Poprosil bych o radu niekoho kto má skúsenosť s montážou progresívnych pružín pre R80/100 GS (Marzocchi teleskopy).
Zohnal som si pružiny, výrobca Wirth, mali byť pre danný typ. Originálna pružina sa na jendom konci zužuje z vnútorného priemeru cca 24mm na 18mm a sadne do osadenia tej prepúštacej tyči. Avšak progresívne sú bez toho zúženia. Preto som si nie istý či som dostal vôbec správne pružiny, alebo mi chýba ešte nejaké redukcia.Taktiež tá progresívna pružina je o cca 10mm kratšia.
Za odpoved vopred ďakujem.
Malakh napsal:
Poprosil bych o radu niekoho kto má skúsenosť s montážou progresívnych pružín pre R80/100 GS (Marzocchi teleskopy).
Zohnal som si pružiny, výrobca Wirth, mali byť pre danný typ. Originálna pružina sa na jendom konci zužuje z vnútorného priemeru cca 24mm na 18mm a sadne do osadenia tej prepúštacej tyči. Avšak progresívne sú bez toho zúženia. Preto som si nie istý či som dostal vôbec správne pružiny, alebo mi chýba ešte nejaké redukcia.Taktiež tá progresívna pružina je o cca 10mm kratšia.
Za odpoved vopred ďakujem.
Na tohle ti odpoví Vevis. Ale myslím si že když jsem mu je dával do jeho PD byly taky bez toho zužení.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Popravde nevim jak to je.Menil to servisak a zjistili jsme,ze tam jiz nejsou orig.pruziny,ale progresivni wilbers.Ja daval nove Wirth.Ty nove byli asi o 1cm delsi,ale to mohlo byt unavou tech starych.Zuzeni ty progresivni nemeli ani jedny.Ale my jsme to nijak nerozebirali,jenom jsme vyndali stare a dali nove.Takze to usazeni jsem ani nevidel.Kazdopadne to normalne funguje.Prekvapuje me,ze ty tvoje progresivni jsou kratsi nez original.Podle mne je original pruzina kratsi a nad ni je jeste plastova trubka,kterou pri montazi progresivnich pruzin vyndas.Predchozi majitel me motorky,ty plastove trubky urizl a asi 3cm dlouhe kousky mel jeste nad tema wilbers pruzinama jako pritvrzeni.Vzhledem k tomu,ze ty wirth byli trochu delsi,tak jsem ty kousky vyndal.
Kazdopadne problem s tim osazenim resil i Brnak kdyz daval take wirth pruziny a mel vidlici celou rozebranou.Rikal mi,ze by to bez toho zuzeni spatne sedelo a delal si nejake podlozky,v kterych udelal diry,aby mohl protekat olej.A jezdi s tim bez problemu.Jestli chces,poslu ti na nej do PM telefon.
Na to osazeni jsem se ptal kdysi mladeho Zlabka,ktery na 80gs taky daval progresivky a ten to osazeni taky nijak neresil.Tech progresivnich pruzin se podle mne prodava dost a prijde mi divne,ze by k tomu vyrobce nedodaval nejake podlozky nebo redukce,kdyby tam byli potreba.Ani v navodu montaze se o nicem nepise.
Asi jsem ti moc nepomohl.Treba napise neco Vlastimil.Ten by to mohl vedet a vidlici mel asi taky rozebranou.
Upravil vevis dne 16.10.2012 08:53
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Pomohol si a hodne. Ak progresívne pružiny nahrádzajú aj tie plastove trubky, mám struny na čosi úplne iné...premer sedi..možno cesťak...ktovie.
Tie dištančné podložky... struna je vedená trubkou takže nemá kam ujsť, ale nedosadá celou plochou zakončenia ale len možno polovicou. Materiály však nie sú blato tak odtlačeníe asi nehrozí. Ale dam ich aj tak vytočit.
Rozmýšlam či ich vobec meniť alebo rovno kúpiť druhé.
Michal21 napsal:
poradite mi, kde kopit ty wurth pruziny? a je to s nima nejaky vyrazny zlepseni?
Mrkni ebay.de, byva ich tam ako maku.
Pozeral som este papier k nim, uvádza sa BMW 247E, R80/100 GS, 89->,
Technické parametre, drôt 4,8cka, 33,8 priemer a 440 dľžka..som z toho teda jeleň.
Existuju teda pružiny kratšie kde sa nechava ten plastovy valec a dlhsie kde sa vyhadzuje?