Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Okradeni personálem v hotelu
stevebmw
Přidané 07.09.2013 16:15

Registrace: 12.04.12
Zdravím, v hotelu v zahraničí nás okradla uklízečka o všechny penize co jsme měli. Prostě před tím než k nám přišla uklízet jsme penize měli a po úklidu už ne. Celé jsem to vylíčil na policí a mám i protokol.

Neumí v tom náhodou někdo z vas chodit? Někde jsem četl že v ČR pokud vas okrade personál hotelu může za to hotel a měl by škodu nahradit. Ale nevím jak je to v zahraničí a ani jakým stylem bych na vedoucího měl jít. Nebo je to problém cestovky?
R1200GS 2010

Paul
Přidané 07.09.2013 16:27

Registrace: 04.03.11
Koukni jestli náhodou o tom nemáš zmínku v cestovním pojištění, myslím, že jsem to jednou někde viděl.

jezek
Přidané 07.09.2013 17:00

Registrace: 05.11.08
Pokud mas penize na hotelovém pokoji a neni prekonana prekazka (vypacene dvere, rozbite okno.. atd.. ) tak je to nelikvidni. Musis mit spravne penize v hotelovém trezoru..

stevebmw
Přidané 07.09.2013 17:50

Pojištění na tohle nelze uplatnit to už mám zjištěné. Mě spíš jde o to jestli to jde vymáhat z toho hotelu, protože je jasné že to musel být jedině zaměstnanec.
R1200GS 2010

Scarabeus
Přidané 07.09.2013 18:23

Registrace: 22.02.11
Velvyslanectví jsi zkoušel? Tam by měl někdo vědět na co máš nárok a jak to řešit.

jezek
Přidané 07.09.2013 19:40

Registrace: 05.11.08
ještě napiš, v jaké to bylo zemi.. od toho se asi vyvine další..

LukyGs
Přidané 07.09.2013 20:15

Registrace: 25.08.11
Dle mě máš smůlu. Už jen dokázat kolik peněz jsi tam měl je velkej problém.......hotel pokud to nevyšetří policie a ta dotyčná uklízečka se nepřizná, ti nezaplatí dle mne ani halíř. Dokaž jim že jsi tam ty peníze měl a kolik....nemáš šanci. Pak by za nima mohl chodit každej druhej že se jim peníze vypařily a hotel by místo zisku jen cáloval. Já mít hotel tak ti nic nezaplatím ale udělal bych si čistku v zaměstnancích
http://www.zednic...
http://luky2.rajc...

www.zednictvilukas.cz
Scarabeus
Přidané 07.09.2013 20:59

LukyGs napsal:
Dle mě máš smůlu. Už jen dokázat kolik peněz jsi tam měl je velkej problém.......hotel pokud to nevyšetří policie a ta dotyčná uklízečka se nepřizná, ti nezaplatí dle mne ani halíř. Dokaž jim že jsi tam ty peníze měl a kolik....nemáš šanci. Pak by za nima mohl chodit každej druhej že se jim peníze vypařily a hotel by místo zisku jen cáloval. Já mít hotel tak ti nic nezaplatím ale udělal bych si čistku v zaměstnancích

V čechách by smůlu neměl a myslím, že ani v dalších EU zemích. Samozřejmě zákon cennosti omezuje hranicí 5000Kč u nás víc nedostaneš, protože to máš mít v trezoru. Pokud se zjistí, kdo to šlohnul tak je to jiný příběh.

LukyGs
Přidané 07.09.2013 21:28

Scarabeus napsal:
LukyGs napsal:

V čechách by smůlu neměl a myslím, že ani v dalších EU zemích. Samozřejmě zákon cennosti omezuje hranicí 5000Kč u nás víc nedostaneš, protože to máš mít v trezoru. Pokud se zjistí, kdo to šlohnul tak je to jiný příběh.

