Chci se zeptat, dívám se po úplně nové bmw 1200 adventure (model 2013, chlazení vzduch/olej) ve Státech (USA) s tím že bych ji tady projel a dovezl si ji domů do ČR.
Věděli byste o někom, komu se podařilo u nás v ČR registrovat stroj dovezený ze zahraničí? Jsou všechny tyhle stroje stejný bez ohledu na to kde se prodávají (kromě tachometru který bude v mílích) hlavně mám na mysli emise/homologace a co vsěchno je potřeba.
komar napsal:
Chci se zeptat, dívám se po úplně nové bmw 1200 adventure (model 2013, chlazení vzduch/olej) ve Státech (USA) s tím že bych ji tady projel a dovezl si ji domů do ČR.
Věděli byste o někom, komu se podařilo u nás v ČR registrovat stroj dovezený ze zahraničí? Jsou všechny tyhle stroje stejný bez ohledu na to kde se prodávají (kromě tachometru který bude v mílích) hlavně mám na mysli emise/homologace a co vsěchno je potřeba.
DPH teď neřeším.
Dík za odpověď.
martin k.
U.S. model ma jeste huhlikovej filtr v odvetravani nadrze a nejaky odrazky.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
komar napsal:
DPH teď neřeším.
Dík za odpověď.
martin k.
U.S. model ma jeste huhlikovej filtr v odvetravani nadrze a nejaky odrazky.
Dík,
To znamená že to není úplně stejný stroj jako ten co se prodává v Evropě. Nebo je ten filtr něco novýho nebo něco co se v Evropě uz používat nesmí?
Je to důvod k tomu abych ji tady nekupoval?
Upravil komar dne 18.08.2013 19:46
A proč ji chceš přihlašovat u nás? Známej si z USA přivezl nějakýho Hyundaie, má na ni pořád Californskou espézetku, nemusí řešit žádnou STK, nic... Sice ho pořád zastavovali dopraváci kvůli tomu že nemá vepředu spz, má červený blinkry,.. ale od tý doby co s tím TV Prima natočila reportáž má klid
Saturnin napsal:
A proč ji chceš přihlašovat u nás? Známej si z USA přivezl nějakýho Hyundaie, má na ni pořád Californskou espézetku, nemusí řešit žádnou STK, nic... Sice ho pořád zastavovali dopraváci kvůli tomu že nemá vepředu spz, má červený blinkry,.. ale od tý doby co s tím TV Prima natočila reportáž má klid
No, možná přemýšlám až moc dopředu, první ji musím koupit, potom dostat přes moře a potom až případně registrovat.
Dík za tip, jestli je to tak jednoduchý tak se s tím trápit nebudu.
Včera jsem si ji byl vyzkoušet, proti mé kawasaki klr650 to je nádherný svezení.
Upravil komar dne 18.08.2013 20:10
Nevím jak to je ted, ale x let zpatky tu mel kamarád Lincolna na amerických značkách a nadával na výši pojistneho... Kdyby ses rozhodl, tak si pro jistotu prover i podmínky pojištění, at nejsi nemile překvapen.
komar napsal:
DPH teď neřeším.
Dík za odpověď.
martin k.
Dovezl jsem si 2011 GS z USA , prihlasoval jsem ji letos na jaře . Není to až takový problém . Musíš počítat s clem a DPH ,dá se tomu vyhnout.Pokud prokazatelně budes v USA pobývat dele než 1 rok a motocykl používat 6 měsíců .Samozrejmně moto by mělo mít najeto méně než 6 000 ( jinak je považováno za nové a musí se DPH zaplatit, už se to tady někde rozebiralo) Jestli potřebuješ víc info hoď mi PM
Upravil slamak70 dne 19.08.2013 08:52