikdy a nikde se mi nestalo,že bych natankoval přes 32l a to to leju až po ten kovovej lem pod víčkem nádrže Jediný,co mě napadá,jestli vám u těch DOHC neudělali zase o něco větší nádrž? Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Petře, tím to nebude Já měl Adv. 2008 a stejně jsem tam podle stojanu dostal tenkrát 34,5L( takže buď se do té nádrže vleze opravdu o něco víc nebo nás pumpaři berou zkrátka). Jinak jak píše Waltr - ukazatel dojezdu si často žije svým vlastním životem a moc bych se na ně nespoléhal. Někomu ukazuje dojezd 0km a ještě třeba 20km najede. Někomu ukazuje dojezd 15km a za 2km zastaví.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Možná u 1200GSA to jde, ale dolévání do plného hrdla u osmikila mě pěkně vypeklo. Chcípla mi v totálním lijáku v Sárváru, po 390km od posledního tankování a benzín ukazoval OK stav. Už jsem přemýšlel, jak to odtáhnout, nakonec mi došlo, že je to nereálné - skutečně prázdná nádrž. V nádrži byl takový podtlak, že jsem nebyl schopen otevřít uzávěr, musel jsem s tím dlouho cloumat než se tam dostal vzduch. Ukazatel stavu benzínu se mi vzpamatoval až po dalších dvou nádržích. Od té doby už radši nic nedolévám úplně povrch, nepíšou to v manuálech zbytečně. A jak píše Waltr, nespoléhám na ukazatel.
mám také r.2008 najel jsem na nádrž 770 km ještě nesvítila rezerva a natankoval jsem 35 l.takže super spotřebu mám 4,5 litru.myslel jsem že šidí benzinka ale teď vydím že je to normální.
rop napsal:
Možná u 1200GSA to jde, ale dolévání do plného hrdla u osmikila mě pěkně vypeklo. Chcípla mi v totálním lijáku v Sárváru, po 390km od posledního tankování a benzín ukazoval OK stav. Už jsem přemýšlel, jak to odtáhnout, nakonec mi došlo, že je to nereálné - skutečně prázdná nádrž. V nádrži byl takový podtlak, že jsem nebyl schopen otevřít uzávěr, musel jsem s tím dlouho cloumat než se tam dostal vzduch. Ukazatel stavu benzínu se mi vzpamatoval až po dalších dvou nádržích. Od té doby už radši nic nedolévám úplně povrch, nepíšou to v manuálech zbytečně. A jak píše Waltr, nespoléhám na ukazatel.
Jakej podtlak?To jako nemáte na osmikilech přepad,ze kterýho vede hadička dolů pod motor,pro případ přelití nádrže nebo už zmíněnýho rozpínání benzínu vlivem teploty?Je to vývod ven a tím se ti tlak v nádrži vyrovnává ...leda bys to měl fest ucpaný Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Celda napsal:
mám také r.2008 najel jsem na nádrž 770 km ještě nesvítila rezerva a natankoval jsem 35 l.takže super spotřebu mám 4,5 litru.myslel jsem že šidí benzinka ale teď vydím že je to normální.
Slovák si koupí nového hummera.. A jezdí, a jede na pumpu. Tož tak tam stojí, a tankuje.
Tankuje hodinu. Tankuje dvě hodiny.
Vyleze pumpař, a řiká.
- Panko, co takhle vypnut motor?
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015