Ahoj potřeboval bych utěsnit spoj mezi výfukem a svodem.Předchozí majitel tam měl akrapa a jak to demontoval a dal originál zpět tak to ze spoje sviňí saze a trošku kondenzát asi.Dík za info.
V krajním případě bych zkusil pastu co se s ní těsní spoje výfuků např na os autech,z hlavy nevím ten název musel bych do dílny,je to nějaká cementová pasta ,rozebiratelný to bude páč sem to nikdy pži výměně výfuku nemusel nijak násilně demontovat (na osobáku)
Těsnění do spoje žádné nepatří. Já bych svod v délce osazení do tlumiče s malým přesahem podélně nařízl tenkým kotoučem a v řezu roztáhl po desetince plocháčkem, nebo na kovadlince. Šev bych na konci svodu sbodnul a lehce zabrousil, pro vyzkoušení, zda pasuje přesně suvně do koncovky. Po dosažení správného průměru bych nechal řez na čisto svařit TIGem. Spoj koncovky a svodu na F800 je na pružinky, tam se asi nicmoc jiného vymyslet nedá..
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Pochopil jsem cepika tak že je ten konec svodu nebo ústí koncovky nějakym ,,kutilským" zásahem ,,upraveno" tak že mu tudy uniká kouř; já tam samozdřejmě taky žádný těsnění nemám a je to ok,