Zdar.
Něco mi žere baterku, a docela dost. Myslel jsem že jsem koupil špatnou baterku a není to tím. Všechny kontakty očištěny (altík, kostry, bateka) a po nějakém čase baterka KO
Podle info co mám model DOHC by neměl mít problém s Softem.
Napadá někoho něco. Hlavně jak změřit odběr, mulťák vložený mezi kabel baterie neukázal nic, ale mulťáky nejsou na tohle zcela ideální.
Díky
Waltr napsal:
Zdar.
Něco mi žere baterku, a docela dost. Myslel jsem že jsem koupil špatnou baterku a není to tím. Všechny kontakty očištěny (altík, kostry, bateka) a po nějakém čase baterka KO
Podle info co mám model DOHC by neměl mít problém s Softem.
Napadá někoho něco. Hlavně jak změřit odběr, mulťák vložený mezi kabel baterie neukázal nic, ale mulťáky nejsou na tohle zcela ideální.
Díky
po jakem case?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
nedokaze nejak zmerit vlastni odber CAN?
17 cm
Hele, já měl cca 1/2 roku starou baterku a najednou vydržela taky zhruba 14 dní (co jsem přijel domu po dlouhý cestě, takže nabitá). Prolezl jsem všechno, měřil odběr na vypnutý mašině a nic. Koupil jsem novou baterku a je to najednou OK. Takže to v mašině určo nebylo.
Pink Floyd - Coming Back To Life
Jenže já mám teď doma dvě nové baterky http://www.bmwgs....d_id=19680
Po testu. Ne něco tam nehraje, první pokus byl navi kterou jsem připojil na konektor na origo navi. Testováno, po minutě vypne. Takže tudy ne. Čistil jsem kontakty altík, startér, kostra.
Mám v prdeli ESA vzadu, takže to nemá zpětnouvazbu pro nastavení- říkal jsem si že možná stále ,,hledá" ...jenže to se taky po minutě vypne. Něco probíjí
Ahoj, ja mel stejny problem a ne a ne na to prijit. Bylo ro dost neprijemne a vzdy kdyz jsem mel nekam jet,tak jsem se bal abych vubec nastartoval- no vopruz. Moto jsem mel na diagnostice i u par servismanu a zadna zmena. Vse se jevilo v poradku. No a jednoho dne jsem prisel k motorce stala na stojanku vse vypnute ani klicek nebyl v zapalovani a kdyz jsem se chytil za riditka, tak jsem zjistil,ze mi samo od sebe bezi vyhrivani heftu. Koukal jsem na to jako blazen. Pak se mi to stalo jeste nekolikrat. Vzdy to byl jen jeden impuls-sepnulo to vzdy tak na jednu minutu. Nechal jsem prehrat software a je klid Jen jeste jednou podotykam,ze na diagnostice se zadna chyba neobjevovala!
Tohle je taky možnost, mám pocit, že mi to dělá od doby co jsem resetoval všechny hodnoty kvůli nefunkčnímu ESA. Už mě to stálo novou baterku
Jen mě zaráží že to oblafne systém kdy má být vše odpojeno.
Waltr napsal:
Tohle je taky možnost, mám pocit, že mi to dělá od doby co jsem resetoval všechny hodnoty kvůli nefunkčnímu ESA. Už mě to stálo novou baterku
ale urcite nemen svoje zasady, zadnym odbornikum do nedejboze znackovyho servisu to netahej.. hezky po normorafsku.. TO DAS
navic vyrobci motobaterii maji neuveritelne vychrtly deticky... je zrada a hrich nekupovat novou batt co 3 tydny
17 cm
Hele párkrát jsem to tady v nedávné době měl posláno od odborníků. Takže ne že bych byl v zásadě proti (například Tondovi a Servisákovi kvůli konfrontování volám) takže s tím problém nemám. Jen ty zkušenosti jsou bídné. Až pojedeš navštívit Czuníka poptej se.
K věci, stejně soft nepřehaji, a nezbybe mi se na BMW obrátit (je třeba podotknout, že v záruce jsem to tam zavezl a spokojenost.
Ps četl jsi příspěvek č. 8
Waltr napsal:
Hele párkrát jsem to tady v nedávné době měl posláno od odborníků. Takže ne že bych byl v zásadě proti (například Tondovi a Servisákovi kvůli konfrontování volám) takže s tím problém nemám. Jen ty zkušenosti jsou bídné. Až pojedeš navštívit Czuníka poptej se.
K věci, stejně soft nepřehaji, a nezbybe mi se na BMW obrátit (je třeba podotknout, že v záruce jsem to tam zavezl a spokojenost.
Ps četl jsi příspěvek č. 8
prispevek acht jsem cetl!
kazdopadne preju at to co nejdriv vyresis.. prilis velkej parazitickej odber je fakt parchant ... :/
17 cm
Na 99% tohle dělává jednotka ZFE. Někdy stačí v BMW přehrát soft a je klid a někdy se musí jednotka vyměnit.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Jsem na tom stejně. Baterku musím ít trvale připojenu na dobíječku a nebo ji odpojit. Jinak vydrží tak 14 dnů. Podle měření tam něco žere více než 200 mA.
nějaká nová informace?
někde jsem četl i něco o stříhání nějakého přebytečného drátku z jednotky, který je tam dablovaný a přes něj se to vybíjí....... zkus prolézt fóra...
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti!
jardapl napsal:
Jsem na tom stejně. Baterku musím ít trvale připojenu na dobíječku a nebo ji odpojit. Jinak vydrží tak 14 dnů. Podle měření tam něco žere více než 200 mA.
pořád není dořešeno? pomůže tu nějakej servisák? Poptal jsem borce odsud, ale nedokáže mi pomoct.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Jo tak to se musíš obrátit na ty pravé. Minulé uterý jsem byl přehrát soft. Dle maníka je to s ůspěšností tak 50 na 50. Uvidím mám napojeno a zkusím, víš jdu to zkusit... chytla, po týdnu mi většinou už ani neškytla. Takže snad OK.
Byl jsem v dílně a trošku s maníkem kecel, říkal že je to závada systému, jmenovitě toho ZFE modulu, nedokáže se ůplně odpojit. Měl jsem nachystanou variantu s odpojovačem aku. Jen mě strašila nutnost přehrávat servisní intervaly a čas...ale mám diagnozu a hlavně se to nesmaže hned jako u Osmiček, chvíli to vydrží.
To že je to modul ZFE ale se ví dlouhodobě, tak tam moc tápat nemusíš, pokud tedy nemáš napojeny nějaké el perpetummobile....cokoli, navi, zásuvku atd.
Upravil Waltr dne 05.05.2014 16:22