Čau GSáci,
v neděli při návratu z Itálie jsem zjistil nezdravý zvuk od zadního kola a pak se mi naskytl hrozný pohled na zadní brzdu:
Jedna destička byla úplně sjetá na kov a začala lízat hranu kotouče, zatímco destička na straně pístů je jako nová...
Víte prosím někdo, co je špatně a jak se s tím vypořádat?
Díky...
Popi přiložený následující obrázek:
řešení bude asi poměrně jednoduchý,vyndat rozebrat a kompletně vyčistit.
Je to zadřený buď na pojezdech třmenu,nebo destičky na kluzným plechu v brzdiči nebo na hřídeli co drží destičky...
Rozeber to,vyčisti vyfoukej prach,pramazat pojezdy,rozhýbat prasátko,očistit plech a tyčku,nový desky a musí to makat.
Pro klid ještě můžeš odfouknout brzdovku,ale tím to nebude...
Tom
+1
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jo ještě mě napadlo,až vyndáš tu destičku polož ji na rovinu a podívej se, jestli není ohlý ten plech na terém je brzdný materiál.Bylo by to ohlý v místě u toho ''očka'' kde je zajišťovací čep...
Už jsem to viděl potom co se někdo pokoušel roztáhnout pístky šroubovákem-přihne se to a pak se to kříží,ale vzhledem k tomu, že musíš dát desky nový tak to je jen pro zjištění příčiny...
Popi napsal:
Ok, díky.
Doufal jsem, že to nebude žádná porucha, tak snad bude tohle řešení...
Synu, přivezu ti čistič na brzdy. Koukám, že jsi asi odrbal jarní start a nevyčistil.
Jako nějaký finský čistič?
Spíš se tam ta destička asi nějak špatně zaklesla, když jsem v zimě sundával a nandával zadní kolo...
Dal jsem nové desky a budu sledovat, jestli to nepokračuje.
F800GS
Popi napsal:
Ok, díky.
Doufal jsem, že to nebude žádná porucha, tak snad bude tohle řešení...
Synu, přivezu ti čistič na brzdy. Koukám, že jsi asi odrbal jarní start a nevyčistil.
Jako nějaký finský čistič?
Spíš se tam ta destička asi nějak špatně zaklesla, když jsem v zimě sundával a nandával zadní kolo...
Dal jsem nové desky a budu sledovat, jestli to nepokračuje.
Žádný finský čistič...... ale nechceš, nech být.BMW R1200GS (2004)