Zdravim, mam taký malý problém na fundure (nieje to GS) predná brzda mi začala vädnúť, som si istý že problém je v piestiku teda v tesneni ktorý je v tej brzdovej nádobke, tak sme sa to rozhodli rozobrať len moje prekvapenia tá BREMBO brzda nieje rozoberatelná, ziadna segerka tam neni proste nic
dokonca ani v mikrofishi to nieje vyobrazené ako rozoberatelne
to znamená že teraz potrebujem zohnať použity diel z rovnakej motorky prípadne z 650 GS malo by to pasovat
STRETLI STE SA NIEKTO Z TÝM?
BMW F650 Funduro, YAMAHA WR 250F, SUZUKI Samurai 1.3, BMW 650 GS Dakar predaná, KMX 125 predaná.
xHackerM: 1,diky to tvoje vlákno som niako prehliadol pri vyhladavani tuto na stránke, no mňa to len utvrdilo v tom ze črevá na tej mojej brzdovej nadobke su nerozoberatelné
2,ten nápis je na ústi diery prikladám foto
PavelDR: áno správny postreh piestik je vonku, ale vonku sme ho nedostali takou formou ako by mal ísť von, bol vyťiahnuty cez tu gumenú manžetu na ktorú sa pýtal xHackerM (teda cez ten mali otvor v nej )
Upravil Rudy11 dne 28.12.2012 22:39
BMW F650 Funduro, YAMAHA WR 250F, SUZUKI Samurai 1.3, BMW 650 GS Dakar predaná, KMX 125 predaná.
Ta gumová průchodka,kterou jsi to vytáhl,nejde sundat?Pod ní musí být segrovka.Ještě jsem se setkal u pumpy,ale u zadní na Twina,že v ní byl zaklepnutý aretační kolíček,aby nešla rozebrat.Napiš Tondovi,nebo Servisákovi a myslím si,že ti poradí.
PavelDR: no praveze nejde vybrat ta gumova priechodka, viem ze podnou by mala byt segerka, davnejsie som takto rozoberal brzdu NISSIN na yamahe WR a nebol problem ale ajtak diky, zajtra skusim napisat Tondovi a Servisakovi
Su na tom piestiku dve gumicky, teda jednu tu hlavnu je vidno, ale pokial sa nemilim tak, hned za nou v tom volnom vyreze by snad mala byť ta druha ktora zabranuje uniku kapaliny. Brembo ma habadej nahradnych gumičiek na tieto systemi a dokonca aj v BA to niekto predava, len to teraz neviem najsť lebo prednedavnom mi kľakol comp a všetky oblubene a potrebne založky posli tym padom fuč. Mne na 1100-ke odišla manžeta zadneho brzdoveho valca ktora, u BMW sa neda kupiť iba ak komplet valec za kilo. Nakoniec ta sama manžeta sa použiva na ducati, aprilia, gagiva, yamaha, ktm a vela inych značiek. Cena samotnej manžety bola napokon okolo 3-4 eura.(bmw zadna manžeta http://www.motora...74120.html )Ked tak hod sem tie priemery tych gumičiek a možno niečo najdeme.
Upravil JRM66 dne 29.12.2012 00:14
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Tradááá, napokon som to našiel! http://www.motora...enstvo?p=3
Upravil JRM66 dne 29.12.2012 00:09
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Tonda ty gumičky nechává dělat někde v Brně,protože se samotné nedají koupit.To se,ale jednalo o zadní pumpu na 650 Twin.Pak jsme koupili pumpu z Jawy komplet novou a byla úplně stejná jak z BMW jen cena byla někde jinde.
Myslím, že víc už nezkazíš... Ta gumová průchodka, co ti nejde ven, tak ven musí... Měla by mít hluboké osazení (vůči drážce v tom odlitku) a proto "nejde" ven. Zkusil bych větší násilí... Když budeš dávat novou pumpu (jako že doporučuji), tak ti přijde stejně nová...
PavelDR napsal:
Tonda ty gumičky nechává dělat někde v Brně,protože se samotné nedají koupit.To se,ale jednalo o zadní pumpu na 650 Twin.Pak jsme koupili pumpu z Jawy komplet novou a byla úplně stejná jak z BMW jen cena byla někde jinde.
