Zdar, mám nějaký bordel v brzdové kapalině na předku. Vypadá to jako bílé vločky (bublinky) a drží se to spíš nahoře. Brzda je taky pekelně vostrá. Celkem mám strach za ni vzít.
Co máš za model - starší s posilovačem (do 2006) nebo novější bez posilovače (od modelu 2007 výše)? V kapalině by nic být nemělo. Jestliže je v ní nějaký "binec", tak bych ji určitě vyměnil. U starších modelů s posilovačem odcházejí vlivem staré znečištěné kapaliny součásti modulátoru tlaku. U novějších modelů se občas pokazí tlakový spínač pro brzdové světlo - obojí zbytečně drahá záležitost.
Jestli máš novější model - máš v přední nádobce tu "houbičku"? Mohlo by to třeba být z ní (sice jsem se s tím ještě nesetkal, ale co kdyby...).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
a není to spíš právě ta "houbička"?? vypadá to jak zgelovatělá kapalina ale je to správně.. Je to tam proto aby to nedělalo bublinky např. při jízdě OFF..
Přesně jak píše ježek. Jinak jestli ji tam náhodou nemáš, tak zkus tu "bublinku" vylovit a "prozkoumat", jestli to není kousek houbičky.
No já do toho ještě nekoukal. Je to model 2010, min. týden koupená, BOBem dovezená. Ale je možný že to bude ta houbička. Je to dost homogenní, není to pár bublinek.
no vždyť to tu s Tondou píšeme že se tam dává taková "houbička" aby se netvořily bublinky.. jen jsme potřebovali vědět co je to za rok aby jsme to upřesnili..
Bob napsal:
Dedkoid:máš to správně je to po 40tis inspekci v bmw v DE a tam ví co tam kdy a co patří,neboj se a brzdi i přední
Ježek + Tonda:ta zgelovatělá kapalina kde to vypadá jako by v tom něco bylo, je od modelů 2010 nahoru normal,měl jsem to u více moto.
Jasně Bobe - OK. Tak ještě jednou - ta kapalina není zgelovatělá - je to úplně normální brzdová kapalina DOT4. Novější modely mají totiž v nádobce takovou houbičku, ve které je kapalina jakoby "nasáklá" . Modely 2010 a vejš servisuji klukům běžně - (takže jak už napsal Ježek) proto jsme se zeptali, co má za ročník. Když vyndá z nádobky tu houbičku (a nechá z ní vykapat kapalinu), tak v nádobce určitě zbyde pouze čistá kapalina. Jak píšeš - Němci ví co dělají a jestliže byla na inspekci ve 40tis., tak bude vše OK.
Upravil Tonda dne 10.09.2012 17:33