Čau, nevíte někdo jak se vyměnuje ložisko v zadním kole na 1200 GS, je to to ložisko na hřídeli v ose kola, mám tam trochu vůli. Zajíma mě jestli se to dá zvládnout doma, nebo jestli to je moc složitý.
PPROCH napsal:
Čau, nevíte někdo jak se vyměnuje ložisko v zadním kole na 1200 GS, je to to ložisko na hřídeli v ose kola, mám tam trochu vůli. Zajíma mě jestli se to dá zvládnout doma, nebo jestli to je moc složitý.
Tohle se tu už řešilo projdi forum někde to tu je i s obrázky.
Já jsem to hledal, ale našel jsem jenom výměnu simerinku. O tom ložisku tady taky je něco napsáno, ale ne jak se to vyměnuje. Mě by zajímal nějaký postup, jestli ho někdo znáte.
Mas na mysli lozisko v zadnim prevodu?K vymene potrebujes spesl pripravky na upnuti diferaku abys povolil matici na pastorku.Potom pokud menis nejake soucasti je poreba nastavit vuli v soukoli.Ale pokud s tim jezds delsi dobu je realna sance ze budes potrebovat novy dif...vyndej cidlo abs,je magneticke,pokud jsou na nem spony je to spatne.
Nemyslím ložisko od kardanu, ale ložisko na hřídeli v ose zadního kola. Motorka má najeto 35000 km, čidlo abs bylo jenom trochu špinave, žádné velké špony. Ale olej zrovna čistý nebyl. Když chytnu zadní kolo nahoře a dole a páčím s ním tak tam mam trochu vůli, na hornim okraji ráfku to dělá asi 0.5 mm. Nevím jestli to je normální, nebo jestli to ještě vydrží do konce sezony a pak bych to vyměnil. Jestli to není nebezpečné, protože mě čeká letos ještě dost kilometrů.
Aha,tak zrejme myslis ten cep na kterem se kyve diferak.Nez budes povolovat tu matici,tak ji nahrej horkovzdusnou pistoli,je to na Loctite a obcas to jde blbe povolit.A bud opatrny az tam budes davat nove jehlove pouzdra at je neposkodis pri montazi.
PPROCH napsal:
Nemyslím ložisko od kardanu, ale ložisko na hřídeli v ose zadního kola. Motorka má najeto 35000 km, čidlo abs bylo jenom trochu špinave, žádné velké špony. Ale olej zrovna čistý nebyl. Když chytnu zadní kolo nahoře a dole a páčím s ním tak tam mam trochu vůli, na hornim okraji ráfku to dělá asi 0.5 mm. Nevím jestli to je normální, nebo jestli to ještě vydrží do konce sezony a pak bych to vyměnil. Jestli to není nebezpečné, protože mě čeká letos ještě dost kilometrů.
Pořád si nerozumíme, je to ložisko v ose kola. Je to asi největší ložisko co tam může být. Je to stejné ložisko jako u kola na autě,když chytnete kolo u auta a máte tam vůli.
Aha,no ale to lozisko je uvnitr v zadnim prevodu,rozdelat to rozdelas,ale potrebujes stahovak na unasec zadniho kola a lis.Musis pak nastavit spravnou vuli s soukoli.Ja bych si na to doma bez poradneho naradi netroufl.