Jelikoz mam neustale dotazy po Radarce na svetla co jsem mel na motorce k testovani zalozil jsem toto vlakno.
Takze jak to zacalo, zabrousil jsem do dizkuze o svelech v sekci R1100 atd. a nasel odkazy na stejna svetla co se prodavaji u nas za podstatne vyssi sumy jak na EBAY, na to jsem se rozhodnul par kousku nakoupit, jelikoz sam jedny svetla vyvijim tak me to zajimalo a jak to dopadlo se mnozi z vas presvedcili prave na Radarce.
Zakoupil jsem na EBAY sadu svetel jedno mlhove (10W-800lm) a jedno dalkove(10W-900lm) uplne stejna konstrukce jak jsou XVision SOLITE SOLO ty co ma Ruda a na Radarce jsme dali test a vysledek: je takovy, ze si troufam rici i ostatni co to meli sanci zhlednout, ze na 90% je to stejne, tech 10% si nechvam jelikoz uhel sviceni je u Rudy trochu jiny jak u tech co jsem zakoupil, navic ja mel kombinaci dalkoveho a pracovniho (mlhoveho), kdezto Ruda mel obe stejne.
Zatim nedelam finalni zavery, ktere presne koupit, jelikoz jsem jeste na zkousku nakoupil dalsi 4 svetla, abych porovnal svitivosti, narazil jsem totiz na prodejce co pise 10W - 1000LM, do 14 dni bych snad mel mit vsechno v cajku a otestovane a poslu odkazy, ze kterych jsem nakoupil.
Jedine co je finalni zaver je ten , ze svetla z Hongkongu jsou pro ty co chteji usetrit (Hongkong- 600 - 1000/ks, CR- 2900/ks), nepotrebuji zaruku (i kdyz je tam deklarovana 3 roky, ale hadejte se po netu s cinanem), nepotrebuji homologaci a montazni kabelaz si dodelaji sami.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Když už je tady řeč o těchto světlech, tak jsem taky z Asie objednal sadu. Dostal jsem tip od kluku, co jezdí offroad autama. Cena je zhruba 20-35$ ks podle typu a počtu objednaných kusů. Objednat se dají na DHgate a nebo Aliexpress. Neobjevil jsem žádnou "ameriku" ,ale mezi motorkářema v čechách tyhle produkty nejsou moc rozšířené. Párkrát jsem je viděl taky na čtyřkolkách. Až je namontuju, tak dám vědět jestli je to k něčemu dobré
tracer přiložený následující obrázek:
Tracer: jo to sou ony zalezi na tom svetelnym vykonu. Ty co si vzal maj 800lm. Jinak jeste resim moznost zda jde vymenit ta dioda za jeste vykonnejsi, problem je v tom ze je to vse zalepene dosebe vcetne menice napeti ale snad to pujde
Čeština můj koníček
Jsem opravdu zvědav na zkušenosti.
Já ze zvědavosti nakoupil pár věcí od číňanů z DX, ale
- USB kabely nejsou ani schopny nabíjet
- LED žárovka v autě odešla po dvou měsících
- LED žárovka na 220 odešla po půl roce
- sluchátka (Genuine Sennheiser CX55 :- ) vydržela půl roku
Pár věcí je i dobrých, třeba BlueTooth hands free drží dva roky, držák telefonu na kolo vydržel týden nerovností...
Ale hlavně u těch LEDek mají velký CIF (China increasing factor), světelnost přehánějí klidně 3x...
Upravil Suky dne 18.04.2013 15:36
Mám už na světla připravenoui rampu i vedení, ale ještě mě chybí ty světla. Koukám po ledkách, ale dal bych přednost kulatým. ˇ'Sreku, nahoď nějakej odkaz, já se v indiánských nářečích moc nevyznám a ty asijské ešopy jsou tak plné bordelu, že se v tom ztrácím. Mám na Bobšounovi mlhovku a xenon, ale chci tam dát nějaký takovýhle diodový potvory a používat je jako denní svícení (třeba) a potom jako pracovní ofroad světla. Myslím, že těch 10W je rozumný kompromis mezi světelným výkonem a ještě rozumným pasívním chlazení.
