Zdravim hladal som tu vo fore no nenasiel som aky olej dat do prevodovky a kolko na GS1100 a chcel by som vymenit uz aj kardani a tiez neviem aky a kolko?
BMW 1100GS
do převodovky a kardanu se davá stejnej-hypoid SAE 90 API GL 5 (jakejkoliv)
do kardanu až po hrdlo
pokud je to stejny jako u 1150
hlavně, že je pivo ftlamě
Pepe napsal:
do prevodovky 1litr hypoid SAE 90 API GL 5
1 litr patří do převodovky u R1150. U R1100 je 0,8 litru. Zjednodušeně - nalívat na hlavním stojanu po spodní hranu nalívacího otvoru - platí u obou modelů.
Pepe napsal:
do prevodovky 1litr hypoid SAE 90 API GL 5
1 litr patří do převodovky u R1150. U R1100 je 0,8 litru. Zjednodušeně - nalívat na hlavním stojanu po spodní hranu nalívacího otvoru - platí u obou modelů.
Dik podem dnes pozriet nejaky olej a nelejem ho po nalievaci otvor
BMW 1100GS
Až někdy vyzkoušíte do převodovky boxerů Castrol MTX 75 W 140 budete si všichni trhat vlasy že na to nejezdíte dávno , chová se to jako by tu převodovku někdo vyměnil a dal tam Japonskou !
cizak napsal:
Až někdy vyzkoušíte do převodovky boxerů Castrol MTX 75 W 140 budete si všichni trhat vlasy že na to nejezdíte dávno , chová se to jako by tu převodovku někdo vyměnil a dal tam Japonskou !
.
Jezdím na něj, co mám motorku - drahej jaxviňa, ale myslím, že moje převodovka si tu kvalitu zaslouží. A měním po 20ti tis km. Motorka má 99tis km a řadí jako nová.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ke 100 tisícám km sem dal kačerovi spešl oil do převodovky a kardanu.Su teda zvědaf co to udělá,zejtra to prolítnu... http://www.olejsh...%29-1-litrKupredu spatki ni krok...
bohumil napsal:
Ke 100 tisícám km sem dal kačerovi spešl oil do převodovky a kardanu.Su teda zvědaf co to udělá,zejtra to prolítnu... http://www.olejsh...%29-1-litr
Tož jak si chrochtá?
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tak sém bil f Kyjově na zmrzlinu a podívat se co chodí po městě za baby První dojem je že ty kvalty tam dou krapet lechčejc,ty mrdy dyž podřazuju samozřejmě zůstali.
Kupredu spatki ni krok...
mrdej dokud je tvrdej (= kvaltuj dokud máš zuby v převodovce)
H.
Protoze nefandim castrolu,tak jsem dal do kardanu motul 75w140.Je to novinka.Loziska kuzelikova a preventivne i v kardanu uspesne vymenena.Kolik se vejde presne oleje do prevodovky?Pokud celych 0,8l,tak mi 0,5 dc bude chybet.No snad kdyz do ty 75w140 pridam panaka75w90 tak to vadit nebude.Dalsi litr kupovat nebudu.Jo vule v zadnim kole zcela zmizela,takze ty cepi u kuzelikovych lozisek mam nastesti ok.
Jo ty loziska v kardanu po 80000t.nijak viditelne opotrebovana nebyla.Mozna stacilo vymenit ty 2 maly kuzelikovy.No aspon mam na par let klid.
Upravil vevis dne 10.07.2008 17:50
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
no vidiš a já zase nefandim motulu a do všeho dávám castrolje to jen věc názoru,ale třeba spreje na řetěz od motulu jsou strašný a od castrolu super je to teda tady pro nás skoro pitomá informaceale třeba je to i podobně stim olejem
Ja castrol nepovazuju za spatny.Jen mi bylo jiz nekolikrat ve specialkach na oleje receno,ze castrol v testech kvality vychazi zcela srovnatelne s ostatnimi,jen se musi priplatit za znacku.A ve firme ktera dela generalky prevodovek do aut mi rekli,ze nejlepsi zkusenosti s oleji do prevodovek jsou s motulem.(nejmene peni).Nejde o to co je lepsi,ale myslim ze pro ty kdo nevyzaduji to nejznackovejsi,neni informace o tom,ze misto castrolu existuje jina alternativa zase tak pitoma.
Jo nefandit neznamena tvrdit,ze je to spatne.Tak pokud to tak vyznelo,je to moje chyba.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Dnes jsem se koukal na výměnu oleje v servisní knížce a tam jsem se dočetl, že je v převodovce jen 0,8 litru oleje, tak jsem volal ke Žlábkovi do servisu a opravdu tam má být jen 0,8 litru a v kardanu 0,25 škoda že to není akorát na jeden litr dohromady, takhle člověk musí kupovat dvě flašky a nebo někam lejt míň (
a ke kardanu jsem se dočetl, že když se z něj olej jen vypustí a nedělá se GO, tak tam stačí jen 0,23litru