poněvadž moje auto začíná velice rychle stárnout, výkon jde dolů s každým dalším najetým kilometrem a co se týče bezpečnosti, tak už v době svého vzniku bylo autí značně zastaralé, i když má dva pytle a ABS... ano je to Felicia.
Prostě přišel čas pořídit nové auto. Problém je že není dostatek financí na pořádné ojeté natož nové auto. Přemýšlím tedy o tom vzít si auto na úvěr.
K věci, po dlouhém koukání přemýšlení, uvažování a zvažování, padlo poslední rozhodnutí na Volvo S 40 druhé generace, nejlépe s motorem D5 (nesehnatelné) a nebo s 2,0D (D3,D4).
Tak bych se zde rád poptal zdali někdo nemáte s tímto vozem zkušenosti popřípadě někdo z vašich známých. Ano vím je to nafta.. a ano vím má to své mouchy, turbo, vstřiky, filtr pevných částic, atd atd.
Každopádně je to auto né tak moc okoukané, bezpečné a svým způsobem, neztrácí ani na jaké si eleganci... prostě není okoukané jak Octavie. Dále pak někdo by mohl namítat že je to malinkaté - na druhou stranu, je to větší jak felicia... takže když mi stačila ona tak proč by nestačilo Volvo. Berte to tak že se mi opravdu moc líbí a zamlouvá.
Co se týče ND, tak je to půlkou Ford Focus (podvozek) tam problém není.(pokud někdo napíše, Ajeje FORD věřte mi taky moc fordy nemusím, ale podvozky ty teda umí)
Děkuji mnohokrát za Vaše postřehy, a prosím o to aby toto vlákno bylo opravdu solidní a néé jedna paní povídala. Děkuji Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Ahoj kamarad dela do Volva teda spis jeho bratranec kamos si na jeho doporuceni koupil Volvo Jinak bratranec je servisuje zkusim ho kontaktovat a dat ti pak na nej kontakt. Casto jezdi po svete a nevim zda je ted v CR.
Upravil schrek dne 15.08.2013 19:07
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
A nevadí, že S40 je sedan a spolehlivost má spíš průměrnou a k tomu ceny náhradních dílu jsou dosti drahé?
Ad: Test ojetiny 05: http://www.autore...ticleStart
Upravil Spitfire dne 15.08.2013 19:29
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Právě, cena ND je nižšší než třeba na Octavii II. A to je to co mě opravdu příjemně překvapilo. Jinak ne nevadí mi že je to sedan, spíš naopak. Na stěhování máme doma Velkého citroena s tažným. A pak vím e bych ho nevyužil. Celou dobu jezdím v autě, nic nevozím nepřepravuji, jenom sebe a kolegy do práce. chci něco bezpečného. Pokud bych chtěl rodinné auto volil bych asi raději V50 ale rodinu nemám a ani neplánuji.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Ahoj Vojto,
taky jsem slyšel o pozitivních zkušenostech s www.polarcars.cz.
Jinak ohledně Volv (jednu dobu jsem o něm uvažoval) jsem se nachytřoval zde: http://forum.volv...
Zkus to tady www.volvoklub.cz ale popravdě 40ka tam moc fanoušků nemá,padesátka tuplem né....Není to volvo jaký má byt,volvo musí byt velký,bezpečný,luxusní a to tyhle prcci asi fakt nejsou. Ikdyš z pohledu majitelu koncernových aut asi jo Volva prostě začínají na 70ce a popravdě ty vopravdický skončili modelem 960 neboli S/V90,která byla posledním pořádným autem,který jim mohli závidět aji v mercedesu nebo bmw. Já sem vlastnil jejich vlajkovou loď 960 se zadním náhonem,šestiválcem pod kapotou a na tu dobu nevídanou výbavou a kdyš to člověk řídil,připadal si jako v bavlnce. Pak sem nedopatřením koupil vw passat a to je proti tomu totální plečka a nesahá tomu volvu ani po kotníky. Takže pude z domu,šmejd jeden
Ale je fakt,že provoz těch 40tek není finančně náročnej a na to,za jaký peníze se to prodává to bývá celkem dobře vybavený,takže to v porovnání třeba se škodovkou nemusí byt uplně špatnej povoz.
Jojo všechna VOLVO fora a spolky atd jsme proštoural, jediné co ještě ne tak tady BMWGS. PRoto hledám i tady :-) Vím žew tu někdo nabízel XC90 tak vím že tu jsou lidé co s VOLVEM jezdí.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...