Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Motrorkáři a statistiky
Jarda Dingo
Přidané 31.07.2008 09:53

Registrace: 12.03.08
Po některých argumentech používaných v diskusích, jsem napsal něco o staistikách a o tom, jak se s nimi pracuje
http://homolka.bl...vosti.html
Cool

http://homolka.blog.idnes.cz/
ktm620
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 10:05

Registrace: 27.07.08
...pěknýthumbs up

Michal
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 10:47

Registrace: 28.07.08
Ok,souhlasím ale bohužel jse na to spousta lidí takhle nedíváhelpless

SPEEDY
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 11:38

Registrace: 30.05.07
JARDO jak by se koukalo na tohle???

takhle jsem to poslal kamarádům:
Mno já byl dneska málem převálcován náklaďákem, který zastavil v nepřehledné zatáčce a já stál za ním... Frajer začal couvat - můžeš řvát, troubit, přidávat plyn... asi mu v jeho "traku" hrála Eva s Vaškem na plný pecky... To by byla blbá smrt. No něco přeci jen na té spátečce o goldwing-a je (lepší na zpátečku lehnout do škarpy naž se nechat přežvejknout....)

Tohle se mi stalo - jen pro info jel jsem fotit k zákazníkovi - bylo krásné dopoledne a tak jsem si řekl vezmu si leštěnku chopera co máme s tátou a tu cestu si prostě vychutnám (víc jak 80-90 na choperu nejezdím). Jsou tam laďáky co řvou jako "kráva"!!! Nemít laďáky tak už jsem převálcovanej zadní nápravou (couval jsem, řval, troubil a přidával asi 100 metrů!!!!) Co by na to řekli policajti??? Ten blb by jasně řekl, že mě neviděl - ani to nešlo měl naložený veliký kontejner a zrcátka velký neměl a ani pověřenou osobu co musí mít při couvání... no a v zatáčce couvat??? Myslím, že by řekl, že jsem to do něj prostě narval... Když jsem zjistil, že to přežiju tak jsem mu nadával do ču... a pí... byl jsem brutálně vytočenej... a řekl jsem mu pokud už neslyší ty laďáky a troubení tak ať do toho auta neleze...

Jo a jel jsem za ním takových 6km a nepředjížděl jsem ho, protože jel 80, ale hlavně prostředkem... takže do zrcátek určitě nekoukl za celou dobu...

Byl jsem vytočenej jako dlouho už ne... myslel jsem, že budu jen další bod ve statistice a jen 800m od baráku... Jo a rozhodně jsem nestál 2metry za ním...

Jo a jen pro dokreslení... mého kamaráda takhle v křižovatce!!!! couváním srovnala asi před měsícem dodávka... Naštěstí z motorky seskočil Sad
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje...
www.X-treme.cz

www.x-treme.cz
ktm620
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 11:41

Michal napsal:
Ok,souhlasím ale bohužel jse na to spousta lidí takhle nedíváhelpless

...to teda. Neni to náhodou tím že v čechách je nepopulární myslet si něco jinýho a jít proti většině?? A většina sleduje přeci populární Novu, která je vtomto směru podle mě nejhorší, V čechách to je samej chytrák a přitakávač, málo lidí s vlastním názorem a ještš mín těch, co se za svůj názor nestyděj. Jeden pískne a většina čechů jde jak tupý ovce........bouračka motorky=chyba motorkáře, to jasný hned, ale nikdo, když to zaviní auto nenapíše že auto zprasilo motorkáře. Protože to není dnes v módě....
Málokdo taky bere v potaz to, že motorek je mnohokrát víc než před deseti lety, proto zákonitě musí vzrůst i nehodovost, jde to spolu ruku v ruce.
A čeští řidiči ať motorek, nebo aut, nejsou moc vychovaný oproti (např.) západnímu Německu.

Alda
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 11:55

Registrace: 20.10.07
Pekne napsany, plne souhlasim.

