Zdravím. Prosil by som o radu s "vekom" predného tlmiča (viď foto). Prešiel som už veľa stránok a fór a nikde som sa nestretol s podobným problémom.. Ak by niekto vedel čo s tým, dajte mi prosím vedieť ako mám postupovať.. Rok výroby 2010. Ďakujem.
PSA přiložený následující obrázek:
PSA napsal:
Zdravím. Prosil by som o radu s "vekom" predného tlmiča (viď foto). Prešiel som už veľa stránok a fór a nikde som sa nestretol s podobným problémom.. Ak by niekto vedel čo s tým, dajte mi prosím vedieť ako mám postupovať.. Rok výroby 2010. Ďakujem.
Kup novou trubku to se povolilo i pres to zajisteni dulkama.. nebo kdyby si chtel muzu ti ty dulky udelat origo pripravkem na zajistovani
... servis a diagnostika BMW Motorrad
to by bolo asi najlepšie a koľko by som si mal potom prichystať peňazí?a ešte jedna vec vytieklo mi odtiaľ asi tak pol deci až deci oleja keď to bolo také tak teraz asi by bolo najlepšie to celé vypustiť a vymeniť novy olej či?a je na to aj nejaká merka?
Prosimte stat to bude jen postu protoze to bude pokus.. ono to taky muze drzet tejden.. a olej se lije na mnozstvi ale to nemam v hlave ale v pc. To vecer.
Já se s tím setkal u "vzducháčů" několikrát - vždy to bylo po "ťukanci" na předek (i lehkém). Trubka se prodává jen jako celek. Množství oleje 650ml.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Teď tak koukám na ty fotky a jsem překvapen z těch kovových uzavřených matek,místo origo plastových.Nemůže to být po výměně po nějakém větším ťukanci-Tondo,Milane??
PavelDR - originální matice jsou klasické samojistící matice, akorát mají "jemný" závit (je tam tuším M10x1,25). To plastové, co myslíš ty, je pouze krytka - matice je až pod ní (když je to v originálním stavu). To, co je na fotce nahoře, není v žádném případě originál. Proto jsem psal, že to bývá většinou po "ťukanci" - tohle by si tam snad člověk dobrovolně nedal.
Tonda napsal:
PavelDR - originální matice jsou klasické samojistící matice, akorát mají "jemný" závit (je tam tuším M10x1,25). To plastové, co myslíš ty, je pouze krytka - matice je až pod ní (když je to v originálním stavu). To, co je na fotce nahoře, není v žádném případě originál. Proto jsem psal, že to bývá většinou po "ťukanci" - tohle by si tam snad člověk dobrovolně nedal.
tak jest, už jsem to taky viděl, bylo to po crashi a jak to rovnali, a sundali ty krytky, tak je pochopitelně dokur*vili, tak tam dali jiné. Ale ne zase takovou zhovadilost, jak je na fotce nahoře.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
mimo jiné, na tento problém už měla být svolávačka na některé kusy nových LC, souhlasí Hicksi?
Uvolněný kryt vidlice, opravovali to důlčíkem.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
kejda napsal:
mimo jiné, na tento problém už měla být svolávačka na některé kusy nových LC, souhlasí Hicksi?
Nic se dulčíkem neopravovalo je nato přípravek přímo z fabryky a dotahuje se to momentem. žádný mlácení kladivem se nekoná
Jak píše servisák - u prvních kusů LC na to byla "akce". Je na to přípravek (žádný důlčík) - byla to dá se říct "výrobní vada". Ale u "vzducháčů" se nic takového normálně neděje - tam s tím problém nikdy nebyl. Jak jsem psal výše, vždy jsem se s tím setkal po "ťukancích" .
Majitel tiež nevie čo tam robia tie matky pretože som to také kúpil bola po prvom majiteľovi a je to dovoz..najazdilo sa na tom necelých 1000km a zrazu sa stalo hento keď som jazdil hory a motorka má celkovo najeto 17 000 km což nechápem pretože na búračku nevypadá je bez škrabancov až na malý škrabanec na kryte valca a motorka ide pekne rovno..
kejda napsal:
mne nikdy nikdo poradne nerekl, na co ta svolavacka byla
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2