Chlapi, nevíte, jak je to s vozením prcka v sajdě? Od kolika let to umožňuje legislativa a pokud má někdo zkušenosti z praxe. Pořád si nedovedu představit jezdit na dovču, víkendové výlety atd. v autě. Letos jsem takto absolvoval Chorvatsko a trpěl jsem jak kůň
Upravil mahomaho dne 02.09.2012 11:22
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Mám pocit, že v tomhle je legislativně díra - v sajdě můžeš mít třeba deset kojenců pokud se vejdou a nemusej mít ani helmy. Teda aspoň tak to tuším bylo když jsem to řešil naposledy ~ R1100GS ~
Btw, v různejch státech je to jinak, ale povětšinou bez věkovýho omezení, a bez helmy by dítě vezl jen blázen... Problém s těma helmičkama je, že se nic homologovanýho na ty malý kebule nedělá, takže se to povětšinou řeší cyklohelmou.
~ R1100GS ~
můj brácha má od 8. let homologovanou helmu (crosovou..), s cykloškopkem bych to asi neriskoval..
Upravil lako dne 02.09.2012 12:43
Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich
Legislativa ma dve podminky (v CR) min 12 let a musi dosahnout na stupacky. Mladase vozim od 9 samo komplet obleceneho, ale on jezdi od 4 sam, takze ma moto celkem pod kuzi.
PetrG450X napsal:
Legislativa ma dve podminky (v CR) min 12 let a musi dosahnout na stupacky. Mladase vozim od 9 samo komplet obleceneho, ale on jezdi od 4 sam, takze ma moto celkem pod kuzi.
To plati pro vozeni jako spolujezdce.
Do sajdy je to jedno, klidne ctyrdenni mimino, kdyz bude dobre zapasany.
Takze to chce asi nejlip nainstalovat detskou sedacku. Taky to vymejslim
Jinak treba v italii se da vozit prcek od sesti, jako spolujezdec, v takovy specialni sedacce a nesmis jet vic jak 80.
Maiali nel Fango!
Pozor pozor na r 1200gs v cr sajdu jen tak neprihlasis musis moto prihlasit v D pripsat tam sajdu a pam to jako komplet dovest do cr to uz jde ale k tady koupene moto sajdu neprihlasis. Mluvim o R1200GS
Upravil servisak dne 02.09.2012 14:30
... servis a diagnostika BMW Motorrad
nevím jak je na tom legislativa v DE, ale v Louisovi prodávají sedačku pro děti na motorku od 2,5 roku, asi je to legálníhttp://www.louis....r=10008400 já na ní pořád koukám, nejradši bych jí koupil, nebo mě sajda taky nemine jinak na výstavě jsem 3letýmu synovi zkoušel helmu, která mu docela byla, asi za 1200, ale už si nepamatuju výrobce
nevyrábí to louis myslím, dá se to sehnat i jinde a je to schválený nemeckýma zákonama, jakože tohle nebo nic, proto taky ta cena jinak já bych do toho kluka klidně dal, o to že by spadnul bych se fakt nebál, zádama bych ho jistil aby nevyklouznul a přes interkom bych ho kontroloval, nevím proč je u nás legislativa tak zkostnatělá, jako čekat do 12 let je fakt na pikaču stejně si každý dělá co chce, sedačky maj bejt v autě a včera předemnou zastavil scénic a zezadu vyskákalo 5 dětí, které sedačky určitě potřebovalo a nemělo
Dani napsal:
To snad nemyslíte vážně, cpát děti do sajdy! To je podobný zvěrstvo jako cyklisti s Croozery...
Když mě bylo kolem 8let jeli jsme občas na jawě 250 sport celá rodina=rodiče+3ks dětí Jinak v té sajdě to myslím úplně vážně, i když vůbec nevim kde na to vezmu.
Asi se pohoršíš, ala ber to jako historku spíš pro zasmání. Není to návod. Mám to přímo od výrobce motopříslůšenství. Řešil jsem s ním tenkrát tanvak pro čokla. Měl požadavek na TANVAK!.. pro prcka.. , samozřejmě to odmít. Jo a toho motorkáře asi všichni znáte, ale bonznout ho pochopitelně nemůžu.---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Jo, sajdu si dovedu predstavit, s tim nemam problem, driv se tak jezdilo normalne. Je fakt, ze nebyl takovy provoz a navic kdyz si predstavim cunata v plechovkach u nas, i tak bych nejdriv jezdil na zkusenou s pytlem cementu misto prcka. Ale ten parez co je tady na fotkach, to fakt nee... Minimalne ne okolo tech 2,5 let. Vemte si, jak vypada autosedacka pro tyhle roky a tady to posadite na hrocha se dvema kolama...
servisak napsal:
Pozor pozor na r 1200gs v cr sajdu jen tak neprihlasis musis moto prihlasit v D pripsat tam sajdu a pam to jako komplet dovest do cr to uz jde ale k tady koupene moto sajdu neprihlasis. Mluvim o R1200GS
proč to nejde? Tihle blázni přihlásej sajdy skoro ke všemu... http://www.sajdka...~ R1100GS ~
taky uvazuju o sajde na mou 1100gs a to uz tak 3 roky ale nak se nato nedostavaj prasule aby to bylo tak jak to ma bejt chce to dopredu kyvku, siriky autokolo a kompletne jinej podvozek, tak zatim me bambino ceka az poviroste