Zdravím,
Kupoval som minulú sezónu za začiatku novú bateriu yuasa ytx14-bs pretože cez zimu mi odiľla tú čo som tam mal po predošlom majitelovi kedže moto mam iba 2 sezony zatial som sa snou moc nezoznamil.
Predtým som v dielni v dome kde je permanentne najmenej 10 stupnov parkoval fazera, suzuki gsx650f, hondu transalp a bateriu mi nikdy cez zimu nevybilo a teraz na GS uz druhykrat po sebe takže aj yuasa je uplne death.
Je to nejaka chyba v moto alebo moja.? Bateria bola pripojena v moto aj na predošlých motorkách a boli po zime OK. Občas som ich preštartoval aj GS ešte pred 3KT bola ok a štartovala hned.
Máte niekto podobnú skúsenosť?
Dělá to pravděpodobně modul pod nádrží,když budeš hledat tady na foru najdeš o tom dost info nebo se ozve někdo z kluků tady....bohužel ted nemam moc času tito popsat...
A nemas tam treba nahodou nejakej alarm ten ji taky vysaje... ale i odstavena moto bez niceho dokaze baterku vysat.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Mám GS 2004 a kdysi mi odrovnala dvě baterky krátce po sobě. Odvezl jsem ji k Cyrilovi, a jestli si dobře vzpomínám, povídal mi, že je tam snad u těchto ročníků nějaký problém v SW v kombinaci s origo alarmem. SW mi přehrál a od té doby mám klid. Zkus si to někde nechat přehrát a uvidíš. V nějakém vláknu se to tady taky řešilo.
Jo a vytahování baterky u mě nebylo řešením, protože se mi to stalo uprostřed sezony. Prostě jsem přijel domů a další den už nenastartoval.
EDIT: Poslední odstavec.
Upravil moods dne 24.02.2013 19:13
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]
to Zetor:
Hned som kupil udržiavaciu nabíjačku, škoda že som ju nekupil skôr. Ale dal som ju včera nabijať a dnes rano som pozeral, ukazuje že je nabitá a prepnutá na udržovacie nabíjanie tak som zvedavý ked prídem domov tak to skúsim či ju to náhodou neožívý natolko aby fungovala.
to moods and TomR1:
Skusim to tu prehladať ešte nafore, nič konkretne totiž čo sedelo k mojej situacii som napoprvý krat nenašiel ale posnažim sa teda viac. Každa informácia je dobrá aby som tomu predišiel.
Tak uvidim čo bude dalej zatiaľ každopádne dakujem za rady.
mám stejnej problém, origo baterka klekla po 4 letech , teď mám novou a musím jí mít nepřetržitě na udržovačce, protože když ji tam nemám tak to po tejdnu nenatočím. Alarm tam nemám
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
já měl to samý..a podle mě je to kurevsky pojebanou činskou baterkou..ani né tím že je činská ale aušusová...origo tam byla 5 let bez problémů...takže raději koupím kvalitu a ne co nejlevnější náhradu...
http://czunici.ra...
Jeste odpoj konektor z budiku a podivej se jestli do neho vede fialovy kabel,jestli jo tak ho ucvakni. Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
No prave kvuli tomu vybijeni baterky,u prvnich 12GS bylo Kombi napajeno dvakrat a v BMW prisly na to ze vlastne zbytecne a jenom to zpusobuje vybijeni baterie,takze jedna z pricin vybijeni baterie u K2x je pritomnost fialoveho dratu v konektoru Kombi a BMW doporucuje ho odstrihnout a odpovidajicim zpusobem to zaizolovat aby se do konektoru nedostala vlhkost.Takze kdo mate fialovy drat,strihejte..
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
U mě taky dochází k vybíjení. Když delší dobu stojí, musím dobít baterku, jinak nenastartuju. Kupoval jsem kvůli tomu novou, a je to pořád stejný. Klump jeden! xxx
pre czunik:
Vôbec si nemyslím, že je to spôsobené kvalitou baterié ako vidíš v príspevkoch od ostatných tak sa sto stáva viacerým a pochybujem, že tam majú hociaký šunt a ja tam tiež mam docela fajn bateriu.
Tak mne sa ju nakoniec podarilo oživiť, moto naskočila a kedže bolo okolo 10st, tak som sa previezol na par hod. Potom som ale pre istotu bateriu vybra a dal na udržovacie nabijanie.
pre cechi: diki, dnes to pozriem či tam najdem ten fialovy ak nie tak cvaknem aspon červený
Upravil CERBERUS dne 26.02.2013 12:36
CERBERUS napsal:
pre czunik:
Vôbec si nemyslím, že je to spôsobené kvalitou baterié ako vidíš v príspevkoch od ostatných tak sa sto stáva viacerým a pochybujem, že tam majú hociaký šunt a ja tam tiež mam docela fajn bateriu.
Tak mne sa ju nakoniec podarilo oživiť, moto naskočila a kedže bolo okolo 10st, tak som sa previezol na par hod. Potom som ale pre istotu bateriu vybra a dal na udržovacie nabijanie.
pre cechi: diki, dnes to pozriem či tam najdem ten fialovy ak nie tak cvaknem aspon červený
To by som rád vedel aj ja, lebo každopádne to aj tu moju bateriu vybíja viac ako na moto predtym. Ten fialový kabel som zatial neobjavil. Tak budem dalej pátrať. tak teda zatiaľ.
Upravil CERBERUS dne 27.02.2013 14:00
Jazdím aby som žil