Zdravím!
Chystám se koupit svou první motorku a jsem už pevně rozhodnutej pro BMW F650GS. Leccos mám už o tomhle modelu počtený, ale přeci bych se vás zkušenejch chtěl na něco zeptat.
Mám vyhlídnutou jednu krasavici. Stav docela ucházející, cena taky ujde, kilometry v pohodě. Jen mi tam nehraje jedna věc a to jsou hnědý koncovky vejfuků. Všimnul jsem si, že to některý maj. Napadlo mě, jestli to nesouvisí s počtem ujetých kilometrů.
Chci se teda zeptat, jestli to máte někdo na svý motorce taky tmavý a popřípadě, od kolika kilometrů to zhruba začne tmavnout.
Tmavé výfuky jsou normální, ale možná je má trochu víc.
Moje výfuky ze zadu, najeto přes 30000km.
Toho válce bych se bál, důvody natření můžou být různý.
Mrakomor napsal:
jawan napsal:
Výfuky stmavnou provozem to je normalni ,ale co ten válec?
Válec je prej natřenej znova barvou. Jelikož to nejde pořádně odmastit, tak se v barvě dělaj vlivem tepla bubliny. Vypadá to ošklivě.
acsroman napsal:
Tmavé výfuky jsou normální, ale možná je má trochu víc.
Moje výfuky ze zadu, najeto přes 30000km.
Toho válce bych se bál, důvody natření můžou být různý.
Mrakomor napsal:
jawan napsal:
Výfuky stmavnou provozem to je normalni ,ale co ten válec?
Válec je prej natřenej znova barvou. Jelikož to nejde pořádně odmastit, tak se v barvě dělaj vlivem tepla bubliny. Vypadá to ošklivě.
Ty máš ty vejfuky jak nový. Ten válec byl prej natíranej z toho důvodu, že to měl v Itálii nějakej leštič a nelíbilo se mu, jak to bylo zašlý. Tak to takhle zprasil. Pod tou šedou je normálně ta světlá originální. Ta šedá se z toho prostě loupe.
Výfuky mi připadaj leštěný, táta má najeto stejně jako já a nemá je tak tmavý jako já. Asi je to tim jak se povedla chromová lázeň. Jinak můžu nabídnout svojí motorku - odzkoušená (žádný stočený km), udržovaná http://www.bmwgs....d_id=16249
Upravil Labus01 dne 31.10.2012 18:02
No... Aby se zase neřeklo, že kazím inzeráty, tak tady jen dodávám svůj názor na ten stroj a to, co bych si já určitě zkontroloval...
Takže, bacha na ten válec... V nejhorším případě to mohlo být i zadřený a tohle může být z jiný motorky, vypadá to fakt strašně a pokud kilometry sedí, tak to nemohlo vypadat hnusně natolik, aby s tím talián chtěl něco dělat... Ale to se nezjistí jinak, než rozborkou...
Já mám taky 2001čku a mám 71tis. a musím říct, že výfuky mám v lepším stavu... Na druhou stranu pokud je to Italka, tak jezdila ve vedrech a teploty motoru i výfuků byla trošku jinde, než tady u nás v ČR...
Cena bych řekl dobrá, má to výbavu a vypadá v celku slušně, nějaký servis to za sebou taky má jak je psáno v inzerátu...
Doporučuju opsat VIN, poslat ho do BMW a nechat si vyjet servisní historii a záznamy o provedených svolávačkách...
2 Chimera: Zkoušel jsem to a když jsem skoro umíral v křečích z únavy, tak jsem si řekl, že mi to nevadí a nasadil to zpátky... Fakt to za tu dřinu nestojí...
Labus01 napsal:
Výfuky mi připadaj leštěný, táta má najeto stejně jako já a nemá je tak tmavý jako já. Asi je to tim jak se povedla chromová lázeň. Jinak můžu nabídnout svojí motorku - odzkoušená (žádný stočený km), udržovaná http://www.bmwgs....d_id=16249
ty kilometry bych skoro na 100% řek že neseděj, mám taky malý GS taky kuúpovaný od tasse a všechny ty motorky u něj maj kolem 30k km, ale pokud víš na co se zaměřit tak bych se toho nebál. Já mám taky italku, není to prostě německá leštěnka ale motorově mě nenechala nikde...
In pivo veritas!
maqrtek napsal:
ty kilometry bych skoro na 100% řek že neseděj, mám taky malý GS taky kuúpovaný od tasse a všechny ty motorky u něj maj kolem 30k km, ale pokud víš na co se zaměřit tak bych se toho nebál. Já mám taky italku, není to prostě německá leštěnka ale motorově mě nenechala nikde...
já teda po koupi měnil skoro úplně všechno včetně lanek ale na motor sem nemusel šáhnout, oleje si neveme ani deci, vypimpil jsem si ji podle svejech představ
In pivo veritas!
Díky za info. Jako ten válec mi taky přišel úplně strašnej. Chlapík říkal, že původně jel do Itálie pro leštěnku a pak mu ukázal tohle, tak už to od něj koupil, ale stáhnul ho na ceně. Proto to tady prodává za tyhle peníze.
S tím VINem díky za radu. To zkusím. Jinak je k tomu i serviska, ale je tam vyplněnej akorát první servis. Takže pak by ty kilometry asi i seděly.
A tahle motorka není od Tasse. Tohle je LM Moto. Je to asi 100 metrů vedle. Tu motorku jsem prolejzal asi hodinu. Nebyl jsem ohlášenej na návštěvu, ale i tak mi to chlapík ochotně všecko ukázal. Nastartování dobrý, nikde nic nezvonilo, po zahřátí šlapala taky dobře. Plyn jsem zkoušel, nikde žádná vůle, řazení až moc přesný a tuhý (dosud jsem zvyklej na Japonce, tak asi proto se mi to zdálo).
Jediný investice, který by do toho byly - udělat vidli - netěsní, koupit ten plastovej bazmek, kterým se zamyká sedlo. Prej to ztratil, když to vezl na kárce do Čech.
Jinak motorka asi upadla na pravej bok. Nejsou tam origo blikače, blatník je stříkanej (jde vidět i na fotkách), trochu je odřená vidle a motor. Ale že by to bylo namotaný na stromě to nevypadá.
Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu důležitou věc. Na pravý straně na hlavě je odfuk pro olej. Přišlo mi, že to z toho teče až moc nezdravě a celá pravá strana válce byla mastná. Prej je to normální. Je to skutečně tak? Potom by mi nesedělo, že do těhle motorů se od výměny do výměny nedolejvá ani kapka.
Díky za vaše inzeráty. Ceny jsou sice trochu výš, ale zase k tomu dáváte slušnou výbavu, kterou jsem si chtěl časem stejně dokoupit.
Nezdá se mi že by ta výbava byla nějak bohatá. Kdo dá pancéřovky na zadek a vykašle se na duležitější předek? A ten přetřenej válec něčim smrdí Plus tam budou další investice jak píšeš
F 650 GS (00)
MarekHK napsal:
Nezdá se mi že by ta výbava byla nějak bohatá. Kdo dá pancéřovky na zadek a vykašle se na duležitější předek? A ten přetřenej válec něčim smrdí Plus tam budou další investice jak píšeš
Nechci se zastávat inzerátu, ale třeba já dával napřed zadní a pak předek. Důvod? Vždy při závadě. První rupla originál zadní. Potom předek.
MarekHK napsal:
Nechci se zastávat inzerátu, ale třeba já dával napřed zadní a pak předek. Důvod? Vždy při závadě. První rupla originál zadní. Potom předek.