Tak jsem se právě vrátil z týdenního tripu (Rakousko-Slovinsko-Itálie) na své "nové" Karcoolce - 1200GS(2007) a chtěl bych se s Vámi podělit o několik silně subjektivních poznatků oproti mé původní 1150gs (manželku to nezajímá :-( ..tak to píšu sem :-)
... takže Karkulka je živější, líp brzdí a ozývá se z motoru méně rozličných pazvuků .. na můj vkus moc dlouhá jednička a krátká šestka (oproti E-čku na 1150) ... u 1150 jsem jako příjemné otáčky měl 2500-3500 teď u 12-ky je to 3000-4500 ... pod 3 tisíce se to motoru moc nelíbí (kromě jízdy z mírného kopce) ... na můj vkus dost často při zaklapnutí plynu a následném přidání plynu efektně "stříli - blafá " do výfuku - to mám vše origo svody i koncovku
celkový průměr spotřeby je 5,1 versus 5,3 ve prospěch 12-ky, manipulace na místě je příjemnější ...
kupodivu ani po 800km přesunu jsem neměl zadek extra bolavej, ale bolel mě dost "hrb" a mezi lopatkama ..
...od koupi tam mám pneu Conti Trail Attack ... samozřejmě čistě silniční guma, ale velice příjemně mě překvapilo, že na vyfrézované silnici a na těch "asfaltových hadech" to skoro neujíždí ... oproti Touranckám, kde jsem to registroval o mnoho víc ...