ahoj, chtel bych se zeptat zda nekdo by nebyl schopen neco dovezt ci zaslat z USA do CR tak abych nemusel platit drahe postovne ci clo nebo dph ci co ja vim co se vse musi platit.
chci to tak jak bych tam byl ja a neco si tam koupil.
Nevim zda kdyz si koupim neco za 300dolaru pro svou potrebu zadnej prodej musim to nekde hlasit. Na ebay pisou postovne 700 dolaru.
V cr se to prodava za 15tis a jen proto ze je to us vyrobek tak je to v usa za hubicku.
Podvadet fakt nechci ale taky ne platit nejake drahe prepravni agenture a tak kdyby mel nekdo cestu nebo volno v kontiku snad by to slo?
Ja som si kupoval na amickom shope ND na rc autak v hodnote cca 300,-dol a v ramci juesej shiping do N-Jersey k znamim free. Oni to nasledne preposlali polskou namornou spoločnostou do PL, a asi po 3 tyždnoch mi to domov doniesol polsky kurier o ich spoločnosti, ktory jazdi na slovensko 2x tyždenne. Cela preprava ma stala asi 10,-ojro a nič ine!... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
jack96 napsal:
chci to tak jak bych tam byl ja a neco si tam koupil.
Nevim zda kdyz si koupim neco za 300dolaru pro svou potrebu zadnej prodej musim to nekde hlasit. Na ebay pisou postovne 700 dolaru.
V cr se to prodava za 15tis a jen proto ze je to us vyrobek tak je to v usa za hubicku.
Podvadet fakt nechci ale taky ne platit nejake drahe prepravni agenture a tak kdyby mel nekdo cestu nebo volno v kontiku snad by to slo?
V USA je taky zakon ktory uklada pravdivo uvadzať ceny na zasielkach smerujucich von zo štatov, inak jedna sa o federalne nariadenie a dosť sa to tresta takže, asi nikoho neukecaš na lepšu cenu. Znami si cez amicky ebay kupil niečo za cca 30,.dol ale ten jeb.ak americky to neposiela do EU takže, si to dal preposlať k jednej znamej do juesej a ta jebli.nka, typicka slovenka to na pošte pre pripad straty poistila a navyšila cenu na cca 80,-dol. Ked to došlo na slovensko tak chlapik platil DPH-ko z 80,-dol a nie z nakupnej ceny ktoru mal na paypal učte. Colnici sa proste držali ceny na krabici a tu jeho nebrali v zreteľ. Takže ponaučenie ked vam to niekto v štatoch kupi povedzme za padika tak nech na krabicu napiše radšej napr. 27,-dol a mate pokoj inač platite ako divy!... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Na krabici můžeš mít napsané co chceš, pokud celník nedostane podklady ke zboží a o ceně, nebo se mu nezdají, zásilka je pozdržena v Praze na celní poště a dostaneš výzvu k dodání faktur a plateb z účtu. Pokud dodáš nesmyslně nízkou částku, vystavuješ se riziku trestu za podvod a pokusu krácení daně. Běžně si celníci porovnávají ceny v e-shopech odkud zboží pochází, nebo určí běžnou cenu a na to ti pak mrsknou clo+dph+pošta poplatek za zastoupení v celním řízení. Dá se to snížit i dohodou s prodejcem, ale je to riziko, balík se ti ztratí, nedostaneš plnou částku, riskuješ potíže... Za těch pár korun mi to nikdy nestálo a buď podpořím prodejce tady, nebo když je to zboží nedostupné nebo za totální nesmysl, holt zaplatím jak mám a je klid.