sháním radu jaké pneu používat na zimní ježdění pro BMW R1200GS Adventure.Jezdím asfalt, šotolinu a lehčí terén.Originál jsem měl obuto Metzeler Tourance, ty ale teď za studena kloužou a maji špatný záběr.
Vybíral jsem z těchto dvou variant:
http://www.pneumoto.cz/continental-150-70-b-17-m-c-69q-tl-ms-tkc-80-twinduro-405.html
a
http://www.pneumoto.cz/metzeler-150-70-r-17-m-c-69r-ms-tl-mce-karoo-1555.html
sháním radu jaké pneu používat na zimní ježdění pro BMW R1200GS Adventure.Jezdím asfalt, šotolinu a lehčí terén.Originál jsem měl obuto Metzeler Tourance, ty ale teď za studena kloužou a maji špatný záběr.
To máš těžký - zima je prostě zima a pokaždý může být jiná. Minulý rok jsem jel na Elefanty na K60 a nebyl problém - bylo hóóódně pod nulou, takže silnice byly suchý. Na místě na sněhu a ledě to bylo samozřejmě mimo, ale tan byly účinný jen řetězy nebo hřeby. Letos mám E10 a nemám taky problém, krom preventivně stažené řitě. Ale jestli bude suchá silnice a za zatáčkou ledová plotna, tak v tom ti nepomůže žádná guma....
kaca napsal:
To máš těžký - zima je prostě zima a pokaždý může být jiná. Minulý rok jsem jel na Elefanty na K60 a nebyl problém - bylo hóóódně pod nulou, takže silnice byly suchý. Na místě na sněhu a ledě to bylo samozřejmě mimo, ale tan byly účinný jen řetězy nebo hřeby. Letos mám E10 a nemám taky problém, krom preventivně stažené řitě. Ale jestli bude suchá silnice a za zatáčkou ledová plotna, tak v tom ti nepomůže žádná guma....
ja bych si vzal Karoo... proste neco mekkyho.
K60 neni mekka guma, ne?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
kaca napsal:
ja bych si vzal Karoo... proste neco mekkyho.
K60 neni mekka guma, ne?
Já je po pravdě neomačkával mezi sebou ale i vtěch mrazech (tušim že bylo -10) neměla při svižný jízdě sebemenší problém. Je fakt že někde okolo Strakonic sněžilo a bylo slizko, tam sem určitě zpomalil, ale jinak spokojenost. Jistojistě ale s Karoo špatnou volbu neudělá...