Jarda Dingo
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 13:12

SPEEDY napsal:
JARDO jak by se koukalo na tohle???

takhle jsem to poslal kamarádům:
Mno já byl dneska málem převálcován náklaďákem, který zastavil v nepřehledné zatáčce a já stál za ním... Frajer začal couvat - můžeš řvát, troubit, přidávat plyn... asi mu v jeho "traku" hrála Eva s Vaškem na plný pecky... To by byla blbá smrt. No něco přeci jen na té spátečce o goldwing-a je (lepší na zpátečku lehnout do škarpy naž se nechat přežvejknout....)

Tohle se mi stalo - jen pro info jel jsem fotit k zákazníkovi - bylo krásné dopoledne a tak jsem si řekl vezmu si leštěnku chopera co máme s tátou a tu cestu si prostě vychutnám (víc jak 80-90 na choperu nejezdím). Jsou tam laďáky co řvou jako "kráva"!!! Nemít laďáky tak už jsem převálcovanej zadní nápravou (couval jsem, řval, troubil a přidával asi 100 metrů!!!!) Co by na to řekli policajti??? Ten blb by jasně řekl, že mě neviděl - ani to nešlo měl naložený veliký kontejner a zrcátka velký neměl a ani pověřenou osobu co musí mít při couvání... no a v zatáčce couvat??? Myslím, že by řekl, že jsem to do něj prostě narval... Když jsem zjistil, že to přežiju tak jsem mu nadával do ču... a pí... byl jsem brutálně vytočenej... a řekl jsem mu pokud už neslyší ty laďáky a troubení tak ať do toho auta neleze...

Jo a jel jsem za ním takových 6km a nepředjížděl jsem ho, protože jel 80, ale hlavně prostředkem... takže do zrcátek určitě nekoukl za celou dobu...

Byl jsem vytočenej jako dlouho už ne... myslel jsem, že budu jen další bod ve statistice a jen 800m od baráku... Jo a rozhodně jsem nestál 2metry za ním...

Jo a jen pro dokreslení... mého kamaráda takhle v křižovatce!!!! couváním srovnala asi před měsícem dodávka... Naštěstí z motorky seskočil Sad
Smile

je to fakt někdy mimo, co lidi napadne. Včera zatáčka s odbočkou, strejda se minul, zastavil v prostřed silnice a začal couvat - nezájem, co je okolo -byl jsem autem, ale lezly mi oči z důlkůSmile

ktm620
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 13:37

...takovým vzít klíčky a zahodit je do lesa. Angry Vem si že si to tam šteluješ na mašině a najednou na tebe začne couvat, např. jak psal Speedy

Jarda Dingo
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 13:52

ktm620 napsal:
...takovým vzít klíčky a zahodit je do lesa. Angry Vem si že si to tam šteluješ na mašině a najednou na tebe začne couvat, např. jak psal Speedy
to nemusíš ani moc štelovat a jsi v p.... Jak to je s tím broučkem?, co má brouček mezi očima, když narazí na sklo - prdelku Shock