Myslíš celou zadní pumpu jako tělo nebo jen střeva v ní? Docela zajímavý postřeh. Se Servisákem jsme laborovali nad použitím dílů z Jawy, když jsme dělali na mojí Dakarce volnoběžku. V detailech se to lišilo. Otázka zní, jak velké ty detaily byly, nakonec jsem vzal díly přímo na BMW pro jistotu... Hold Rotax světem vládne!
Myslíš celou zadní pumpu jako tělo nebo jen střeva v ní? Docela zajímavý postřeh. Se Servisákem jsme laborovali nad použitím dílů z Jawy, když jsme dělali na mojí Dakarce volnoběžku. V detailech se to lišilo. Otázka zní, jak velké ty detaily byly, nakonec jsem vzal díly přímo na BMW pro jistotu... Hold Rotax světem vládne!
Jen k té volnoběžce, nedávno jsem dělal svou na GS a potom i na kámošově F 650 funduro a nejsou stejné. Z Jawy jde použít jen na funduro nebo pegaso s karburátory. Liší se uchycením v kleci, nebo tom domečku či jak se to jmenuje.
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.
Jen k té volnoběžce, nedávno jsem dělal svou na GS a potom i na kámošově F 650 funduro a nejsou stejné. Z Jawy jde použít jen na funduro nebo pegaso s karburátory. Liší se uchycením v kleci, nebo tom domečku či jak se to jmenuje.
To odpovídá. Koukal jsem i na katalogy Pegasa a taky to bylo jiné, než BMW, přesto shodné s Jawou... Díky za potvrzení...
xHackerM napsal:
Myslím, že víc už nezkazíš... Ta gumová průchodka, co ti nejde ven, tak ven musí... Měla by mít hluboké osazení (vůči drážce v tom odlitku) a proto "nejde" ven. Zkusil bych větší násilí... Když budeš dávat novou pumpu (jako že doporučuji), tak ti přijde stejně nová...
PavelDR napsal:
Takže po dlhšej dobe som späť brzdova pumpa sa nám podarila rozobrať bez poškodenia vyzerá to takto:
Segerka tam nebola! no miesto nej tam bol biely plastový krúžok na obrázku vpravo dole a ten zaisťuje aby manžeta držala na svojom mieste ( no naspať ho už neviem osadiť tým pádom manžeta nebude tak natesno uložena vo svojom osadení)
momentálne som natom tak že budem potrebovať
1; skrutku z vnútornou dierou na obrázku označenú vľavo(je to komplet zahrdzavené, museli sme to odrezať) mohol by to byť tento diel http://www.motora...79850.html
2; skrutku ktorá prechádza vnútornou dierou skutky v predošlom bode
tu som nenašiel, pravdepodobne sa bude musieť vyrobiť
3; tesnenie + okružok (tesnenie by sa mohlo dať kupiť len neviem ako ho hladať kedže všetko je len podľa objednávacieho čísla)viď. http://www.motora...enstvo?p=3 okružok plánujem zhánať mal by patriť medzi bežne dostupný tesniaci materiál
A je tu ešte dalšia varianta a to dať to tesnenie vyrobiť, písal som z Tondou a ten ma upozornil že to musí byt material odolný brzdovej kvapaline a to je materiál EPDM
tu je ešte nákres a rozmery spomínaneho tesnenia
Upravil Rudy11 dne 09.01.2013 16:54
Neviete niekto poradiť kto má v Čechách zastúpenie pre BREMBO ?
už som našiel čo potrebujem len bohužial to je Amerika http://www.yoyody...10.4362.52 BMW F650 Funduro, YAMAHA WR 250F, SUZUKI Samurai 1.3, BMW 650 GS Dakar predaná, KMX 125 predaná.
už sme to tu riešili v tomto vlákne a taktiež som to konzultoval z Tondou, BMW ku tejto brzde nemá žiadnu opravnú sadu! totiž to neráta sa z tým že ju bude niekto opravovať, keď sa pokazí tak si treba kúpiť celú pumpu(samozrejme že pumpa sa dá rozobrať dokonca som na nete našiel ze presne táto brzda bola montovaná do akejsi Ducati a Nortona ) iná vec je u 650 GS tam sa dá opravná sada objednať priamo od bmw
ale teraz vážne, zatiaľ som nekontaktoval motoraptora ale mám to v pláne a niako sa mi nechce veľmi veriť že bude mať práve toto čo ja potrebujem takže radšej hladám niake rezervné možnosti