Omylem jsem před 3 týdny poslal peníze na špatný účet. Zjistil jsem to tento týden.
Vím, že tyto peníze příjemci nepatří a nemá právo si je nechat, jak mám ale postupovat, když mi je sám dobrovolně nevrátil?
Moc díky, nevím si rady.
Tvoje banka by ho (nebo jeho banku) měla kontaktovat a on podle zákona to musí vrátit.
Taky mi jednou přišly cizí peníze a pak jsem dostal dopis myslím, že od své banky.
Držím palce...
Upravil Popi dne 15.05.2013 10:23
F800GS
Kontaktuj svou banku, sděl jim, že jsi omylem provedl platbu na jiný účet.
Pokud k tomu máš nějaký doklad který jsi chtěl zaplatit, tak jej bance přilož.
Tvá banka kontaktuje banku kam jsi to omylem poslal a platbu ti vrátí....
Upravil progranit dne 15.05.2013 10:22
Ahoj. Řešil jsem to asi rok zpět... Zajdi do své banky a řekni co se stalo. Zjistili mi v kterém městě a u které banky je jeho účet vedený. Tak jsem napsal doporučený dopis co se stalo a že žádám své peníze zpět. Oni dotyčného vyzvali aby prokázal odkud a za co má platbu, neprokázal, odeslali mi vatu zpět. Tak moje zkušenost
Já osobně jsem zašel do mé banky (ČSO vysvětlil jim situaci, slečna na přepážce mi řekla, že vše vyřídí a během cca 3 dnů jsem měl peníze zpět.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
ruku do ohně za to nedám, ale slyšel jsem že jestli je to přes těch 5tisíc nebo kde je dnes ta hranice, je to trestný čin. Jestli dotyčný nereaguje tak prý snad jedině podat oznámení na policii, samozřejmě s podklady jako výpisy z účtu atd... Přeju hodně štěstí, řešil jsem něco podobného se stavebkem kdy moje peníze chodili někomu jinému, naštěstí to liška vyřešila...
https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958
Tady jde jen o 2500, ale kde je najdes.. rozhodne nemam chut je jen tak vyhodit.
Mam Sporitelnu a tam dobrou znamou tak to snad klapne.
Ja jen nevedel jestli zacit bankou a hlavne kterou. Budu informovat.
Alda napsal:
Tady jde jen o 2500, ale kde je najdes.. rozhodne nemam chut je jen tak vyhodit.
Mam Sporitelnu a tam dobrou znamou tak to snad klapne.
Ja jen nevedel jestli zacit bankou a hlavne kterou. Budu informovat.
udělej si tam na tu platbu reklamaci
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Loni pred GAPA jsem taky omylem poslal penize do jine banky (25000) a nez jsem se vratil z gapa penize byly zpet na ucte..
... servis a diagnostika BMW Motorrad