Mate nekdo zkusenosti?
Jak a podle ceho vybirat funkcni a spolehlivej pristroj, kterej ale nestoji hroznej ranec?
Zaujal me napr. QT 2010 v cene 2100,-.
Když jsem sháněl já, tak mi vyšlo, že pokud nebude kalibrovanej, tak bude přesnost libovolnéhu testeru na úrovni máš alkohol, nemáš alkohol. Mám tester asi za 1100 a co jsem ho porovnával s kalibrovaným, tak to +- na desetiny promile sedělo. Ale ruku do ohně bych za to nedal. spíš to používám tak, že zkusim a, když vidim 0,05 (asi nejčastější hodnota), tak raději čekám alepon hodinu. pak už naměří vždy 0.
Neco podobnyho mam taky, takze jsi mi vlastne nepomohl.
Prave u QT 2010 a i levnejsich uz nabizeji kalibraci, tak me napada ze uz to snad o nejaky duveryhodnosti svedci, jenze prodejci toho nakecaj. Rad bych nejaky zkusenosti uzivatelu.
Ten kalibrovanej, se kterým jsem můj porovnával byl asi jen na 500 měření, pak musel být zase kontrolován. Bohužel už nevím typ, přece jen je to už pár let
Ono hlavně většinou ty testery lidi oddělaj když zkoušej "jak funguje" daj si panáka a dejchnou... To je prakticky okamžitě několikanásobně mimo stupnici a tester jde do kytek...
Mám tento http://alkohol-te...s-ca-2000/a funguje- nevím co dodat víc.Jen s tou kalibrací -mělo by se to po čase nechat zkalibrovat,dělají to v té prodejně co jsem to koupil aji prý na počkání,je to po určitých počtech použití ale vzhledem že nemám moc příležitosti ,,foukat" tak jsem ještě nekalibroval.prý tento typ snad používala i městská policie.
HonzaGS-SV napsal:
Ono hlavně většinou ty testery lidi oddělaj když zkoušej "jak funguje" daj si panáka a dejchnou... To je prakticky okamžitě několikanásobně mimo stupnici a tester jde do kytek...
ja mam tehnle V-net AL 6000 Red a jsme spokojneje jen se musi co dva roky nechat vymenit cip a je to v klidu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jedny z nejlepších jsou od firmy dräger. Cena ale není zrovna nízká. Ty co používáme v práci stojí asi 40 tisíc Kč.
Zase máte jistotu že výsledek měření bude totožný jako "naše" měření F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
Jedny z nejlepších jsou od firmy dräger. Cena ale není zrovna nízká. Ty co používáme v práci stojí asi 40 tisíc Kč.
Zase máte jistotu že výsledek měření bude totožný jako "naše" měření
To budu radsi abstinent, jedine ze by se mi na to slozili danovi poplatnici
Jak píše Swat je jeden z nejlepších je od firmy Dräger a k tomu jednou za půl roku kalibrace.
Třeba ten CA2000 neměří vůbec přesně, většinou značně přeměřuje a odchylka u měření bývá exponenciální. Jestli se u tohoto přístroje provádí kalibrace na počkání, tak to není žádná kalibrace, ale jenom šméčko na lidi.
U elektronického detektoru samozřejmě platí, že se snímač může snadno odrovnat vysokou hodnotou např. po vypláchnutí úst alkoholem nebo testem hned po požití.
Kdo to má pouze pro svou potřebu a chce si "fouknout" párkrát do roka, jestli nemá ráno zbytkáč, tak nejlíp postačí třeba detekční trubičky Altest, nabízí třeba firma Canis - cena s DPH 179,- Kč (10 ks). Mají i alkohol tester CA 2000 za cenu 1559 Kč.
ThomasDRZ napsal:
Jak píše Swat je jeden z nejlepších je od firmy Dräger a k tomu jednou za půl roku kalibrace.
Třeba ten CA2000 neměří vůbec přesně, většinou značně přeměřuje a odchylka u měření bývá exponenciální. Jestli se u tohoto přístroje provádí kalibrace na počkání, tak to není žádná kalibrace, ale jenom šméčko na lidi.
U elektronického detektoru samozřejmě platí, že se snímač může snadno odrovnat vysokou hodnotou např. po vypláchnutí úst alkoholem nebo testem hned po požití.
Kdo to má pouze pro svou potřebu a chce si "fouknout" párkrát do roka, jestli nemá ráno zbytkáč, tak nejlíp postačí třeba detekční trubičky Altest, nabízí třeba firma Canis - cena s DPH 179,- Kč (10 ks). Mají i alkohol tester CA 2000 za cenu 1559 Kč.
Jak jsi zjistil že tem CA 2000 měří špatně? Já to nevyvracím ,jen mě to zajímá
Já mám dva od V-netu. Proč, je na delší vyprávění. Al 6000 lite s thermočidlem a Alkoscent s čidlem chemickým, které by mělo být lepší. Porovnáním zjišťuju, že se liší při měření i o 1 promili. Poslal jsem je tedy prodejci ke kalibraci a jaké bylo překvapení, volal mi, že blbě měřily oba. V rámci jakési záruky mi oba nakalibroval za jednu cenu. Zároveň mi poradil, abych se jednoho zbavil. Teď jsem u kluka dělal pokus znovu, a ejhle,nic se nezměnilo, rozdíl stejný. Čemu tedy věrit*pissed*? Dohromady mě stály k 5000Kč a na ho.vno. Obrázek si tedy udělejte sami. Nejlepší je asi fakt nechlastat, jak píše Servisák. Tak asi tak.
Nechlastat je nejlepší řešení to jo ale někdy se zadaří a je nutno se vyvarovat zbytkáče za volantem. Asi nejlepší by bylo porovnat s policejním dregrem.Swat dostane za úkol nás co máme ty hobby měřáky objet se služebním aparátem a flašou slivovice aby jsme se dobrali nějakého objektivního výsledku
To Kim - prováděné srovnávací měření CA 2000 versus Dräger. Při hodnotě 0,5 promile na CA2000 bylo na Drägeru cca 0,1, při 2,0 promile na CA to bylo na Drägeru kolem promile.