Včera jsem zkusil oslovit člověka, který prodával R1100RT za 43.000,- na Motoinzerci. Dostalo se mi odpovědi podle které se jedná 100% o šmejda co z lidí tahá prachy.
Jednoduchý dotaz zněl:
Dobrý den,
je Váš inzerát na BMW R1100RT stále aktuální??
Pokoušel jsem se vám minulý týden dovolat, ale nebral jste to.
Kde je možné si motocykl prohlédnout??
Díky za odpověď
M. Střítecký
Odpověď:
Dobrý den,
Prosím, zkuste odpovedet v anglictine. Nechci mluvit cesky.
Moto je stále k prodeji. Koupil jsem si moto z Ceské republiky, kdy jsem
pracoval zde. Já jsem druhý majitel, ceské doklady, skutecné km a servisní
knížka.Moto je v dobrém stavu, žádné nehody, žádné mechanické problémy. Chci
prodat moto, protože muj pracovní povolení vypršelo a nedávno jsem nechal z
Ceské republiky.Cena je 42.500 Kc, ale mužeme jednat.
Pokud máte stále zájem o mé jízde prosím odpovezte.
Dekuji vám,
Josep
Hello,
Please try to respond in english. I don't speak czech.
The moto is still for sell. I bought the moto from Czech Republic when i
worked here. I am the second owner, czech documents, real km and service
book. The moto is in good condition, no accidents, no mechanical problems. I
want to sell the moto because my work permit expired and I recently left
from Czech Republic. The price is 42.500 CZK, but we can negotiate.
If you still are interested in my moto please respond.
Thank You,
Josep
Odpověděl jsem opět jednoduše, ale to je nepodstatný
Jo todle jsem zazil neco podobneho kdyz jsem prodaval Aprilii. Mi psal nekdo z Anglie ze ma o ni zajem. Ze ji bere a souhlasi s cenou. Poslal mi sek a ze mu mam napsat az si proplatim penize a ze posle cloveka pro motorku. Sek byl ale samozrejme nekryty. Divim se ale co tim danny clovek sledoval? On musel platit postu z UK do CR a nic nedostal
3/6 Marines SEMPER FI
Někdo se stejným tel.číslem prodával nedávno tohle : http://motorky.ba...-50000.php
Zajímavý je, že jednu mašinu prodává z Brna, druhou z Prahe..
A jednou se jmenuje Josep(h) a podruhé Marck
Možná ale Marck prodal Josephovi s motorkou i telefon...
Upravil bluesbery dne 26.10.2012 06:52
Takových inzerátů (stejný mail - stejný vykuk) je na "Sauto" mraky. Nesmyslně nízká cena, jeden prodejce z více míst, špatná čeština. Nevím, co zkouší, že by nízká cena, velký zájem, pošli zálohu?
Upravil Jirina1 dne 26.10.2012 07:38
Born To Lose. Live To Win.
jezek napsal:
no,
že to je podvodný inzerát, myslím už ukazuje cena.. normálně by totiž za tyhle peníze, tam visel asi 15 minut a motka by byla pryč..
Samozřejmě, ale už dvakrát se mi osvědčilo, nebýt línej a sledovat inzeráty. Vždy jsem koupil víc než výhodně. Sice ne hned s vidinou zisku, ale po prodeji jsem byl něco v plusu.
Upravil milosch dne 26.10.2012 07:45
Dobrý den,
Moto je v Newcastle, UK. Před tebou mluvit Měl jsem klienta, který se zajímal o mé jízdě. Požádal mě, abych dopravu můj moto na adresu v České republice. Domluvil jsem dodávku na jeho adresu, jen aby zjistil, že byl falešný. Ztratil jsem čas a peníze, protože o něm a teď odmítá odpovídat na mé telefonní hovory nebo e-mailové zprávy. Pokud se vám stále zájem o koupi mé moto Zařídím dopravit na Vaši adresu, ale tentokrát budu používat logistické společnosti, která bude zpracovávat platby, dopravy a dokumenty pro nás. Budete mít možnost prohlédnout mé moto, než ve skutečnosti za to platí. Chtěl bych vysvětlit, jak to můžeme udělat, ale pouze tehdy, pokud jsou závažné, protože upřímně řečeno nechci ztrácet čas, nebo nechat si čas promarněný s nekonečným diskusím.
