dokázal by mi někdo poradit, jestli má smysl řešit, když mi po výměně oleje hučí převodovka? Když je moto studenější, slyšet téměř nic není, ale když se ohřeje, už je to horší a tak trošku mi to vadí.
Hlavně když jsem se svezl na kámíkovo bertě, která má nalítáno 80 tis většinou v offíku, a ta je tichá, mi z toho cuká koutek.
Důvod proč to také řeším je, že když třeba cukám plynem, ozývají se z převodovky celkem hnusný vůle. A hlavně má mé gs najeto cca 25 tis a nedokážu to pochopit, že ta kámošova je prostě tišší a nějaký mlacení při přidání nebo ubrání plynu nemá. Snad jen dodám, že kámošova mašina má rychlejší šestku než já, jestli by to mohlo mít nějaký vliv na vůle v převodovce.
Těžko po netu posoudit, co je moc hlučné a co je normální. 99% nějakého rušivého hluku u těchto převodovek jsou vadná ložiska - buď na vstupní hřídeli převodovky nebo na předlohové hřídeli. To, že má motorka najeto 25000km neznamená nic - osobně jsem dělal několik převodovek (z různých modelů BMW), kde bylo najeto i podstatně míň kilometrů.
To, že má kamarádova motorka rychlejší šestku nemá na hluk z převodovky žádný vliv ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
mno a když by to byla teda ta ložiska jak říkáš, jaká může pak být cena za opravu, resp jak náročná to oprava je... Docela mi to štve, když jedu na jedničku a nerovnoměrně poškubávám plynem tak to mlátí jako bejk. Normální to podle mě není, kor když jsem se svezl na mašině s podstatně jinýma kilometrama a ta to nedělala.