Až budeš mít vlastní zkušenost tak napiš že jsi to dostal.
Máme pojištění které se vztahuje i na odcizení peněz ale snad všechny pojišťovny to mají v podmínkách tak že je to max těch 5tis. a ještě k tomu by se muselo jednat o loupežné přepadení s tím že musíš prokázat že jsi tu hotovost měl. U nás by přicházelo v úvahu doložit výběr z bankomatu který by nesměl být starší než 2hodiny před oním přepadením. Manželce ukradl někdo celou kabelku a řešilo se to přes policii a i pojišťovnu. Pojišťovna zaplatila kabelku+peněženku(neproplatila hotovost která byla ukradena) a dále zaplatila i výměnu zámků u auta+nové klíče od auta+pořízení nových dokladů. Bohužel i když byla v peněžence hotovost tak nám bylo řečeno že máme smůlu pokud se nejednalo o loupežné přepadení a nemáme tu hotovost vybranou z banky nebo bankomatu do dvou hodin před odcizením. V tomto směru pojišťovnu chápu, jak chceš dokázat kolik se ti skutečně peněz ztratilo a že to není jen výmysl! Není pro to žádná opora v zákoně a tím pádem majitel hotelu nemusí platit.

www.zednictvilukas.cz
stevebmw
Přidané 07.09.2013 21:32

Pokusím se to trochu rozepsat. Jsme na Kapverdskych ostrovech, konkrétně ostrov Sal. Dříve to patřilo Portugalsku, ale dneska je to už asi Afrika, takže mimo EU. Velvyslanectví bych navštívil velice rád, jenomže delegát mi řekl že je na jiném ostrově a na Salu o takové institucí neví.

Policii jsem dal potvreni o částce vymenenych penězích z ČR a ti to považují za důležité.

Pokud by někdo byl ochoten mi pomoci dovézt to do nějakého konce, tak nabízím čtvrtinu z ukradené částky. Odměna by tedy činila cca 1500kč.
R1200GS 2010

LukyGs
Přidané 07.09.2013 21:39

stevebmw napsal:
Pokusím se to trochu rozepsat. Jsme na Kapverdskych ostrovech, konkrétně ostrov Sal. Dříve to patřilo Portugalsku, ale dneska je to už asi Afrika, takže mimo EU. Velvyslanectví bych navštívil velice rád, jenomže delegát mi řekl že je na jiném ostrově a na Salu o takové institucí neví.

Policii jsem dal potvreni o částce vymenenych penězích z ČR a ti to považují za důležité.

Pokud by někdo byl ochoten mi pomoci dovézt to do nějakého konce, tak nabízím čtvrtinu z ukradené částky. Odměna by tedy činila cca 1500kč.

Chápu že to byla sviňárna a celkem se ti ani nedivím že to chceš dořešit. Věřím že policii i zajímalo kolik jsi rozměnil ale věc druhá je že se na to policie může a já bych se také tak na to asi díval, že za nějakou dobu pobytu a i vlastní cestu jsi mohl ty peníze utratit a teď si je chceš doplnit. Prokázat kolik se ti opravdu ztratilo, je fakt dost těžké pokud někdo toho co to ukrad nechytí a i tak ten zloděj může tvrdit že jsi lhář a že vlastně ukradl jen třetinu toho co jsi Ty nahlásil. Tohle je hodně ošemetné téma a zvlášť tam kde jsi si myslím nepochodíš ani s policií a ani s velvyslanectvím. Bohužel Sad
Upravil LukyGs dne 07.09.2013 21:40

www.zednictvilukas.cz
Scarabeus
Přidané 07.09.2013 21:41

LukyGs napsal:

....

Mám osobní zkušenost z Brna. Šlo o pár stovek. Bylo to ještě podle starého občanského zákoníku jak to bude od roku 2014 nevím. Link http://magazinspo...23-1-2013/

„Klenoty, peníze a jiné cennosti

§ 434 (1) Za klenoty, peníze a jiné cennosti se takto odpovídá jen do výše stanovené prováděcím předpisem. Byla-li však škoda na těchto věcech způsobena těmi, kteří v provozu pracují, hradí se bez omezení.