marek321
Motrorkáři a statistiky
Přidané 31.07.2008 21:43

Registrace: 30.11.07
Ja viem, ze to je u nas v Ceskoslovensku na cestach za katastrofa - bezohladnost vladne tejto spolocnosti, hocijake hovado sa citi bezpecne v anonymite svojej plechovky alebo tak, ze tomu na moto poriadne usmazim a polibte mi prdel, skuste si ma chytit.
Ale musim tiez uznat, ze sa to podstatne zlepsilo. Hovado zostane hovadom a mnohokrat ten dedula v nalestenej Felde alebo Logane ani nevie, co za katastrofu prave sposobuje.
Prial by som vam vidiet, ako sa jazdi tu v Taliansku - 50% bezohladnost a 50% blbost. Kruhace, ktore tu zaviedli v poslednych rokoch - tak to je panstvo jeden velky otaznik pre polovicu tal. vodicov a smerovky sa pouzivaju vynimocne, o jazde mimo vyznacene pruhy ani nehovoriac. Napriek tomu platia urcite pravidla hry, ktore sa v autoskole neucia - skuter/motorka ma prednost, takze vas nikto vedome nevytlaci do skarpy. Inak plati to, co vsade inde - riskujes, zaplatis. Neriskujes a davas bacha - nejaky blbec si ta zostreli.
A take to cuvanie na dialnici, lebo som minul odbocku, pripadne strih cez 3 pruhy v 120km/h na obchvate - denna rutina, nerobme si iluzie. Pred mesiacom sa po 4 mesiacoch vratil z PNky do prace kolega - na zjazde z dialnice vo vracacke, ktoru pozna naspamat si to na CBR600 v predpisanej 50tke kalil 90-100 pekne na kolienko - a sup, "mel ho tam", cuvajuci kurier na dodavke, co minul odbocku...nebyt toho Rumuna, co tam myl zvodidla a svedcil mu na sude, tak je v prdeli, lebo ten sofer tvrdil, ze ho motorkar trafil odzadu vo vysokej rychlosti. Bilancia - moto=srot, kluk na jednu nohu chromy, neciti 1 ruku a uci sa znovu rozpravat. 4 dni pred burackou vymenil staru hnilu helmu plastak za novu laminatku....prezil a na moto uz si nepojazdi. Koho to bola chyba? V praci o tom diskutujeme rovnako, ako teraz tu...ten sofer je kacco, treba ho zabit - no jasne, ale ta 50-tka je tam na sradnu? Je tam protihlukova bariera, takze do zakruty vidis tak 30 m. Stacilo by to na zastavenie pri predpisovej rychlosti? Mozno ano, mozno nie...hod kamenom, kto si bez viny...a hadzeme vsetci a tak strasne radi...Frown
Upravil marek321 dne 31.07.2008 21:49

jazz
Motrorkáři a statistiky
Přidané 01.08.2008 09:54

Registrace: 30.09.07
Vcera:
Jedu do prace, v dlouhe tahle levotocive zatacce (podotykam ze vyhled je tam na mile daleko) jsem zacal predjizdet 3 auta, dam blinkr, vyjedu si a pridavam plyn. Predjizdim prvni vuz, blizim se k druhemu vozu rychlosti necelych 90km/h (auta tam meli tak 70) a co se nestane, druhy vuz bez blinkru prejede do leveho pruhu. Odhadem 4 - 5 metru predemnou, auto nastesti zacalo razantne zrychlovat, takze vznikl dodatecny prostor k brzdeni.

Dneska:
Jedu do prace, na rovince za tou vcerejsi tahlou zatackou zacinam predjizdet 4 auta, dam blinkr, vyjedu, pridam plyn, mijim prvni, druhe (stale blikam, stale v protismeru nic nejede), blizim se ke tretimu (mala dodavka) a co se nestane dodavka se ocitla v levem pruhu rychlejc nez clovek rekne "svec". Auto doslova preskocilo do druheho pruhu (urcite jste se s tim take potkali). Ja jel tak 90 - 95, oni tak 75 - 80 (hruby odhad). Brzdil jsem i ocima....

Hadejte co jsem udelal vcera i dnes po tech neprijemnych incidentech...
Strach zavelel, Zmiz! tenhle je nebezpecnej!
Pote jsem se uz nenechal nicim dojet, vzdy jsem jel o neco rychleji (zadne desitky km/h, opravdu par km/h) nez ostatni.

Moje reakce nemela s logikou a myslenim nic spolecneho, v podstate mi v tu dobu velel pud sebezachovy. (Logicka/rozumova reakce by byla zastavit, dat si pomyslne cigaro, uklidnit se a pak teprve jet dal.)

Jsem na sebe nasranej, protoze kvuli debilovi kterej me ohrozil jsem nejel v obvykle pohode a svym obvyklym tempem/stylem jizdy.

H.
Upravil jazz dne 01.08.2008 09:56

Honza
Motrorkáři a statistiky
Přidané 01.08.2008 10:39

Registrace: 05.06.07
Jo, jo, pořád se píše a mluví o nedisciplinovanejch motorkářích.... Jezdím denně min. 200 km v autě do a z práce a to se vidí věci - aspoň v západních Čechách. Automobilisté jaksi většinou zapomínají na blinkry a náhled do zrcátek, což mívá pro předjíždějící motorkáře fatální následky. Taky povinná světla pro všechny ve dne ubraly motorkářům část výhody v nepřehlédnutelnosti na silnici. Řidič viděl rozsvícená světla, řekl si aha - motorka, ta se přižene rychle a počkal např. při vjíždění na hlavní z vedlejší komunikace. Teď tam prostě vjede, ať přijíždí kdokoliv. Ale to bychom mohli napsat celý román......
Světoběžník

