Som začínajúci motorkár, mám v plané kúpiť 650-ku Dakara (2001- 2007).
Chcem sa poradiť so skúsenejšími, čo hovoríte na kúpu motorku z ČR/SR??? Môj rozpočet je asi 3500 eur. Dá sa tu nájsť nejaký ozaj slušný kúsok? Našiel som aj pár inzerátov. Ďakujem za akékoľvek rady a odporúčania. Čo si o tom myslíte? Nerád by som meral cestu, kvôli nejakému pochybnému inzerátu.
Od roku 2004 se dělala 2 spark verze (dvě svíčky), která má nižší spotřebu a víc jede. Pokud Ti je jedno jaký ročník, tak bych určo volil 2004+. Taky pamatuj na to, že čím víc výbavy motorka má, tím lépe se většinou prodává. Zbytek platí asi jako u jiné motorky, takže spotřební věci...
Len rýchly dotaz na majiteľov Dakara - dá sa na Dakarovi jazdiť pri 187cm a 90kg? Nie je tá výška obmedzujúca? Ako dobre/zle sa dá na Dakara poskladať?
Regis napsal:
Len rýchly dotaz na majiteľov Dakara - dá sa na Dakarovi jazdiť pri 187cm a 90kg? Nie je tá výška obmedzujúca? Ako dobre/zle sa dá na Dakara poskladať?
Mám obdobné proporce a cítím se na tom pohodlně. Jen prdel děsně trpí, má to to nejhorší sedátko co jsem kdy na moto zažil. To jsou všechno ale subjektivní pocity. Je třeba si to vyzkoušet...
mám 196 a 95kg a je to celkem vklidu. Jen to origo plexi je nepoužitelné - fučí mi pod přilbu a sedlo by mohlo být rovnější, na delší cestu nic moc pohodlného.
sedlo na 650 je luxusni sedacka oproti jinym. Jako jednobuch to ma vyssi vibrace, a to je neprijemny... Pokud vam fouka pod prilbu poridte si treba od TT ten univerzalni nastavec (kousek plexiskla s hlinikovim rameckem) a budete si piskat
nič proti Vam, ale ja nechapem ako ste mohli mat pohodlie ak meriate viac ako 190 cm.
Ja mam 194 a teda moto mi nejak extra pohodlna neprisla - mal som ju na vikend pozicanu ( pre info jazdim na 1150gs )
Po upravach si viem predstavit ze sa na tom da pohodlne jazdit
Upravil vlk dne 25.10.2013 14:52
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Mám 185 cm, ale nejvyšší sedlo a je to úplně akorát..jen mě trochu bolí prdel, když jedu někam dál..a to jsem zatím nejel někam dál, max tak 200km..tak jsem na další sezónu zvědavej ale jel jsem na kámošovo 950 adnenture, super svezení, ale to sedlo je dost hranatý řekl bych a to je taky divoký na třísla a tak..a to je asi o zvyku ale..
Tak oni lidi hlavně ani pořádně nevědí co tam mají za sedlo. Já ho koupil s nejnižším a také jsem to netušil... Na tom se nedalo ani jezdit. Nohy pokrčený a gule na nadrži
Ted mam střední a jsem jak na gauči. Na nejvyšším bych byl jako v ráji 190 cm s origo sedlem musí být naprosto v pohodě podle mě
To nejnižší poznáš dobře.Sedlo je propadnuté. Nejvyšší je skoro rovné. Střední je něco mezi no. Stejně motorku podle toho sedla člověk nekupuje.Sedlo pořešíš později.Jinak označení na tom asi neni.
Za kolik si myslíte, že by se dala prodat moje milovaná? Nehledě na současnou fázi sezóny: Dakar 2005, 2 spark, najeto 44tkm, Full výbava: Černý plexi 38 mm, vyhřívané hefty, ABS, padáky, v TP 25 kW, originální hliníkové kufry dva boční, origo černý horní. Originální tankvak s připínatelným zvýšením s pláštěnkou. CZ papíry. Přemýšlím o GS 1200 R...
dusvla přiložený následující obrázek: