Zdravím, potřeboval bych poradit. Chci si koupit Shark Evoline 3 (pro typ jsem rozhodnutý, vyhovuje mi koncept otevřené i zavřené helmy) ALE - v pátek jsem strávil v prodejně skoro hodinu a nasazoval střídavě M a L a nemůžu se rozhodnout.
M mi pocitově sedí (minulou helmu jsem měl M, ale byla to JETka), lícnice v otevřeném stavu lehce svírají. Při zavření se ovšem trochu stáhne a pak už trochu tlačí i na lícní kosti.
L je zase v otevřené podobě spíše volnější, lícnice téměř nesevřou tváře. Při zavření je to lepší.
Chtěl jsem se zeptat zda někdo z vás nemá tuhle helmu a nedokáže říct jestli se helma alespoň trochu povolí? Kterou zvolit?
šel bych spíš do Mka, dva roky dozadu jsem dal přednost pohodlí a vzal Lko, který sedělo dobře ale za ty dva roky celkem povolila a teď je až skoro dost volná.
In pivo veritas!
Ber Mko, během času se ti trochu vymyčká. Mám 1.provedení, teď jsem chtěl 3.,bohužel je mi těsná a já jsem shnilý se v ní mačkat, takže nechávám starou.
Tak jen pro uzavření tématu a pro případné rozhodování někoho dalšího. Koupil jsem nakonec M, najeto zatím cca 1200km a spokojenost. Helma si perfektně sedla. L by bylo opravdu moc velké. Každopádně díky za rady.
Potvrzuji dobrou volbu,
najeto bezmála 20 tis a stále sedí výborně. Na delší, několikadenní tripy doporučuji brát s sebou silikonový olejíček (něco takového co přikládá výrobce) na horní gumovou lištu. Pokud tě stihne velký slejvák během kterého párkrát otevřeš a zavřeš plexi, tak druhý den má tendenci se lepit. Nanáším uchošťourem.
Kluci co už ji máte dýl, můžete něco napsat ohledně toho jak po delším používání drží třeba zvednuté plexi, jestli nesjíždí nebo se používáním něco neulamuje? Chtěl bych si tu Evoline 3ku koupit taky ve vel. M a tak sonduju kvalitu. Je velký rozdíl v Evoline 2 a Evoline 3? Vyplatí se přidat těch pár tis. oproti dvojce a jít do trojky nebo jsou to vyhozený love? Jak ta helma v létě větrá? Nevychodí se za chvíli ten jejich patentovanej mechanizmus? Za každou radu budu vděčný. Ten olejíček je na co? Zatím jsem se s ničím podobným u helem co jsem měl nesetkal že by se myselo něco mazat olejem.
Nebo jít radši za ty love do vyklápěčky HJC? Co pinlok, je u evoline trojky?
Upravil LukyGs dne 22.10.2013 22:14
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs,zkušenost mám s jedničkou. Dlouho jsem na ni čekal, protože Frantíci ladili kovové zamykání a vyladili dobře. Mám ji asi 7 let.Nic nepadá, nic se neulomilo. Větrání je dvěma průduchy. Já jezdím skoro pořád s otevřenou(proto jsem si ji koupil) a zavírám ji až když je kosa, nebo prší. Při dešti se mlží, protože pinlock je nastříkán na plexi. U nových je to, myslím,taky tak. Kdyby mi to tak vadilo, nalepil bych univerzál pinlock. Trochu jsem se rozepsal, kdybys chtěl vědět víc, napiš. Další info o novějším typu ti asi napíše BUBO. Shrnuto-kdybych měl měnit,jen za novější model, ale ten je mi malý.
PeDR, díky za info. Já dneska zase nasazoval to Mko series3 ale nějak mi nejde domykat ten mechanizmus při zaklápění, asi jsem levej a tak sem ji zatím radši nekoupil. To žw by ti byla helma malá je mi záhadou bo jich tam měl dost a i v XLku a to už mi na hlavě plandlalo jako blázen, i Lko už mi na lících plandalo. To Mko je akorát a snad se ještě malinko na boku hlavy vymačká protože to trošku tiskne obroučky od brýlí do hlavy. Máš i ten jejich origo InterCom? Právě s nákupem halmy zvažuji i ten jejich intercom, svoji F4 bych asi prodal nebo dal na helmu na skůtr. Ten Pinlock mě teda ale dost mrzí, mám ho u své helmy teď a je to super, mě se totiž mlží i brýle e je dost nepříjemné jet se zamlženými brýlemi a zároveň mít zamlžené i plexi. Pravdou je že jsem nikde na tuto helmu origo pinlock neviděl. Možná ten univerzální by jít mohl ale díky němu taky malinko ztloustne to plexi a nevím zda by šlo to plexi ještě vyklopit, jestli by ten pinlock nezavazel.
