Pokud vím, že budu nádrž dávat dolů, tak tam nechám minimum benzinu. Většinou na to nedojde. Udělá se hezky, zajedu k benzínce, natankuji plnou, něco vyjezdím a zůstane to tak. Pak už je jaro a jedeme!
Upravil hobr dne 24.11.2012 16:00
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
plna nadrz se dolejvala hlaven pro to aby nadrz nekorodovala coz je u plastovych nadrzi zbytecne
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Je tam ten nesmysl na ukazování benzínu a ten prý má bejt zatopenej, tudíž plná. Prej se může díky prázdný nárdži po...rat a pak to neukazuje. Já budu mít teď prázdnou nádrž už druhou zimu, tak uvidím, jestli se něco po...ere
GSA 1250 Rallye 2024
jo to je druha vec degradace benalu vodou co se vysrazi ale ma to souvislos i s tou korozi , jelikoz ta vysrazena voda dohromady s kyslikem dela svoje
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
shadowGS napsal:
No hlavně je to proto aby v nádrží zbylo co nejméně prostoru pro vzduch a pro vysrážení vody s benzínu který pak máš na hladině. Nevím tak nějak ne ?
Takhle jsem to slyšel taky. Ale v tom pripade bys to mel delat porad a ne jenom když zimuješ. Uz parkrat se mi stalo, ze jsem se nedostal na moto třeba měsíc a to je dost dlouhá doba na to aby se voda vysrážela... Jinak si myslim, ze plna nadrz nekolik mesicu stareho benzinu taky nebude zadna vyhra. Urcite taky nebude mit tu kvalitu jako čerstvý, co myslíte?
shadowGS napsal:
No hlavně je to proto aby v nádrží zbylo co nejméně prostoru pro vzduch a pro vysrážení vody s benzínu který pak máš na hladině. Nevím tak nějak ne ?
Takhle jsem to slyšel taky. Ale v tom pripade bys to mel delat porad a ne jenom když zimuješ. Uz parkrat se mi stalo, ze jsem se nedostal na moto třeba měsíc a to je dost dlouhá doba na to aby se voda vysrážela... Jinak si myslim, ze plna nadrz nekolik mesicu stareho benzinu taky nebude zadna vyhra. Urcite taky nebude mit tu kvalitu jako čerstvý, co myslíte?
za několik měsíců (3-4 měsíce) se benzínu nic nestane, po roce už to nemusí být pravé ořechové, ale více či méně by měl být stálý i tak - asi taky záleží na těch řepkových a jiných přísadách které se do toho ted dávaj...
edit: Jinak většinu sezon jsem tuto záležitost neřešil, prostě co tam bylo to tam bylo do jara a nebo se v prosinci ještě jelo atd, sem tam to v zimně nastartuju, prohřeju komplet stroj a tak se i ten benzin prokarbuje, myslím že se nic stát nemůže pokud si jednou za měsíc celkově motorky všimneš - stejně jako u zazimovanýho auta...
Upravil petrguss dne 24.11.2012 19:47
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
JIANK DOPADNETE JAKO JA.. DVA MESICE NAPUL NEFUNKCNI UKAZAEL PALIVA.
MUSI BEJT ZATOPENEJ... NEMEL BY OSCHNOUT.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
kim napsal:
Nikdy jsem to neřešil a nikdy nebyl problém,je ale fakt že když to trochu jde a není marast tak se projedu třeba v lednu
sorry, ale nesmysl.
u nasi nadrze to JE PROBLEM. afaik i u 12ky.. a to kvuli cidlu hladiny.
promin, ale zimoval jsem osmikilo uz 4x a uz NIKDY NEZAZIMUJU MOTO S VYPUSTENOU NADRZI.
prestalo mi to blbnou az nekdy v kvetnu
17 cm
Pokud vím tak nesmysl na ukazování benzínu je na spodku takže stačí klidně 5 litrů benálu aby byl zatopený...A když si ho obědnáš nový tak ti ho prodají ve čtyřlitráku zalitý benzínem aby neoschl ? no nevim...já mám gs 8 let a nikdy sem neřešil kolik je tam benzínu,někdy rezerva jindy půlka,plnou snad nikdy páč se mi stim nechce tahat...Plnou beru jen když jedu daleko.
Kupredu spatki ni krok...
bohumil napsal:
Pokud vím tak nesmysl na ukazování benzínu je na spodku takže stačí klidně 5 litrů benálu aby byl zatopený...A když si ho obědnáš nový tak ti ho prodají ve čtyřlitráku zalitý benzínem aby neoschl ? no nevim...já mám gs 8 let a nikdy sem neřešil kolik je tam benzínu,někdy rezerva jindy půlka,plnou snad nikdy páč se mi stim nechce tahat...Plnou beru jen když jedu daleko.
5L je lepsi nez uplne prazdna, ale dal bych plnou.
nevim, proc sirite po foru UZ NEKOLIKRAT vyvraceny zavadajici informace.
Upravil hicks dne 25.11.2012 09:24
17 cm
hicks> ty si dal obrázek jak je to udělaný u osmičky. Na dvanáctce je to jinak. Ne, že bych to měl vyndaný, ale podle tohoto tam máme snímač výšky hladiny paliva (pro motocykly s BC) . Na obrázku je to č. 10