Ahoj,
kdykoli po jizde sahnu na zadni kotouc, je horky, ze na nem nejde udrzet ruka, prestoze jsou predni kotouce jen vlazne.
Je to normalni? Respektive, je to tim, ze je ten zadni kotouc jeden a mensi? Nebo mam zkusit povolit trochu zadni brzdu? Vecer to dam na stojan a zkusim, jestli se kolo volne toci, ale to asi stejne nebude, co?
Opravdu to neni tim, ze bych brzdil vice zadni
F800GS - dela to od zacatku (koupena ihned po 1000km servisce)
Dnes jsem to schválně vyzkoušel a zadní kotouč zahřátý nemám,takže si myslím že bys měl zkusit tu zadní brzdu trochu povolit. Jak jsi na tom se spotřebou ? Dlouhodobě mám spotřebu kolem 4,5 (dost najezdím po městě) ale na delší rovinaté tratě se dá jet 3,5 - 3,7 l.
Upravil bluesbery dne 10.06.2008 21:38
bluesbery napsal:
Dnes jsem to schválně vyzkoušel a zadní kotouč zahřátý nemám,takže si myslím že bys měl zkusit tu zadní brzdu trochu povolit. Jak jsi na tom se spotřebou ? Dlouhodobě mám spotřebu kolem 4,5 (dost nejezdím po městě) ale na delší rovinaté tratě se dá jet 3,5 - 3,7 l.
Dlouhodobe cca 4.9, vazim 90Kg, zadne kufry. O vikendu se mi ale stalo, ze to bez zjevne priciny zralo cca 8-9 (ve dvou)... cca hodinu, nez nas chytl dest, zastavili jsme cca na hodinku a zase to bylo OK, cca 5 litru.
Taky se mi zda, ze tomu nejak chybi vykon .. teda - nemam moc s cim porovnavat, ale na dvojku to bez spojky nema ani trochu tendenci stavet se na zadni, at delam co delam... a to mela i Jawa 350 se svymi 17kW... tak nevim. Ze by to fakt porad brzdilo? Az prijedu z prace, podivam se na to, jestli se mi toci to kolo volne.
Cau, ja mam dlouhodobe 4.5 . Ale pokazde, co jsem meril, jsem ujel na nadrz tak 370 km ci o neco vice. Zatim mam najeto 1020 , takze se to snad jeste zlepsi.
Tento vikend jsem ukazoval kamaradovi moto a delal jsem si srandu ze mu ukazu jak to pekne "bootuje" pri otocni klickem. Pak jsem to chtel nastartovat a ono nic. Narval jsem tam rychlost a zpatky neutral. A ani se spojkou ... nic.
Nakonec jsem to vyresil jako zpravny IT odbornik .. Vypnout/Zapnout a bylo to ok :-) . No proste kdyz to ma pocitac tak to ma i bugy :-( .
Na to zadni kolo se mrknu az nekam pojedu, ale nezdalo se mi, ze by to nejak moc topilo.
PS: Randolfe : pls posli mi ten kontakt kde jsi to koupil, at se domluvim ohledne toho kufru ... danke meine liebe :-)
Upravil Mafator dne 10.06.2008 16:04
./Maf
randolf napsal:
...
kdykoli po jizde sahnu na zadni kotouc, je horky, ze na nem nejde udrzet ruka, ...
Ondra
Máš tři varianty:
1. Nevšímat si toho a věřit, že se to "ochodí"
2. Dát motorku do servisu (podle všeho je to novej kousek v záruce)
3. Sundat zadní brzdu, vyndat destičky, vyčistit je, a hlavně lehce promáznout třmeny kterými "plovoucí" brzda ucycena (pod gumovými manžetami) a pak to vše zase setavit. Pokud konstrukce zadní brzdy je taková, jak si myslím, že je.
Já podobné příhody řeším kombinací 1. a 3. varianty.
randolf napsal:
...
kdykoli po jizde sahnu na zadni kotouc, je horky, ze na nem nejde udrzet ruka, ...
Ondra
Máš tři varianty:
1. Nevšímat si toho a věřit, že se to "ochodí"
2. Dát motorku do servisu (podle všeho je to novej kousek v záruce)
3. Sundat zadní brzdu, vyndat destičky, vyčistit je, a hlavně lehce promáznout třmeny kterými "plovoucí" brzda ucycena (pod gumovými manžetami) a pak to vše zase setavit. Pokud konstrukce zadní brzdy je taková, jak si myslím, že je.
Já podobné příhody řeším kombinací 1. a 3. varianty.
Diky, jsem si toho vedom, jen mne zajimalo, jestli je to normalni nebo ne....nechci resit neco co resit netreba.
Behem cca 1500km se to neochodilo, takze se to asi neochodi.
Ondra
Tak jsem zkusil to kolo a toci se podle mne OK... rekl bych tak 2Nm odhad od oka (na pneumatiku musim tlacit cca pulkilem).
Tak uvidime... zkusim to jeste poradne probrzdit, treba to pomuze.
Počítač bude asi taky "na baterku.. " 2x se mi stalo, že mi za jízdy chcípnul motor, podotýkám že po asi půl hod. ježdění, 6. rychlost a při rychlosti cca 70 km/h. Pomohlo otočení klíčkem, motor naskočil ,ale stejně nechápu... nepršelo, erupce na slunci taky žádné...Najeto mám asi 2500 km.
A nepřibržďuješ si náhodou nevědomky za jízdy nohou? I to se stává a v servisu se závada neprojeví. Jen se ptám,protože je to taky možnost a nemusíš o tom ani vědět.
BIGR napsal:
A nepřibržďuješ si náhodou nevědomky za jízdy nohou? I to se stává a v servisu se závada neprojeví. Jen se ptám,protože je to taky možnost a nemusíš o tom ani vědět.
Na tom neco je... mozna jo Mozna si fakt pribrzduju a nevim o tom Zkusim jet zitra s pravou nohou pod stupackou a uvidime... dam vedet.
Tak teda vyreseni: BIGR ma pravdu!!!!
Opravdu si nevedomky pribrzduju zadni brzdou... snazil jsem se sledovat a dokonce to nevedomky delam tam kde je to treba
Takze dekuju za rady a omlouvam se vsem za mystifikaci!
randolf napsal:
Opravdu si nevedomky pribrzduju zadni brzdou... snazil jsem se sledovat a dokonce to nevedomky delam tam kde je to treba
BTW: S motorkou jsem cim dal spokojenejsi
V pohodě. Hlavně že jsi našel závadu dřív,než jsi šel do servisu a tam ze sebe udělal vola. Nehledě za čas a finance s tím spojený.
randolf napsal:
BTW: S motorkou jsem cim dal spokojenejsi
V pohodě. Hlavně že jsi našel závadu dřív,než jsi šel do servisu a tam ze sebe udělal vola. Nehledě za čas a finance s tím spojený.
Mozna lepsi ze sebe udelat vola v servisu pred jednim clovekem, nez tady pred vsema
bylo mi to jasný od samýho začátku, ale bylo mi trapný ti to takhle natvrdku napsat
Upravil Hrabe_X dne 12.06.2008 13:41
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Mozna lepsi ze sebe udelat vola v servisu pred jednim clovekem, nez tady pred vsema [/quote]
Ani bych neřek. Nikdo neni vševědoucí a nejjednodušší věci napadají někdy až nakonec. Tak o co jde?
Hlavně,že je to vyřešený a život jde dál.
Mimochodem dneska byl u kámoše na servisu jeden člověk s podobným problémem a příčina byla stejná.
Upravil BIGR dne 12.06.2008 20:06