zdravim
kamarat ma bmw 1200LT 1999. po vymene oleja mu zacalo klepat v motore. prejavuje sa to asi po 5-10min nastartovaneho motora. ma niekto napad co to moze byt? alebo podobny skusenost s tym motorom?
dakujem
to je jeho video YouTube Video Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Sice ty zvuky z videa asi trochu zkreslují, ale přijde mi to jakoby od rozvodů. Napínák, nízký tlak oleje? V jakém stavu je řetízek, lišty a napínák - rozvody se mají u K1200LT, RS, GT dělat po 60000km.
Upravil Tonda dne 15.05.2013 07:35
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
to zistim Tonda. a listy sa menia ako? netreba otvarat motor? nieco menil ale neviem presne co
takze zistene. tie zvuky zacali pred tym ako vymenil retaz a napinak.
zacali po vymene oleja. je tam motul 10w 40
Upravil xNOKIAx dne 14.05.2013 22:47
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
já to typuji na špatně namontovaný olejový filtr, tím že je pod víčkem to není vidět, ale utíká zněj tlak oleje zpět do vany
MotoManTech
Servis motocyklů BMW
jestli mas na mysli ten jakoby rachot pri volnobehu tak ten je pro tyto motory typicky,dela ho pomocny prevod z klikovky,ale je fakt ze toto je hodne nahlas,ale tezko rict jak ta kamera zkresluje zvuk.Spis se me nelibi ten cvrlikavy zvuk kdyz to vytoci.A kdyz menil filtr nezustala mu tam prilepena guma ze stareho filtru?
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
1) má LT a leje tam Motul 10W-40?? to už fakt nechápu..
2) gumička z původního filtru tam opravdu velmi často zůstává..
3) také bych viděl problém někde u oleje - tento "traktorový" zvuk velmi dobře znám, většinou buď málo oleje, nebo opravdu problém někde v oběhu oleje..
jezek: a aky olej by tam mal ist? ja som bol s motulom spokojny- ale ja mam 1150gs.
ta gumicka tam bola. lebo pri vymene oleja dal filter a zacalo klepat. tak kupil iny filter a tu gumicku vytiahol. takze je to uz ok.
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
pokud to má nějaké kilometry tak se tam leje 20W-50 a nalej tam Castrol.. Když slyšim MOTUL je mi špatně.. I když pro mě za mě tam lejte třeba Fritol.. Já bych si to do svojí motorky prostě nedal..
Upravil jezek dne 16.05.2013 08:36
xNOKIAx napsal:
bola dole vana vycistene cerpadlo zospodu nasadeny filter a az potom dana vana spet. takze to by malo byt zevraj v poriadku.
bud to bude nieco vazne alebo daka hlupost si myslim.
jako nejsem odborník ale takto odhadnout problém to už musí být člověk vysoce študovanej.... :-D nic ve zlym.. :-D jen mě to pobavilo
TAKE IT EASY
vypadá to dost zajebaně,mrknul bych i na gumový těsnění víka a olejové vany.Může byt někde nahoře skřiplý a tama uniká tlak.Pak to takhle rachtá ale spíš od pohonu alternátoru,podle videa to rachtá od rozvodů ? Rozvodový řetěz podle popisu neměnil..Jesi je to od rozvodu tak bych šel po řetězu a ozubenym kolečku na klice.Samozřejmě taky správný olej jak psal ježek,ten udělá taky hodně.
Kupredu spatki ni krok...
jezek napsal:
pokud to má nějaké kilometry tak se tam leje 20W-50 a nalej tam Castrol.. Když slyšim MOTUL je mi špatně.. I když pro mě za mě tam lejte třeba Fritol.. Já bych si to do svojí motorky prostě nedal..
Ahoj, proč zatracuješ Motul? Zatím sem na tyhle oleje slyšel samou chválu
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.