Zdarec, olej jsem vždy vybral 20w50 castrol actevo, olej do převodovky a kardanou jakýkoliv 75w90 GL5 a svíčky NGK bkr7 ekc. Je to vše ok? Díky.
Upravil prochy dne 02.07.2013 17:54
Je to erko dvou nebo čtyřsvíčka? To co píšeš je asi základ, pokud nevíš, kdy to bylo měněno, doporučuji ještě seřídit vstřiky a zkontrolovat ventily. S olejem pochopitelně filtr, kouknout na vzduchový filtr a nevím jak to má erko s palivovým filtrem, GS ho má v nádrži a mění se po 40 tis.km. Pokud nejsou vůle v jehlách kardanu atd., není asi víc potřeba. Gratuluju ke skvělé motorce.
pic, díky . Je to čtyřsvíčka. Už jsem koukal že je zde návod na ventily, ale do toho se mi moc nechce pouštět, sem to nikdy nedělal . Vzducháč taky vyměnim a palivovej je stejně jako u GS, ten taky objednam, na budíku je 49 000Km, ale nejsou zaručený... A jak zkontroluju vůli v jehlách kardanu? Díky, Prochy
Tedy beru 4svíčku z toho, že mám na boku na každém válci nápis 2-spark jako na obrázku. Dle vin mám rok výroby 11/2002, a dle realoem (databáze dílů), se měnili svíčky po výrobě 10/2002. Každopádně i dle manuálu patří NGK co jsem uvedl.
prochy přiložený následující obrázek:
Ahoj. Bacha, dvousvíčka má rozdílné svíčky! - dvě a dvě... vůle na jehlách kardanu zjistíš tak, že dáš moto na centrál, chytneš kolo "v půl šesté" a zkusíš s ním zaviklat... pokud na něm je vůle tak to chce vyměnit...
Upravil HonzaGS-SV dne 19.06.2013 19:12
Bacha bacha predepsanej olej do 1100 a 1150 je 80 w 90 tu 140 tam lidi lejou jen jako ze tomu daji neco lepsiho..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Tak iridiový svíčky mají tuším o něco lepší životnost, říká se, že se méně vypalují a i s větším nájezdem lépe "zapalují" směs atd... takže je to asi jako něco to "něco navíc"
A co máš napsáno na tom plastu co kreje svíčku a cívku? jestli ti k ní vede jen klasickej vysokonapětovej kabel tak máš jednu svíčku a pokud tam máš cívkua v ní 3 pinovej konektor tak máš 2 svíčky na válec a druhá je zespod pod válcem šikmo do prostoru
mam tam nápis 2 spark. Každopádně nevim jak nejlíp vytáhnout ten konektor. Na netu je na to spešl vercajk od bmw. Jedině šroubovákama z boku...
prochy přiložený následující obrázek:
Nechá se nato koupit plastovej vytahovák civek stojí asi 65 kč a než šroubovákama aby sis odřel víko tak radši sika kleště