Ahoj.
Možná už to tady někde je, ale zatím jsem to neobjevil. Koupili jsme nové F 800GS z Německa přes firmu z Brna, a ....
Manuál německy, prodejcovy info strohé až bych řekl laické. Samozřejmě by jsme raději vzali motorku od prodejce v Ostravě, ale asi vám nemusím popisovat jak to u nás s novým BMW je.
Proto prosím o radu
1. Má někdo uživatelský manuál v češtině, nebo mohli by jste mi napsat aspon ty podstatné info co je z počátku nutné.
2. Tvrdil mi že servisní knížku může orazit (provést servis) jakýkoli motocyklový servis. A záruka bude platit- tomu se mi nechce věřit.
3. Kde poblíž Ostravy je servis na garančky. Origo BMWprý záměrně opravy prodlužují kvůli tomu, že nebylo koupeno u nich.
Někde jsem se tady dočetl, že u 12 se dotahijí hlavy po 1500km, je něco takového i u 8?
Prostě budeme vděčni za jakékoli info, a rady.
Díky moc.
Abych nezapomenul, vzhledem k prvnímu příspěvku vás věechny zdravím a přeji pohodové km.
Po 1000 se menil olej + olej filtr, plus okouknuti a dotazeni uvolnenych sroubku.. .
Do BMW servisu motorku radsi davat nebudu. Maximalne aby mi to projeli pocitacem a konztrolovali zda je vse ok. Ale servisovat to budu jinde. Po te co jsem si precetl fora, jak supr je BMW servis tady v CR , se to bojim k nim davat.
Jinak s tou zarukou je to tak. Ja tomu take nechtel verit. Zajel jsem si proto i do Hondy do servisu a tam jsem se na to zeptal. ( Pro overeni i do jine znacky ) Servisak mi zdelil, ze to tak opravdu je, a zaruka nepada ( sice se mu nechtelo ... ale byl fer ). Akorat, coz je dulezite, musis pouzivat vse origo od vyrobce moto ( filtry .. atd. ) a musi to byt provedeno clovekem co na to ma zivnost.
Manual mam bohuzel take v nemcine. Nekdo se tu shanel ze ho objedna, poslal jsem mu soukromou zpravu ze rad pridam peniz na orig. CD nebo DVD ci co to je .. ale neozval se.
./Maf
Mockrát děkuji pane. Šrouby už jsem dotahoval hned, pouštěl jsem to přítelkyni níž a všechny na vidli byly volné. ale fest. Německy máme taky, teda uživatelský. Zkusím někde sehnat i servisní- tam jsou aspon obrázky . Stejně si raději věci na moto dělám sám, po zkušenostech se servisy (těm slušným se omlouvám)
zdarec no neříkej že jsi taky přešel z gsx na bmw asi nějaká nemoc že by nákaza od ušáka
bohužel tématu nic nemám
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
Ne nepřešel, dělám asistenta přítelkyni.
Hoši co máte po první servisce, jaký olej vám tam nalili? Je tam doporučený Castrol 10W 40 API- klasifikace SF až SH. Pochopil jsem to správně?
A náhodou kde mají v nabídce olejový filtr (nebo označení?)
Děkuji
Upravil Waltr dne 30.06.2008 20:40