Zdravím, mám prosbičku ohledně Catia V5 R19 VW nastavení, vykresy... prosím poraďte
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Děláme sice v práci hlavně ve 3D, ale třeba moji kluci ve skupině budou vědět poradit i s nastavením 2D. Když tak mám i 2 kamarády kteří catii školí.
Já sám jsem přešel z catie 4 rovnou na excel, ale moji kluci znají v 5ce snad všechno.
Pro VW dělá u nás v práci v jiné skupině taky dost šikovných kluků.
Tak snad radu dáme dokupy....
Upravil paja1 dne 02.02.2013 07:36
Pája
Tak my taky děláme hlavně 3D, právě proto se ptám na Vykresy, jde mi o to jak importovat rámeček z Sheetu jenda do Sheetu dva a přitom ho dostat do takového tyrkysového pozadí... prostě nevím jak, U nás to děláme normálně, jenom přidávám sheety a nebo vložíme 2D component, ale VW to chce mít ještě v takovém modrém pozadí.
Klasika je bílé pozadí, pak je šedé pozadí... no a u VW/Audi verze catie je modré pozadi... neco jako vodotisk....
VojtechPolicky napsal:
Tak my taky děláme hlavně 3D, právě proto se ptám na Vykresy, jde mi o to jak importovat rámeček z Sheetu jenda do Sheetu dva a přitom ho dostat do takového tyrkysového pozadí... prostě nevím jak, U nás to děláme normálně, jenom přidávám sheety a nebo vložíme 2D component, ale VW to chce mít ještě v takovém modrém pozadí.
Klasika je bílé pozadí, pak je šedé pozadí... no a u VW/Audi verze catie je modré pozadi... neco jako vodotisk....
Ahoj, myslím, že když vložíš nový Sheet (insert-drawing-sheets-new sheet), tak ten druhý list bude mít stejné vlastnosti, jako list první. No a ty ostatní detaily si myslím lze doladit v nastavení stránky (file-page setup), kde si lze i importovat přednastavený standard třeba od vw, pokud ho někde máš. A pak jde spousty věcí doladit ještě v nastavení (Tools-options-mechanical design-drafting), treba sheet background, což by měla být barva pozadí... Z hlavy to všechno nevím, ale kdyby se Ti to nevedlo, tak na to podrobněj mrknu v pondělí v práci
Upravil MaO dne 02.02.2013 09:38
Asi si nerozumíme, ono ve VW používají také klasické pozadí a klasickébíle zobrazení, když to řkenu polopaticky, ale tím že vytvřoí nový sheet, tak importuji z prvního sheetu rámeček do druheho sheetu a tím vznikne jakoby třetí hladina. Nevím jak to vysvětlit... sám na to koukám...
Vojto
Jestli budeš chtít tak mi zavolej do práce na telefon, ze kterého jsem ti dnes volal. Jinak kluci u nás mají na výkresech VW normálně bílé pozadí. Pokud se přepnou do razítka tak šedé s mřížkou.
Pája