Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku

Lithium-železo-fosfátový (LiFePO4) akumulátor - zkušenosti?
TomVS
Přidané 10.07.2013 16:45

Registrace: 06.07.09
To srovnání velikostí na obrázku není zrovna moc vypovídající. Tu Odyssey PC535 baterii mám v moto a je tak o třetinu větší než origo.

tosuja
Lithium-železo-fosfátový (LiFePO4) akumulátor - zkušenosti?
Přidané 25.07.2013 15:53

Registrace: 19.04.08
Mam LiFePo4 baterku od Shorai Power (dovozce shoraipower.eu). Pred rokem nebo dvema si ji koupil kamarad na KTM 990 a je s ni velmi spokojeny. Mam model LFX14L2-BS12 ted cerstve v Dakaru a zatim jsem velmi spokojeny ale oproti stare vyschle kyseline je to samozrejmost. Je zejmena totalne bezudrzbova, vazi asi tak 700 gramu oproti 2-3kg u originalu. Je taky vyrazne mensi, nez original, ale v v baleni je hromadka izolacnich samolepicich podlozek, kterymi jesm ji vypodlozil tak, ze jsem ji pak pritahl originalnim gumovym paskem.

Nabijime to normalni nabijeckou, ktera nema protisulfatacni funkci. Ta spociva v pripojeni dost vysokeho napeti na baterku, coz by ovsem LiFePO spolehlive zlikvidovalo.

Pokud jde o dobijeni v Dakaru, tak ten muj ma stabilni napeti 13.8V. Tim sice tu baterku nikdy nenabiju na 100%, ale jenom asi na 95%, ale to mi vrasky nedela.

LiFePo baterky maji trosku jine vlastnosti, nez olovo, zejmena v chladnem pocasi se to pozna (ozkouseno, neni to neexistujici fenomen). U olovene baterky, pokud napoprve nenastartujes, tak pri kazdem dalsim startu ma vlivem zahrati vyssi vnitrni odpor a proto dava mensi proud. U LiFePO je to opacne, takze kolem nuly uz je treba na par minutek pustit svetla, tim odberem se baterka zahreje a pak v klidu nastartujes.

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 65
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.05 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI