Ahoj, motorku mám chvilu, ale poslední dobou mě začaly zlobit docela nepříjemné vibrace, třese to až do řídítek, to nikdy nedělala, nevíte co by to mohlo být? Motorka má 31 a půl tis. najeto kupoval jsem ji měla 28 tis. Nic v ní neklepe, motor vypadá ok.
Upravil martinvod dne 14.08.2008 23:37
mě to dělalo něco podobného ale ne tak intenzivně jak píšeš,
vyřešila to výměna řetězové sady. Mimochodem řetězové kolečko mělo zuby zahnutý jako žralok, rozeta sice cca O.K., ale řetěz samotný, o kterém jsem si myslel že je v pohodě, po porovnání s novým letěl do starého železa. Od té doby pohoda.
K tomu vyvážení kola - po tom mým víkendovým defektu mi kamarád radil, ať se na vyvažování vykašlu.
Nezdá se mi to a myslím, že to cenu má... Jakej je váš názor??
ty vybrace vždy začnou v době, kdy končí život řetězzu, ale i obou ozubených kol, tak ti doporučuju vyměnit celou sadu, aby jsi si nezničil nový řetěz pokřivenými zuby
pavel zamy napsal:
ty vybrace vždy začnou v době, kdy končí život řetězzu, ale i obou ozubených kol, tak ti doporučuju vyměnit celou sadu, aby jsi si nezničil nový řetěz pokřivenými zuby
Jasný, samozřejmě že když už se bude měnit řetěz, půjde i kolečko i rozeta
mam gs od leta tak nevim jestli je to bežné,ale mezi 90-120 km/h se motorka rozbrní.
2007 najeto 5tkm je to bežný projev jednoválce? Když v té rychlosti vymačknu spojku tak to nebrni......... diky za nazory
Mne Dakar zacina vic vibrovat od cca 4500 otacek, nejlepsi je to naopak mezi 3-3.5 tisici. Jednovalec vibruje vzdycky nejvic, ale kamaradova Africa vibruje od cca 100km/h jeste neprijemneji - vyrazne vibrace do stupacek a riditek, mne Dakar vibruje spis pod zadkem.
ome napsal:
mam gs od leta tak nevim jestli je to bežné,ale mezi 90-120 km/h se motorka rozbrní.
2007 najeto 5tkm je to bežný projev jednoválce? Když v té rychlosti vymačknu spojku tak to nebrni......... diky za nazory
To by mohla být opět řetězovka - ve chvíli, kdy vymáčkenš spojku přestane
docházet k přenosu síly řetězem, tak to přestane vibrovat...
V jakým stavu máš řetěz?
Já kopil dakara s vyváženejma silničnima kolama. Už sem si je několikrát přezouval doma sam. Nikdy jsem to nevyvažoval a nepoznal jsem rozdil oproti vyváženejm a nic mi nevibrovalo. Střidal sem jak silniční kola tak špunty. Cestovni rychlost tak 100-120 na jakejch kolik kolech, žádny vibrace. Jednobuch oproti jinejm motorum vybruje, ale rozhodně mě nebrněj ruce nebo jiný nepřijemný pocity.
Upravil Honza ofroudak dne 26.11.2008 18:45
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Honza ofroudak napsal:
Já kopil dakara s vyváženejma silničnima kolama. Už sem si je několikrát přezouval doma sam. Nikdy jsem to nevyvažoval a nepoznal jsem rozdil oproti vyváženejm a nic mi nevibrovalo. Střidal sem jak silniční kola tak špunty. Cestovni rychlost tak 100-120 na jakejch kolik kolech, žádny vibrace. Jednobuch oproti jinejm motorum vybruje, ale rozhodně mě nebrněj ruce nebo jiný nepřijemný pocity.
Tak možná máš perfektní ráfky... Mě se ty vibrace, začínají projevovat až tak
při 130-140 km/h.. Ale u mě to bude asi hlavně ta řetězovka...
možná to bude v tý rychlosti. Mam tam ted E09 a víc jak 130 sem s nima nejel. Jezdim fakt tak kolem toho kila. Jinak rafky bouchlí nemam, aspon sem se toho nevšim a mam na nich ješte nalepený ty starý zavažíčka.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Nazdar borci, mam problem s vibraciami.
Motorka so starou retazou uz dost vibrovala, retaz bola nerovnomerne vytahana. Vymenil som komplet retazovy kit (D.I.D. X-kruzkova + sekundar+rozeta JT sprockets). Motorka stale vibruje, ale teraz su tie vibracie ine (neprijemnejsie), take som v zivote nemal na motorke. Retaz je spravne nasponovana. Gumy su nove, kolesa vyvazene, mam podozrenie na krivu novu rozetu (zda sa mi ze ma miernu 8).
Tak isto pri stlaceni spojky tak pri 110 km/hod vibracie uplne miznu a koleso + retazovka ide krasne bez vibracii. Takze tou rozetou to asi nebude.
Naviac ked som o trochu malo viac dosponoval retaz ako mala byt, tak tie vibracie zmizli a motorka isla kludne, ale pri sadnuti na motorku bolo vidiet, ze retaz je moc nasponovana. Po vrateni do prijatelneho stavu to znova vibrovalo.
JuriK napsal:
Nazdar borci, mam problem s vibraciami.
Motorka so starou retazou uz dost vibrovala, retaz bola nerovnomerne vytahana. Vymenil som komplet retazovy kit (D.I.D. X-kruzkova + sekundar+rozeta JT sprockets). Motorka stale vibruje, ale teraz su tie vibracie ine (neprijemnejsie), take som v zivote nemal na motorke. Retaz je spravne nasponovana. Gumy su nove, kolesa vyvazene, mam podozrenie na krivu novu rozetu (zda sa mi ze ma miernu 8).
Tak isto pri stlaceni spojky tak pri 110 km/hod vibracie uplne miznu a koleso + retazovka ide krasne bez vibracii. Takze tou rozetou to asi nebude.
Naviac ked som o trochu malo viac dosponoval retaz ako mala byt, tak tie vibracie zmizli a motorka isla kludne, ale pri sadnuti na motorku bolo vidiet, ze retaz je moc nasponovana. Po vrateni do prijatelneho stavu to znova vibrovalo.
Teoreticky by to mohly být ložiska v motoru - když přešponuješ řetěz, tak omezíš vůle,
když ho našponuješ akorát, tak se vůle projeví...
Zkus se taky podívat na uchycení motoru - jestli motor drží pevně, není někde povolenej atd. ... ----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
čau chlapci..
Dovolil bych si znovu otevřít toto tema. Od jara mi začla motorka nad 4-5K otáček strašně vibrovat, prdel mě z toho dycky brní, že se to ve větší rychlosti nedá vydržet, tim i páčky a celej rám, všecko..
na jaře jsem dělal těsnění pod hlavou, a měl jsem sundanej válec, je možné, že jsem to nějak špatně nasadil či málo/moc utáhl motor k rámu nebo zapomněl nějakou podložku, že to takhle vibruje? Řekl bych, že je to od té doby, ale úplně jistej si nejsem..
Díky
Do it my way...