boGaS
Motrorkáři a statistiky
Přidané 01.08.2008 12:50

Registrace: 23.06.07
pro ktm620 nemám moc rád, když se o Češích říká, že nemaji svůj názor jenom přitakávají a jsou poslušný jako ovce. Je naivní si myslet, že protoze mají za sebou Francouzi tři revoluce a pořád stávkují nejsou jako ovce a nebo protože jsou italové hádaví, mají vřdycky svůj názor. ale to je diskuze na dlouhy večery. O čem jsem ale pořád víc a víc přesvědčován je, že bych nějak omezil rychlost a výkon motorek. Ted sedlám R1200GS, jezdim na motorkách od svých 12 let a myslím, že je ta motorka až až. Supersporty nepatří na silnici,nezatracuju lidi co je mají rádi, na okruhu to musí být skvělý adrenalin, ale vím, že na takových japonských strojích za pár korun, co mají stejně koní co váží se nadá jezdit pomalu. Už jsem to zkoušel, prostě se to nedá. Potom člověk vidí holomky a není jich málo, sotva dostali v 21 ridičák a prohání s Ninjou po okrsce v aleji 230 v tričku a kratasech. Prostě bych to na silnici nepustil a nebo alespon zavedl důkladný psychotesty i když víte jak to s takovýma testama chodí.

Peacemaker
Motrorkáři a statistiky
Přidané 01.08.2008 13:03

Registrace: 25.05.07
Jardo, moc hezky napsany. Posledni dobou je toho kolem me zase nejak moc. Puvodne jsem chtel napsat taky nejaky vzkazky ze to a to se mi taky stalo. Ne. Prekopiruju co jsi napsal, je to myslim velka pravda:

Když jsem to dočetl a přemýšlel o tom, proč tomu tak je, došel jsem k jedinému závěru.

1. Jezdíme nejspíš „všichni jako prasata".
2. Kašleme na druhý, vidíme jen sebe.
3. Nezajímá nás nic jiného než my sami.
4. Je nám jedno, co se děje kolem nás nebo za námi.

abbe
Motrorkáři a statistiky
Přidané 01.08.2008 13:05

Registrace: 22.03.07
Když přijde v hospodě řeč na motorky a já prohodím že by se mělo jezdit při pravém kraji vozovky a plecháčové by měli taky čumět do zrcátek a nemít zlomené ego když je předjede motorka,tak je oheň na střeše.
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW

Alda
Motrorkáři a statistiky
Přidané 01.08.2008 14:51

Registrace: 20.10.07
boGaS: neda se skatulkovat, neda se hazet vsechny do jednoho pytle.
Omezit rychlost? Na kolik? 100km/h? 150km/h? K cemu to bude? Pokud sedi za riditkama dement, je nebezpecnej pro sebe i pro svoje okoli ve 230ti uplne stejne jako ve 150ti.
Omezit vykon? Aby dospelej, uvedomelej clovek nemel sanci bezpecne a rychle predjizdet tak jako ted na silny cestovni motorce?
Snizenim rychlosti a vykonu nikomu mozek nedas. Pokud ho nema, muze se zabit na Jawe.

Taky mam za sebou dobu, kdy mi to vsechno doslo a zacal jsem se hodne bat. Jeste rok jsem se loudal a kochal na R1 a slo to. Jezdil jsem tak jako jezdim ted - do 130ti. Je to jen na zvazeni, jestli to ma smysl. R1 ti v takovy rychlosti nic neda, spis vezme chut, proto jsem to resil Varaderem a nelituju.
Kdyz ale nekdo zajem nema, tezko ho nutit.

Jarda Dingo
Motrorkáři a statistiky
Přidané 01.08.2008 19:05

jazz napsal:
Vcera:
Jedu do prace, v dlouhe tahle levotocive zatacce (podotykam ze vyhled je tam na mile daleko) jsem zacal predjizdet 3 auta, dam blinkr, vyjedu si a pridavam plyn. Predjizdim prvni vuz, blizim se k druhemu vozu rychlosti necelych 90km/h (auta tam meli tak 70) a co se nestane, druhy vuz bez blinkru prejede do leveho pruhu. Odhadem 4 - 5 metru predemnou, auto nastesti zacalo razantne zrychlovat, takze vznikl dodatecny prostor k brzdeni.

