no jestli se ti chce prijet az do stare boleslavi tak to privez
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
to tora: pokud neznas zasadni figl o dvou vypustakach tak to zas tak jednoduche neni poprve jsem si tak zkurvil skoro 3 litry oleje nez jsem se konecne podival do manualu a zjistikl proc se tam ten olej sakra ne a ne vejit
Upravil turby dne 21.07.2008 19:54
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Na SVčku jsem si měnila taky sama olej, kdybych měla manuál, tak bych to třeba zvládla....Zámek mi tenkrát říkal, dívej se pořádně, já tady věčně nebudu a do hrobu si to taky nevemu...no, dívala jsem se, ale na ostro bych si to netroufla. Máte někdo manuál?
Baforský fdoleček forever....
turby napsal:
no jestli se ti chce prijet az do stare boleslavi tak to privez
Tak to bychom to mohli spojit s tím off, určitě se ještě někdo přidá. Škoda jen, že nemůže Standa, jede na dovolenou. On to vždycky tak hezky naplánuje....
turby napsal:
to tora: pokud neznas zasadni figl o dvou vypustakach tak to zas tak jednoduche neni poprve jsem si tak zkurvil skoro 3 litry oleje nez jsem se konecne podival do manualu a zjistikl proc se tam ten olej sakra ne a ne vejit
jo jo to vím taky jsem si to prohlédl v manuálu než jsem to prvně měnil
Bestie napsal:
Na SVčku jsem si měnila taky sama olej, kdybych měla manuál, tak bych to třeba zvládla....Zámek mi tenkrát říkal, dívej se pořádně, já tady věčně nebudu a do hrobu si to taky nevemu...no, dívala jsem se, ale na ostro bych si to netroufla. Máte někdo manuál?
http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=1570
shimi: kde jsi sakra byl o vikendu?
Tak mi to stúúúdium manuálu u druhé skleničky müllera začíná jít ....no, zkusím to sama, ale jelikož ten filtr dotahoval chlap...tak to stejně asi nepovolim. No...nestahuj kalhoty, dokud nevidíš brod...mi taky bylo říkáno
Bestie napsal:
Tak mi to stúúúdium manuálu u druhé skleničky müllera začíná jít ....no, zkusím to sama, ale jelikož ten filtr dotahoval chlap...tak to stejně asi nepovolim. No...nestahuj kalhoty, dokud nevidíš brod...mi taky bylo říkáno
no ten filtr by neměl bejt moc utaženej,je to jen filtr vložka pod víčkem a to víčkoje na dvou 6M šroubkách a ty jsou v hliniku takže to by mělo bejt utažený s citem,neni potřeba tam žádná síla je to těsněná "O"kroužkem a proto neni potřeba to nijak brutálně silou dotahovat,myslim že v manualu bude něco kolem 10Nm,jako neni potřeba na to používat momenťák ale chce to prostě jen z citem utáhnou né žádný násilí ty závity se tam daj dost lehko sktrhnout a navíc jsou docela dost často povolovaný a utahovaný,takže myslim že to vpohodě povolíš a jen s citem to utáhni,jinak ny tý výměně to neni žádná věda,povol vypoušťák dole na motoru a taky vypoušťák vepředu na rámu anech vytýct,vyměň filtr a dej olej,až naplníš nádobku tak to protoč a potom dolej a zkonrtoluj hladinu,vpohodě to dokážeš
to shimi: no my byli vsichni na severu, jsi chybel
shimi, ona ma male GSo, to nema olej v ramu teda jedine ze bych se prekouk a spletl si to s yamahou
Upravil turby dne 21.07.2008 22:41
Bestie, jestli se pokusis vypustit olej z ramu tak bude muset nekdo prijet urcite
to jsme dva, taky mam uz lahev v sobe. a ani nevim jak se to stalo