Ale jak říkám, dal bych přednost kulatým a nejlépe v černé, ale to už by šlo povrchově upravit. Přibližně takovej tvar třeba: http://www.dhgate...ml#s8-15-1
Když už výzkumničíš, tak proč objevovat objevené. Rád se svezu Předpokládám, že by se potom dala udělat i nějaká "hromadná" objednávka. Takovejch jazykovejch lam tady bude víc, nejen já.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Suky: prave ze vim ze prehaneji s tou svitivosti , tak jsem koupil 3 sady od ruznych prodejcu a budu to zkouset, ktery vyjdou nejlip ty doporucim , dle sveho presvedceni, nejvetsi problem je ze je ted boooom s LED diodama jako soucastkama a uz je jich tolik na trhu ze jen prase se v tom vyzna
Medik: jo hromadnba objednavka se klidne muze udelat ALE ma to dve nevyhody, jak objednas vic jak jedno svetlo uz se na to vztahuje DAN a pokud to prekroci hranici 150 EURO tak platis i clo a samozrejme s tim spojene +120kc Ceske poste za to ze te bude zastupovat a procli ti to
Upravil schrek dne 18.04.2013 10:44
Čeština můj koníček
no prave chci to zmerit poradne a shanim kdo by mio presne zmeril, uz mam nejake kontakty tak uvidim, kdyztak se ozvu
Čeština můj koníček
Medik: jo hromadnba objednavka se klidne muze udelat ALE ma to dve nevyhody, jak objednas vic jak jedno svetlo uz se na to vztahuje DAN a pokud to prekroci hranici 150 EURO tak platis i clo a samozrejme s tim spojene +120kc Ceske poste za to ze te bude zastupovat a procli ti to
No vidíš, to mě nenapadlo, ale zase taková lama nejsem, takže mě postačí link a objednávku zvládnu. Tedy po prozrazení, jak platit. Nikdy jsem z venku nic nebral. Ale nakonec to zuase tak nehoří, takže se těším, až dokončíš průzkum, na jeho výsledky.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
asi se budu ptát jak Neználek, asi to někdo někde řešil, ale jak je to s homologací (STK) a kolik přídavných světel(1 či 2 mlhovky, atd) mohu na moto umístit a kam? musí to být ve směru origo světel, nebo lze i mezi vidle, aby se natáčelo s řídítky(takové jsem viděl od wunderlicha), kdo mi je schopen fundovaně odpovědět, na STK, nebo na Dopravní policii, nebo je tu někdo znalý
Od toho se budou odvíjet další kroky
dík
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Tak počet mi zjišťuje klučina na STKáčku a zítra mi dá vědět tak to sem pak písnu. Obecně tady převládá názor že můžou být doplňková světla pouze dvě....mě ale na STK dnes řekl že třeba 8 ale že mi to do zítra zjistí přesně. Homologačku samo nemají ale to namají ani světla od Pardála či z TT
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
tady jsou LED homologované (jestli se tomu dá věřit), ale spíš pro "prďáky" na čoprech-
jiné LED homolog.jsem neobjevil http://moto-dopln...-dily.htmlR1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Radime,to by se mi taky líbilo.Jen se zeptám.To jsou jako by dálková světla?Mám udělené universální držáky,elektroinstalaci a teď už potřebuji jen světla.Mlhovky mám origo,ale to je jen na svícení kolem motorky.Čím jsem starší mám větší potřebu za jízdy v noci vidět víc než dokáže origo dálkové světlo.Už jsem uvažoval,že bych si našetřil na vychvalovaná světla od Pardála,ale tato varianta mi připadá přijatelnější.Tedy pokud to bude svítit dostatečně daleko a v rozumné intenzitě.
Mám takové doma ale nevím jestli jsou to dálky nebo potkávačky...buje je ale asi mít v dálce. Kdyby někdo chtěl tak je za pár peněz nechám
LukyGs přiložený následující obrázek:
Radime,to by se mi taky líbilo.Jen se zeptám.To jsou jako by dálková světla?Mám udělené universální držáky,elektroinstalaci a teď už potřebuji jen světla.Mlhovky mám origo,ale to je jen na svícení kolem motorky.Čím jsem starší mám větší potřebu za jízdy v noci vidět víc než dokáže origo dálkové světlo.Už jsem uvažoval,že bych si našetřil na vychvalovaná světla od Pardála,ale tato varianta mi připadá přijatelnější.Tedy pokud to bude svítit dostatečně daleko a v rozumné intenzitě.
Zrovna to na obrázku je dálkové, já laboruju jestli vzít sadu dálkových a sadu potkávaček nebo v jedné sadě jednu dálku a jednu potkávačku.
Svícení popsal Schrek v prvním příspěvku a když jsem byl u něj tak ta dálka svítila docela dobře, připadlo mi že víc jak ta potkávačka...možná to je tím že ta dálka má jinej kužel světla
http://www.zednic... http://luky2.rajc...