Máte prosím někdo s těmito oleji osobní nebo i zprostředkovanou zkušenost?
Je některý z těchto olejů výrazně lepší nebo vhodnější do GS?
Nebo byste ani jeden z nich do svého boxera nenalili, a pokud ano - proč?
Díky za radu a za pomoc!
Moje dlouholeta zkusenost s Motorexem obecne a timto olejem taky je natolik dobra, ze na sobe nijak zvlast netouzim testovat nic jinyho.
Maiali nel Fango!
Díky, a tento Motorex jsem mu taky vytipoval, jenže ve velkém zdejším obchodě www.oleje.cz ho sice "mají" a dokonce za 269 Kč, ale píší, že ho už nedodávají (že by se přestal vyrábět?), a jako náhradu za tento Motorex nabízejí právě Motul HD 80W-90...
Jinak kolega preferuje koupit olej někde poblíž v místě, aby se mu to neprodražovalo o dalších cca 50% ještě za poštovný, takže se mu ten můj původně širší výber zúžil na ty dva oleje v prvním příspěvku.
Díky, a tento Motorex jsem mu taky vytipoval, jenže ve velkém zdejším obchodě www.oleje.cz ho sice "mají" a dokonce za 269 Kč, ale píší, že ho už nedodávají (že by se přestal vyrábět?), a jako náhradu za tento Motorex nabízejí právě Motul HD 80W-90...
Jinak kolega preferuje koupit olej někde poblíž v místě, aby se mu to neprodražovalo o dalších cca 50% ještě za poštovný, takže se mu ten můj původně širší výber zúžil na ty dva oleje v prvním příspěvku.
ó bóže...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Vem ten Spirax. Bral jsem a pořád beru od Shellu komplet náplně. Dával jsem Shell Advance Transmission - který již nedělají a používá se místo něj nějaký ten spirax. Jen se podívej ať splnuje všechny požadované specifikace - tuším GL5 a tu vizkozitu dle manuálu.
HonzaGS-SV napsal:
Vem ten Spirax. Bral jsem a pořád beru od Shellu komplet náplně. Dával jsem Shell Advance Transmission - který již nedělají a používá se místo něj nějaký ten spirax. Jen se podívej ať splnuje všechny požadované specifikace - tuším GL5 a tu vizkozitu dle manuálu.
Dékuju, splňují to oba oleje v úvodním příspěvku, i ten Borisův Motorex gearoil.
Ale kamarádovou podmínkou je osobní odběr tady v Brně nebo okolí, takže to prozatím vypadá na jeden z těch dvou - Shell Spirax S3 AX nebo Motul HD; oba jsou k mání zde.
Jde mi o to, abych v dobré víře kolegovi nedoporučil něco, o čem třeba zdejší zkušenější GSáci mají informaci, že to není dobrá volba - že se třeba koncový převod moc hřeje s některým z těch olejů nebo nadměrně opotřebovává apod., a aby mi pak za rok za dvě léta kamarád za moji radu "pěkně" nepoděkoval.
Proto se raději ptám povolanějších, neboť líná huba, holé neštěstí, a více hlav, více rorumu...
A uvítám jakékoliv názory k věci a zkušenosti s témito nebo podobnými oleji.
Díky moc.
do 1100,1150 to dělá skoro každá značka...musí mět 80W90 API GL 5. castrol,valvolín,elf,šel,motul...stačí si vibrat dle chuti každýho soudruha...
Kupredu spatki ni krok...
Dovi napsal:
...Motorex...ale píší, že ho už nedodávají (že by se přestal vyrábět?)
Tak upřesnění - nedodávají ho, protože se prý s Motorexem nedohodli.
do 1100,1150 to dělá skoro každá značka...musí mět 80W90 API GL 5. castrol,valvolín,elf,šel,motul...stačí si vibrat dle chuti každýho soudruha...
jj, je mi to jasný a souhlasím.
Akorát jsem se ve smyslu hesla "důvěřuj, ale prověřuj" pro jistotu zeptal, jestli třeba s některým z těch olejů nemá někdo špatnou zkušenost.
Tak zatím nikdo nic negativního, a to je dobrá zpráva.
I když zatím je odezva jen od 3 lidí.
...Motorex...ale píší, že ho už nedodávají (že by se přestal vyrábět?)
Tak upřesnění - nedodávají ho, protože se prý s Motorexem nedohodli.
tak si to nech poslat treba pres Ulozenku nebo tak.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jestli to splňuje specifikaci, můžeš tam dát co chceš - plně se stotožňuji s vyjádřením bohumila :c)
osobně mě Shell strašně rozčiluje, protože dodává jinou kvalitu nafty do ČR a do západní evropy, proto bojkotuju i jeho oleje.
v kombinaci s tím, že mám rád Motul (jezdím ho v motorkách už od doby co jsem osedlal Jawu 350), je pro mne volba z těchto dvou jasná :c)
Já mám zas Shell za velmi dobře pro osobní účely, takže ho beru a i ho měním navíc ve zkrácených intervalech Kardan + převodovka + motorový olej - vše každou sezónu cca po 6-7 000km
bohumil napsal:
To Dovi - většina olejů (které odpovídají specifikaci) je podobná, takže osobně bych to neřešil. Pokud se někomu zdá, že se to o trochu více (méně) hřeje, nebo hrká trochu jinak, tak jsou to subjektivní pocity, které nejsou podloženy seriózními výsledky.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hobr napsal:většina olejů (které odpovídají specifikaci) je podobná, takže osobně bych to neřešil. Pokud se někomu zdá, že se to o trochu více (méně) hřeje, nebo hrká trochu jinak, tak jsou to subjektivní pocity, které nejsou podloženy seriózními výsledky.
Tak doslov příběhu:
Z těch dvou pro něho dostupných nakonec prý vzal toho Motula HD.
Při objednávce a osobním odběru byl za 195,- Kč, o kačku levněji než Shell Spirax.
P.S.
Já bych si teda tu korunu asi připlatil a koupil Shell Spirax S3 AX 80W-90.
Jednak má delší "odbornější" název, a taky abych nevypadal jako drobný škudlil...
Upravil Dovi dne 09.08.2013 07:10