Jdi do toho Miloši a ještě mu odepiš, ať se všichni pobavíme a hlavně poučíme, jak to ti xsindli narafičí, aby lidi připravili o prachy..
Že se jedná o podvod, pozná už i předškolák nebo Emilio..
bluesbery napsal:
Jdi do toho Miloši a ještě mu odepiš, ať se všichni pobavíme a hlavně poučíme, jak to ti xsindli narafičí, aby lidi připravili o prachy..
Naletěl jsem. Naštěstí jen z poloviny. Zprvu mě to ani nenapadlo. Prostě se chce někdo rychle zbavit motorky a já mu od ní pomůžu Naštěstí diskuzí o těchto šmejdech jsem pročetl několik a po odpovědi mě bylo jasný o co jde.
bluesbery napsal:
Naletěl jsem. Naštěstí jen z poloviny. Zprvu mě to ani nenapadlo. Prostě se chce někdo rychle zbavit motorky a já mu od ní pomůžu Naštěstí diskuzí o těchto šmejdech jsem pročetl několik a po odpovědi mě bylo jasný o co jde.
Telefon nikdo nebere...
Nenaletěl jsi ani z poloviny..
Při tom prvním kontaktu by málokoho napadlo, že jde o podvod, až z jeho poslední odpovědi to ale přímo čiší.. plus ty další nesrovnalosti, co se objevily..
Upravil bluesbery dne 26.10.2012 08:36
Zdar,to samý je v autech. By jste se divili kolik šuldů pošle zálohu dopředu... Borci nejsou češi. To bude zas nějaká afrika...to jak když máš na aukru věc a napíše ti někdo že t pošle dopředu love a ty to pošleš do afriky rodině....nasrat
Ahoj loni jsem nabízel mého Transalpa a ten Josep " Marc" motorky nejen "prodává", ale i kupuje. Kamarád co taky prodával tak měl úplně stejnou zkušenost se stejným člověkem. Chlapík měl veliký zájem, respektoval cenu a motorku chtěl poslat poštou s tím, že vše uhradí. Jinak na motorkářích je o tom poměrně solidní článek jak celá ta jejich myšlenka funguje, ale jak už tu bylo psáno tak základem jejich úspěchu byl nekrytý šek popřípadě kopie takového šeku. Poslal kopii o zaplacení v nějaké pseudobance s tím, že je potřeba jen zaplatit nějakou poměrnou část, která se po uskutečnění převozu vrátí, ale pak už je to jasný. Jo a oslovil česky, ale pak už jen přes překladač a nebo jenom anglicky.
Jo já to měl stejně,bylo to několik typů z Anglie.Vždy to bylo stejný.Obrovskej zájem,cenu respektuji a nakonec chtělo abych do banky poslal nějakou poměrnou část jako jistinu,že s obchodem souhlasím což tenkrát dělalo něco kolem 10 000kč.No a to je to o co právě přijdeš.Docela vymyšlený,teda kdyby našel blbce co do toho půjde.
toto je nieco extra? myslel som ze je to bezne v dnesnej dobe
Popis:
Další výbava: hlavní stojan, startování tlacítkem, starter elektrický.
inak podla tej spz na aute by sa dalo asi zistit kde to je fotene
Upravil vevis dne 26.10.2012 19:57
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
MajklGS napsal:
... a co třeba tohle ?
http://www.motoinzerce.cz/motorky/bmw/669345-r-1100-gs.html
Tahle motorka i se stejnejma fotkama visela na inzerci už dřív, normálně jako 1150 a za normální cenu, tohle bude spíš nějakej překlep.
jardajerman@seznam.cz
Tak takovýhle finty se tu už tuším probíraly. Je to pořád stejný.Podle dalších emailů se pak člověk dostane většinou až na Ukrajinu . Ale ten začátek je pořád stejnej. A konec by byl s penězma asi taky.
Prodával jsem něco na Bazoši a přišel mi mejl taky od takovýho šmejda. Opět předat dopravní společnosti.... Jsou to ****i...:-)
Stenly- motocyklista varnsdorfský