Zdravim, pořídil jsem gs 650 s itálie, mám k tomu papír s první servisní prohlídky a píše se tam že v 8000km(nyní 14000) byl měněn olej 15W40. Jde mi o to, že 15W40 nemůžu nikde sehnat(pouze do aut). Může nastat problém pokud teď dám castrol 10W40?(např. klouzat spojka apod.) Díky moc za rady
Nalej tam CASTROL power1 10W40 a pozor leje se tam přesně 2.3l a měří se až po sepnutí ventilátoru a nejlíp projetý moto
Upravil servisak dne 22.01.2013 16:02
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Díky za odpověď, castrol mam objednanej, s tim množstvim to nějak tak vim, nejdřív 2l a pak 30s nechat běžet a pak 3deci. Ale v tomhle počasí to asi moc neprojedu
jj Jde oto že se olej musí dostat všude.. Ono tam stejně neneleješ najednou ani ty 2l naleješ plný nastartuješ a pak doleješ zbytek do množství a ani nemušíš nic kontrolovat
courier napsal:
Zdravim, pořídil jsem gs 650 s itálie, mám k tomu papír s první servisní prohlídky a píše se tam že v 8000km(nyní 14000) byl měněn olej 15W40. Jde mi o to, že 15W40 nemůžu nikde sehnat(pouze do aut). Může nastat problém pokud teď dám castrol 10W40?(např. klouzat spojka apod.) Díky moc za rady
Pozor ten automobilovej ne! to opravdu hrozí klouzání spojky. Buď jak píše servisák Power1 nebo jiný moto olej předepsané viskozity a výkonu ale vždy určený pro mokré spojky.Já jsem do dakara lil Repsol syntétiko,ve své době vycházel nejlevněji při požadovaném výkonu,dnes je to už myslím s Castrolem na podobné cen.hladině (castrol Pow.1 šel dolů)
Upravil kim dne 23.01.2013 03:03
courier napsal:
Podle servisní knížky tam můžeš dát taky 15W50 např Shell Advance , vhodné když třebas jezdíš tak jako já pouze v létě v teplejším počasí.
Tu knížku k tomu nemám, stáhnul jsem si manuál a tam se o vizkozitě nepíše, nebo jsem to prostě nenašel.Jezdím na motorce dokud to jde, zatím teda jen gsxr1000, ale teď budu jezdit asi ještě ve větší zimě
courier napsal:
Olej je vyměněn, dal jsem ten power1. přesně 2.3l, ale když se podívám do expansky tak mi přijde že je ho tam prostě málo, ale co je psaný je daný.
Olej se meri az kdyz sepne ventilator a jak jsem psal nejlip kdyz se moto projede a pak necha bezet na volnobeh nez sepne a pak uz v okenku bude
Díky za rady, všechno už je hotový-olej,filtry,řetězovka,destičky,gumy,zásuvka 12V. Už jen čekám až dorazej padáky.
Upravil courier dne 13.03.2013 23:40