Dneska:
Jedu do prace, na rovince za tou vcerejsi tahlou zatackou zacinam predjizdet 4 auta, dam blinkr, vyjedu, pridam plyn, mijim prvni, druhe (stale blikam, stale v protismeru nic nejede), blizim se ke tretimu (mala dodavka) a co se nestane dodavka se ocitla v levem pruhu rychlejc nez clovek rekne "svec". Auto doslova preskocilo do druheho pruhu (urcite jste se s tim take potkali). Ja jel tak 90 - 95, oni tak 75 - 80 (hruby odhad). Brzdil jsem i ocima....

Hadejte co jsem udelal vcera i dnes po tech neprijemnych incidentech...
Strach zavelel, Zmiz! tenhle je nebezpecnej!
Pote jsem se uz nenechal nicim dojet, vzdy jsem jel o neco rychleji (zadne desitky km/h, opravdu par km/h) nez ostatni.

Moje reakce nemela s logikou a myslenim nic spolecneho, v podstate mi v tu dobu velel pud sebezachovy. (Logicka/rozumova reakce by byla zastavit, dat si pomyslne cigaro, uklidnit se a pak teprve jet dal.)

Jsem na sebe nasranej, protoze kvuli debilovi kterej me ohrozil jsem nejel v obvykle pohode a svym obvyklym tempem/stylem jizdy.

H.

Ha ha prot furt hulim - sranda

ktm620
Motrorkáři a statistiky
Přidané 01.08.2008 21:32

pro boGaS : ....to nemá s revolucí podle mě nic společnýho, možná se mejlim, těžko říct??? Beru to z toho co vidím okolo sebe, hromada lidí si řekne svý, objeví se kupa lidí, a názor se mění bez rozumnejch argumentů. Promiň ale to mě na lidech sere. Pokud mám názor tak si za nim stojim, pokud je špatnej, vyvrácenej rozumnejma argumentama, uznám pravdu a nasypu si popel na hlavu. Ale měnit názor jen proto že přišel Pepa odvedle s bicákama jako mám stehna, to je špatný.... Pokud se ti můj názor nelíbí, je to s prominutím tvůj problém a máš na to nárok, je demokracie. Nemám ti to za zlý.
Rychlost neomezíš, nebo možná jo. Ale přiznejme si sami, kolikrát na výjezdu z obce máš víc než 50? Já myslím že většina z nás ta má o dost víc. Nebudu lhát že jezdim vždy podle předpisů, ale snažím se nejezdit jako dobytek. Kdž je krásná dlouhá rovinka vemu za plyn (v obci s citem), zatáčky - kam nevidím, tam se neřítím....atd. Z toho si myslím vyplývá že rychlost se bude porušovat vždy, ať se omezí, nebo zvedna....
Já osobně sem jezdil naposledy ve 12 na fichtlu, pak sem si koupil v 26 supermoto od KTM, a loni Monstera 900, oboje má síly na rozdávání. Je to vždy o tom článku mezi řidítkama a stupačkama. Je to vo tom jak se k tomu řidič postaví, jestli když si vezme z police helmu, nedá místo ní na poličku mozek....
Proč supersporty nepatří na silnici, protože jetdí víc než je povoleno, to ale jede skoro každej stroj (auto i motorka). Já osobně supersporty nemusím, páč na to sedneš a valíš, z toho mám strach. Nelezu na ně. Mám radši takovou pohodu, cestování atd.Taky se rád svezu rychleji. S tím okruhem máš pravdu. V mostě sem jel na cílovce okolo 180 a nemyslel jsem si jakou nejedu holinu, ale když okolo mě proletěla 1098, tak sem se málem posral jakej to byl cvrkot.
Když si chci jednou za čas zkusit nějakou tu holinu tak jedu do Mimoně.
Omlouvám se za chyby, píšu v kvaltu.
Mirek

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 99
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.24 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI