nemáte někdo náhodou el .schéma? jedná se mi o kabel ,který rozsvěcí kontrolku neutrálu,nebo aspoň kde je schovanej ten s.......j spínač.Dík Ra
Upravil vevis dne 22.01.2013 07:55
strogas napsal:
nemáte někdo náhodou el .schéma? jedná se mi o kabel ,který rozsvěcí kontrolku neutrálu,nebo aspoň kde je schovanej ten s.......j spínač.Dík Ra
klasicka otazka... konzultoval jsi REPROM?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Na F800 (nebo F650 twin) je snímač zařazené rychlosti schovaný kousek pod řetězovým kolečkem (mezi řetězovým kolečkem a alternátorem) - zkonektorovaný je za regulátorem. Je to ale potenciometr (ne spínač) - signál z něj jde do BMS-K jednotky a z ní potom do budíků. Žádný "přímý" drát na sepnutí kontrolky neutrálu tam není. Prostě hodnoty z potenciometru se musí rovnat nadefinovaným adaptačním hodnotám v jednotce - podle toho se ti zobrazují kvalty (i neutrál) na budíkách.
Upravil Tonda dne 22.01.2013 00:02
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Hicksi když neumis poradit tak furt nepis reprom. Kolikrát z něj vyctes kulovy .
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
Hicksi když neumis poradit tak furt nepis reprom. Kolikrát z něj vyctes kulovy .
to neni pravda... co z nej konkretne nevyctes?
pisu REPROM taky protoze to tu PORAD DOST LIDI NEMA a jsou tu i novacci.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Někdy je lepší se zeptat a dostat včasnou odpověď od kompetentních lidí než hodinu hledat v cizojazyčných manuálech a zdržovat se překládáním;mnozí nemají ani žádný dílenský manuál k dispozici
je to tak pro ans ne moc jazykove nadany je reprom proste nepouzitelnej nebo je asle s optizema
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
díky za snahu,měl jsem to napsat rovnou:můj TWIN nemá ukazatel zařazený rychlosti,jen neutrálu.koupil jsem ukazatel externí,ten ale jako výchozí potřebuje neutrál,zkoušel jsem proměřovat kablíky co jdou k budíkům,ale nic co by se dalo použít tam není,ta BMS-K jednotka je ta před aku?
To jestli má nebo nemá ukazatel zařazeného kvaltu (tzn. jestli má nebo nemá BC - palubní počítač) je myslím jedno. Jako čidlo neutrálu je zase použit ten gearbox potentiometer (nevím o rozdílu mezi potenciometry na motorkce s BC nebo bez něj). Tzn. v BMS-K jednotce adaptační hodnota "přiřazená" neutrálu. Potom teprve na kontrolku N do budíků. BMS-K jednotka je ta pod sedlem.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
proměřoval jsem ty kablíky na konektoru od toho snímače,ale ukazují stále cca 2,5 V ať je zařazeno cokoliv,jinak,je šance na nějakém místě najít kabel na kterém se objeví nějaké napětí při neutrálu,které by se dalo použít pro externí ukazatel?
ako Ti môže snímač ukazovať napetie, ked sa na ňom meria odpor.
Alebo to myslíš konektor k snímaču od riadiacej jednotky? Tam by mohlo byť 5 alebo 12 V.
A to bi ma tiež zaujímalo. Strogas, ak sa ti to podarí rozchodiť daj vedieť, ja mám tiež F-ko bez ukazovateľa zaradenej rýchlosti. Občas sa to hodí vedieť čo tam mám kopnuté.
Mám BMW F800ST. Splašil se ukazatel rychlosti. 1 rychlostní stupeň ukazuje jako N, N ukazuje jako 2, 2 neukazuje vůbec, dál už ale 3,4,5,6 ukazuje normálně. Může mi prosím někdo z vás poradit co se to stalo? Jsem z toho úplně nešťastný. Díky za rady.