BMW nabízí nový typ BMW Motorrad Navigator Adventure. Díky univerzálnímu softwaru a prodloužené výdrži baterie je k dispozici navigační systém, který se dá použít pro různé outdoorové aktivity - jízdu na kole, turistiku, plavbu na lodi, a samozřejmě především pro cestování na motorce. Za příplatek je na prodej rovněž držák do auta. Předinstalována je automapa Evropy (CityNavigator Europe NT), další mapy je možno využít v zařízení díky MicroSD kartě.
Navigace je vybavena čtyřpalcovým dotykovým displejem a citlivým přijímačem. Napájení je zajištěno duálním systémem - nabíjecím li-ion akumulátorem s výdrží až 16 hodin, a pokud by to nestačilo, ještě konvenčními AA bateriemi, které prodlužují výdrž na 22 hodin.
Uživatelsky přívětivé menu se dá přizpůsobit a má nastavitelné profily, včetně defaultního profilu pro motorku. Zařízení má zabudovaný i tříosý kompas a barometrický výškoměr. Balení obsahuje univerzální motodržák, další držáky pro specifické typy uchycení se dají dokoupit.
Tato GPS navigace se dá použít jako alternativa k typu Navigator IV na všech motocyklech BMW, kromě nového R 1200 GS, K 1600 GT a K 1600 GTL.
Velmi příznivá je i cena, která činí 14.877,- Kč vč. DPH.. v této ceně je kompletní set k montáži na motorku.. sada do auta je jako volitelné příslušenství a musí se dokoupit zvlášť..
Je to OEM provedení nové verze Montany. Celkem logický krok. Je to plnohodnotná turistická navigace takže pro offroad použití je fakt lepší než Zumo. A dají se v ní v pohodě provozovat skenované rastrové mapy apod.
hlavní výhodu vidím v tom, že jakmile je nějaký výrobek vyráběný OEM, tak to znamená, že se za rok nevyhodí z nabídky, budou pro něj aktualizace atd.
Pro Garmin NIKDO není důležitější než OEM a speciálně BMW je jejich nejdůležitější zákazník, takže i lidi co si koupí Montanu se stejným HW mají zaručeno, že se ten přístroj bude dál vyvíjet alespoň pár let...
Nový OREGON by byl funkčně dobrý - kvůli podpoře ruských družic např. ale ten displej je na motorku pro hodně lidí už moc malý
Upravil TomasTT dne 29.05.2013 23:57
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Chlapci mne sa ale zdá, že montana nemá bluetooth - dosť veľké mínus. Vo všetkom ostatnom je to naozaj výborná navi.
Upravil vlado dne 30.05.2013 05:40
jestli to nebude umet objizdky, je to na prd :(
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Je to (jako obvykle) normální Garmin Montana 600 s jiným SW a předinstalovanou databází (POI) dealerů BMW a (na některých trzích) s Lifetime aktualizací map.
Normální Montana stojí 11600 s DPH a držák k tomu 1300, takže ekvivalentní cena je cca 13 tis. vč. DPH
Já osobně bych ale v případě řady Montana volil 650 v provedení "t", která je o pár tisíc dražší ale má 8GB vnitřní paměť a z výroby topografickou mapu celé evropy. Foťák vzal čert ale ta paměť je fajn a mapa docela na turistiku funguje.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Je to (jako obvykle) normální Garmin Montana 600 s jiným SW a předinstalovanou databází (POI) dealerů BMW a (na některých trzích) s Lifetime aktualizací map.
Normální Montana stojí 11600 s DPH a držák k tomu 1300, takže ekvivalentní cena je cca 13 tis. vč. DPH
Já osobně bych ale v případě řady Montana volil 650 v provedení "t", která je o pár tisíc dražší ale má 8GB vnitřní paměť a z výroby topografickou mapu celé evropy. Foťák vzal čert ale ta paměť je fajn a mapa docela na turistiku funguje.
hele a umi to ty PROKLETY objizdky?
17 cm
hicks: při výpočtu silniční trasy to má "objížďky" hodně podobný autonavigacím - otočky do protisměru, placené úseky, mezinárodní dálnice, hlavní tahy, nezpevněné cesty a trajekty..
Každopádně já jsem s Montanou byl jednou v Holandsku a byl to zážitek k nezaplacení, fakt totální peklo. Možná to byl ještě nějaký ****ní SW, rozhodně to byly situace, kdy jsem fakt chtěl házet 15 tisíc z okna jak jsem byl nepříčetnej. Dělalo to fakt co chtělo - naprosto nepochopitelný věci. Od té doby jsem to na silnici nezkoušel ale jeden člověk jí měl v Maroku a tam fungovala naprosto v pohodě i správně jela podle stop co jsme do ní nahráli - naprosto v pohodě. Podle mě to není dobrá navigace na silnici a není to ani moc univerzální GPS. Je z ní prostě vidět ten původ v turistickém Oregonu a mišmaš funkcí pro hledání kešek a další nesmysly. Ale mechanicky je pěkná, má kvalitní napájecí držák ale na sluníčku na ní taky není vidět dobře.
TomasTT napsal:
hicks: při výpočtu silniční trasy to má "objížďky" hodně podobný autonavigacím - otočky do protisměru, placené úseky, mezinárodní dálnice, hlavní tahy, nezpevněné cesty a trajekty..
Každopádně já jsem s Montanou byl jednou v Holandsku a byl to zážitek k nezaplacení, fakt totální peklo. Možná to byl ještě nějaký ****ní SW, rozhodně to byly situace, kdy jsem fakt chtěl házet 15 tisíc z okna jak jsem byl nepříčetnej. Dělalo to fakt co chtělo - naprosto nepochopitelný věci
Tomasi. Byl jsem s Oregonem v NL a u Schipholu jsem mel chut rozsekat oregona, vychcat se na nej a vsechny do 10ti kilometru postrilet.
proc se ptam.. jestli to umi to.. dorazis na zavrenej most -> najdi mi objizdku.
17 cm
Zkusil jsem ještě upgrade fw na nejnovější, aby to bylo naprosto jisté a nenašel jsem tu možnost přepočítat objížďku jako to je v autonavigacích nebo v zumu.
A nebo nevím, kde to hledat. Zkusil jsem všechno, co mi přišlo logický. Pochopitelně v profilu automobil. Podle mě to neumí.
Ale v nastavení "kudy nenavigovat" jsou konečně logicky napsané volby: placené silnice, dálnice a silnice 1. třídy. Přesně tak to má být a tak to taky funguje. Ne jako ta ****ita v zumu, když zvolíš placené silnice, tak se "dálnice" ve skutečnosti změní na 1. třídu..
Zkusil jsem ještě upgrade fw na nejnovější, aby to bylo naprosto jisté a nenašel jsem tu možnost přepočítat objížďku jako to je v autonavigacích nebo v zumu.
A nebo nevím, kde to hledat. Zkusil jsem všechno, co mi přišlo logický. Pochopitelně v profilu automobil. Podle mě to neumí.
UAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
kazdopadne dik za info.
Upravil hicks dne 08.08.2013 12:53
17 cm