v Lidlu jsem si koupil obyč. wapku, ale teď řeším jak ji připojit. Podle návodu je potřeba "systémový oddělovač". A na to teprve napasovat hadici.
Nikdy jsem tohle neřešil tak nevím jak na to.
Jak to máte řešený vy?
my mae doma na okruhu vody filter na pevne častice. ale v meskem okruhu vody by som nečakal nejake velke nečistoty aby sa to čerpadlo znicilo
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Wapku mám na chatě, ale je tam normální vodovodní řad. Co jsem gůglil, tak systémovej oddělovač je k tomu, aby si to jakoby necuclo nějakou vodu zpátky do řadu. Aspoň tak jsem to pochopil já.
CarlosCZ napsal:
Wapku mám na chatě, ale je tam normální vodovodní řad. Co jsem gůglil, tak systémovej oddělovač je k tomu, aby si to jakoby necuclo nějakou vodu zpátky do řadu. Aspoň tak jsem to pochopil já.
Jak si může cucnout vodu do řadu, když je v něm tlak ?
Upravil stepan dne 23.08.2013 10:06
Nejsem vodař tak nemám tušení. Jen říkám co vyplivnul google, že syst. oddělovač brání nasání při zpětném tlaku. Taky mi to přišlo divný, když je to pod tlakem.
Ty vo.e-..systemový oddělovač"- ten název vymyslel jistě nejakej člověk v bílé košili s krátkejma rukávama a úzké koženkové kravatě.
Jinak jak píše TazDevil je dobrá ta stop spojka.já mám např 50ti litrovou butelu ve výšce asi 1m do které napustím dešťovku,přidám auto šampon s voskem a 1/2" hadicí na konci právě se stop spojkou (aby po př.odpojení nevyteklo)samospádem napájím wapku ;tento system pro to že se mi neosvědčilo přisávání koncentrátu přímo wapkoua 50l na umytí moto v pohodě stačí.
Upravil kim dne 07.12.2013 08:27
Až budeš mít wapku napojenou nepouštěj do ním vodu plným tlakem.....nevím už proč ale nedělá jim to dobře, jednou jsem jí pujčil a pak z tohoto důvodu jsem jí musel opravovat protože jsem na to segru neupozornil. Jinak filtr na pevné částice by měla mít wapka v sobě, alespoň já to tzak mám, ale nevím jak u zboží z LIEDLU
Chce to určitě filtr, měnil jsem v Karcheru čerpadlo, že bylo oddělany právě z řádu... od pískových částí atd... známý ten průhledný filtr má na hadici před karcherem a fakt je zanesený....
to mi jako chceš říct, že běžně piješ vodu s pískem? mám rozbory vody mj. na obsah pevných částic a rozhodně tam není nic co by ti mělo zničit čerpadlo. ty filtry se tam dávají proto, že v zahradních hadicích vzniká takovej šlem a to potom nemusí dělat dobře čerpadlu...
Kolik vypiješ vody? Litr, dva denně? Myslim, že jednoho malého zrnka písku si nevšimneš. Karcher má za hodinu průtok cca 400 litrů... A předpokládám, že ho během pár let dohromady použiješ víckrát než hodinu...