Zdravím Vás páni a zároveň sa na Vás obraciam s prosbou o pomoc toho času už pri skladaní mojej novej priateľky na dlhé zimné večery- R1150GS.
Motorku som si kompletne rozobral, veľa dielov či už z nutnosti alebo iba tak z prevencie pre svoj kľud na duši pri hltaní kilometrov vytipoval na výmenu, "zgenerálkoval" káblový zväzok, všetko krvopotne vyčistil, odmastnil, ... a pri skladaní sa mi vyskytol problém a totiž táto malá plechová pružinka /závlačka?/, ktorá neviem kam ide /aj keď si živo spomínam ako som ju skrutkovačom páčil z jej miesta v mysli si hovoriac že nezabudnem, kam patrí/. Vedel by mi niekto povedať, kam s ňou?
DodikPE přiložený následující obrázek:
Hm to bude určitě nějáké to kur...ko. Funguje všechno tak jak má?, pokud ano, bylo to tam k ničemu.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Motorka je stále viac- menej v rozobratom stave, s jej skladaním neponáhľam, skôr si dávam za cieľ spraviť všetko dôkladne a do detailu, času po večeroch je dosť, aj keď mi to častokrát moc nechutí po 10hod. v práci s motorkami v dielni
Len čo spomniem, čo som si doteraz spravil je napr:
-odmastnený motor
-ošetrenie všetkého plastového, gumového
-vybrúsený a nastriekaný malý predný- trubkový rám /začínal korodovať/
-nový oplet celého káblového zväzku
-oprava vyhrievaných rukovätí
-vyčistený airbox
-vyčistené klapky
-prestriekané vš. el. kontakty
-upravené /a do plna vyzbrojené plieškami/ všetky zámky na jeden kľúč
-...
Je toho moc, čo ma už ani nenapadne a tiež toho, čo ešte chcem spraviť /vôle ventilov, synchro, .../. V podstate nejde o žiadne extra odborné práce, skôr údržba s dôrazom na detaily. Napriek tomu si to berie veľa z mála môjho voľného času a ešte viac z kasičky /batéria, čap levera, kotúč, platničky, náplne, pneu, .../.
Celé to píšem len preto, že ak by niekto tu na fóre, príp. aj z môjho okolia potreboval pomocť s niečím, s čím by som si vedel dať rady /napr. aj z vecí vyššie popísaných/ tak som Váš
Nakoniec ale znova poprosím, pokiaľ by niekto mal nápad, prípadne v ideálnom prípade vedel celkom presne, kam patrí ten výmysel hore na fotografii, budem Vám zaviazaný ak mi to prezradíte
Dal som si tú námahu a skrz tú zimu som prebehol do garáže a držím to v ruke. Dlhšia strana je určite OK, dokonca v jednom rohu má prelis /na foto/, kratšia- zohnutá je možné, že je ulomená, stále však neviem odkiaľ.
Upravil DodikPE dne 02.12.2013 21:41
Jak je ten lom nemohlo to bejt někde přivařený na rámu a v tom nasazenej nějakej konektor nebo jinýho čerta.. hlavně v poměru s tím bitem je to dost mrňavý
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Dnes som na dost podobny pliesok nasadzal konektor na mv aguste f4, tak ma to napadlo, ale na tej mojej mrche som to- kam patri, stale nenasiel dokonca, aj ked len tak letmo pre kratkost casu som pozral na druhej 1150gs a nic. A pritom viem ze na 100% je to z nej.