(2) Bez omezení se hradí škoda i tehdy, jestliže byly věci převzaty do úschovy.“

Cit. § 1 prov. nařízení vlády č. 258/1995 Sb. „Za klenoty, peníze a jiné cennosti se odpovídá jen do výše 5000 Kč.“

LukyGs
Přidané 07.09.2013 21:47

Scarabeus napsal:
LukyGs napsal:

....

Mám osobní zkušenost z Brna. Šlo o pár stovek. Bylo to ještě podle starého občanského zákoníku jak to bude od roku 2014 nevím. Link http://magazinspo...23-1-2013/

„Klenoty, peníze a jiné cennosti

§ 434 (1) Za klenoty, peníze a jiné cennosti se takto odpovídá jen do výše stanovené prováděcím předpisem. Byla-li však škoda na těchto věcech způsobena těmi, kteří v provozu pracují, hradí se bez omezení.

(2) Bez omezení se hradí škoda i tehdy, jestliže byly věci převzaty do úschovy.“

Cit. § 1 prov. nařízení vlády č. 258/1995 Sb. „Za klenoty, peníze a jiné cennosti se odpovídá jen do výše 5000 Kč.“

To je sice hezké že jsi někde tohle zkopíroval ale ono je to malinko složitější....hlavně to dokazování kolik jsi opravdu měl a kolik se ti opravdu ztratilo. Podle toho co jsi okopíroval a zřejmě jsi neokopíroval vše protože tohle bude trošku obšírněji pojmuto i v onom občanském zákoníku, by hotel musel platit každýmu vychcánkovi kterej si z toho může udělat velmi dobrej kšeft. Ona se dá totiž použít i věta z tvého článku ledaže by ke škodě došlo i jinak. A dokaž mi že jsi tam ty peníze v oné výši měl. Bez prokázání jsou ti tebou citované k ničemu. Jiná věc je když budeš mít ve skříni kabát a ušpiní se od kolomazu kterej bude na stěně skříně ale jak říkám....s penězma je to hooodně ošidný.
S penězi v úschovně je to jak píšeš ale zbytek je neúplný
Upravil LukyGs dne 07.09.2013 21:58

www.zednictvilukas.cz
Scarabeus
Přidané 07.09.2013 22:09

LukyGs: Nechci mu to tady zbytečně zaplevelovat. Mě se peníze z hotelu ztratily a hotel mi je nahradil. Nevím jaké je statistika "vychcánků" co to zkouší na hotely versus hotely co se vykašlou na okradené hosty. Myslím v čr.

LukyGs
Přidané 07.09.2013 22:12

Scarabeus napsal:
LukyGs: Nechci mu to tady zbytečně zaplevelovat. Mě se peníze z hotelu ztratily a hotel mi je nahradil. Nevím jaké je statistika "vychcánků" co to zkouší na hotely versus hotely co se vykašlou na okradené hosty. Myslím v čr.

Taky mu to nechci plevelit ale Český národ je vychcaný a zvlášť naši temní spoluobčané by takovéhoto zákona hojně využívali kdyby to bylo tak jednoduché.....naštěstí není.

Jinak jsem kdysi na montážích bydlel v Pardubicích a i Praze na ubytovnách....co chvíli se tam někomu něco ztratilo a byla tam policie. Nikdy se ale nic nevyšetřilo a poškození(mezi nimi i můj kamarád) co pamatuju nedostali ani kačku.
Upravil LukyGs dne 07.09.2013 22:15

www.zednictvilukas.cz
Scarabeus
Přidané 07.09.2013 22:24

O naších spoluobčanech ani ubytovnách nemám iluze. Každopádně bych v případě stevebmw bych očekával, že se k tomu hotel nějak postaví. Buď mu řeknou, že nemá nárok a nebo se tím budou zabývat. Jinak já osobně jsem ty peníze nedostal hned. Trvalo to asi 3 týdny, nejspíš proběhlo nějaké interní šetření v hotelu.

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 136
Členové on-line: 1
newman

Registrováno: 8,733
Nejnovější člen: mikyjawak

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.25 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI