Ahoj,
mam takovy problém.
Při vymene zrcátka jsem dal takovy ten sroub do kterého se upina zrcatko od nového zakoupeného. Asi to byl nejaky srot protože jednak se urvala horni část v které drzi zrcatko taky vykurvil zavit v te casti na riditkach.
Bohuzel když jsem tam vratil ten puvodni od zniceneho zrcátka jiz nedzi. Zpocatku se zdalo ze ok ale při jizde se zrcatko naporem vetru otaci dolu.
pokud je problém jen v závitu a jedná se o klasický pravý závit je možné jej nahradit závitovou vložku.Dají se i levé závity nicméně málokdo má tyto speciální sady.....
Odvrtá se stržený závit a do něj se natočí nová závitová vložka na původní velikost závitu...
chlapi....mám závit v hlavě na ČZ skoro po smrti - nechcu platit za poštu ani novou hlavu, nevíte o někom kdo dělá opravy závitů pomocí závitových vložek v Ostravě a okolí??? ..pokud možno třebas pokud s tím máte někdo zkušenosti???
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Pánové ta ocelová vložka se jmenuje Helikoil a mají to všude kde opravujou motorový pily nebo v lepších autodílnách a oprava stojí pár korun. Měj jsem ten případ na pile a opravili mi špatný závity i na čezetě.
Cip
Přesně jak píše Cipis, jen opravím Helicoil..používáme to v práci na cokoliv co je potřeba na fest dotáhnout do hliníku. Ideální bude zajet někam do servisu, tam by to měli mít i s potřebným nářadím. Já tak třeba "upravil" díry pro šrouby na ochrany hlav válců od Marseluse a drží to výborně!