U této helmy se mi totiž strašně líbí jak jde vyklopit a vypadá jako helma na skůtra kdy příjemně větrá, dost často totiž jezdím s vyklopenou helmou a není to značka ideál bo to pak náporem větru z plexi háže celým kokosem. Takto se ta bradová část pěkně zasune na temeno a nic ničemu nezavazí.
Co ten mechanizmus, chodí bez problémů celou dobu co máš tuto helmu? Nebo jsi ji už někdy posílal na opravu? A ještě prosím, tím olejíčkem se maže co a proč? Díky předem za odpověď
Měl jsem EVO1, když dosloužila, koupil jsem vloni na podzim EVO3 - teď s ní mám odjetou sezónu.
EVO1 jsem měl L, EVO3 jsem vzal XL - má asi trochu jinou skořepinu a jiné vnitřní polstrování, L mi bylo hodně těsné. Hmotnost je cca o 200 gr menší, než byla EVO1 - je to poznat i v ruce.
Výklopný mechanizmus naprosto OK - bez problémů EVO1 i EVO3.
Horní hranu plexiskla těsní gumová lišta s praporkem, kterou je potřeba občas máznout silikonovým olejem (je přibalen), aby nedrhla při dovření plexiskla - pokud je suchá, jde to ztuha - zřejmě daň za systém překlápění - EVO3 jde otevřít i se zavřeným plexisklem (to dříve nešlo - muselo se plexi vyklopit a pak otevřít přilbu)
Hlučnost - vzhledem k tomu, že je přilba zespodu úplně otevřená, tak je zřejmě hlučnější, než třeba Schubrtky, ale neřeším to - poslouchám hudbu telefonuji, to vše i při jízdě po dálnici. Na dlouhý dálniční přesun bych si stejně bral špunty...
Mlžení plexi - to mě hodně štvalo - když jsem teď jel z Krocana, docela lilo a plexi se hned mlžilo. Takže otevřít, odmlžit, zavřít a tak pořád dokola. Včera jsem ale plexi zevntiř namatlal jarem a hned jsem to prubnul cestou do Prahy - vypadá to OK (a je to skoro zadarmo) - i při úplně zavřeném plexi jsem mohl jet bez mlžení (ale nepršelo) - když jsem naschvál dýchnul na plexi, hned se odmlžilo. Takže budu používat tento chemický pinlock (zvenčí ještě dám tekuté stěrače) a myslím, že to bude OK.
Suma sumárum - mám rád otevřenou přilbu, zároveň je to potřeba někdy zavřít - Evoline to umožňuje, takže jsem si ho koupil znova. Za mě spokojenost.
Ad handsfree - mám Interphone F5 - ten jejich je sice údajně taky Interphone, ale kvůli kompatibilitě s ostatními členy smečky a také kvůli předpokladu lepší aktualizace firmwaru jsem volil F5 - i když ten Sharktooth má asi lepší ovládání a větší baterku.
BMW GS = stroj na radost
Ad servis - v Nokamotu (Hradec Králové - dovozce SHARK) mi postupně z EVO1 dělali skoro EVO2 - v rámci záruky jsem dostal nový boční mechanismus na plexisklo (mělo jemnější vícestupňovou aretaci), pak jsem si dokoupil větší spodní límec - lepší utěsnění kolem krku, a větší sluneční plexi - vždy ochotně, bez problémů, jiný servis jsem nepotřeboval.
BMW GS = stroj na radost
Evo 3 mám od loňského podzimu a od té doby cca 25.000km. Nikde se nic nepovolilo, vše drží, potvrzuji "problém" s gumičkou nad plexi (musí se čas od času máznout silikonem). To je asi jediná věc, která chce údržbu. Jinak pohoda Malinko se mi vymáčkla, ale na kebuli pořád drží jak přibitá, zavřená i otevřená. Když by sis ji chtěl půjčit na třebas dvou-tří denní vyzkoušení, tak není problém. Jen já mám Lko.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
geofre napsal:
Evo 3 mám od loňského podzimu a od té doby cca 25.000km. Nikde se nic nepovolilo, vše drží, potvrzuji "problém" s gumičkou nad plexi (musí se čas od času máznout silikonem). To je asi jediná věc, která chce údržbu. Jinak pohoda Malinko se mi vymáčkla, ale na kebuli pořád drží jak přibitá, zavřená i otevřená. Když by sis ji chtěl půjčit na třebas dvou-tří denní vyzkoušení, tak není problém. Jen já mám Lko.
Tu tvou už sem letos přece na hlavě měl, na Agipu v Přerově
To Lko je fakt na mě velký ale i tak díky za nabídku, vážím si toho
Pokud jdou vytáhnout i ty kostičky aby netlačily brejle tak ta helma nebude mít chybu
Kluci, díky moc za postřehy
Upravil LukyGs dne 24.10.2013 17:29