Zdravím,
chci si pořídit R 1150 GS do 140 tis.Jedna věc je ale koupě motorky a vybavit jí.
Druhá je cestování.Chtěl bych v příštím roce Ukrajinu a Rumunsko.
Kouknout a projet se plus lehčí off. Dá se nějak přibližně určit cena na východ?
Chci vědět, že jí užiju a já poznám jinou zemi než ČR. MT-01 není moc cestovní Aby nestála cesta na týden 20 tis a víc.A jestli je jedno zda bych měl 1100 nebo 1150.
Díky moc za vyjádření
Jestli 1100 nebo 1150 pokud je ti jedno, která se ti líbí víc nebo míň, tak tě tam spolehlivě dovezou obě. Pokud extra nechceš 1150, tak kup 1100 a zbyde víc peněz na ježdění.
Mám 1100 a neřekl bych, že jezdím uplně lehký off.
sadilek napsal:
Tak to je blbá otázka.Je to velice individuální.Země co píšeš jsou +- jako doma.
TAKŽE si spočítej kolik jsi schopnej utratit na vejletě do Brd a vynásob to kilákama a počtem dní.
to je dobrej dotaz :-) jeslti chces usetrit kup si za 70 olitanou 11ku a za zabyvajicich 70 se podivas na UK nekolikrat a budes si zrat a bydlet jako oligarcha :-) nebo kup za 40 nejakej jednohrnek a za zbyvajici kilo pojezdis uz kus sveta jinak na UK i RO by ti stacila i 3pade - pak ti zbyde na cestovani 120 jinak ale taky muzes koupit nalestenou 1150 vybavenou az na pudu a za "zbyvajici" prachy to postavit na odpocivadlo na benzinku - zivot je otazka priorit
Upravil milanek dne 04.12.2013 08:00
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Zdar, dotaz je vcelku zcestný, to musíš vědět spíš sám, jaký máš nároky a kolik tak na výletě utratíš. Spotřeba motorky je +- jasná, ceny jak píše milanek jsou v podstatě srovnatelné, maximálně nepatrně nižší. Na UA je teda rozhodně levnější benzín a základní potraviny, v roce 2009 stál benzín 7-8 hřiven (hřivna byla nějak okolo 2 Kč), např. chleba stál povětšinou 2 hřivny, litr mléka taktéž naproti tomu balená voda v pohodě i víc než 10 hřiven. Taky hodně záleží kam a kde chceš jezdit, v centru města si třeba většinou nelehneš na karimatku vedle motorky jak to třeba děláme na cestách my. (i když vždycky jde někam poodjet a trochu se schovat) Naproti tomu když jezdíš po kopcích a v lesích, nemáš zas za co utratit, ale zase je větší pravděpodobnost, že v terénu odrbeš něco z motorky a to zase pak zaplatíš na opravách... Třeba pro představu letošní 4000km Rumunsko mě vyšlo na 5905 utracených Kč (z čehož 500 za večeři + pivo první noc v Hrozenkově) + opotřebení stroje + ulomený držák zrcátka za 84Kč + rozštípaný kufr za 500Kč (dělal jsem kraviny ale zase jsme se tomu hodně zasmáli) + půl kartuše plynu ve vařiči + troška jídla z domu (nedovedu vyčíslit, ale naprostá většina jídla byla kupována tam, ať už restaurace či markety). Už z toho můžeš vyčíst to jak je ta otázka "přiblblá" protože někdo ti píše 5Kč/km, já mám, i když hodně přestřelím, 2Kč/km. A opět, jak píše milanek, je to otázka priorit, vpodstatě lze jezdit za cenu benzínu, protože doma bys taky jedl a pil (tak si jídlo vezmeš z domu s sebou nebo si jej koupíš v LIDLu tak jak tady za stejnou cenu), doma bys taky použil kus toaletního papíru, nějaké mýdlo na umytí, žiletku na oholení... a na spaní je všude místa dost, pokud nejsi vybíravý.
Upravil puchyyla dne 04.12.2013 09:42
puchyyla napsal:
Zdar, dotaz je vcelku zcestný, to musíš vědět spíš sám, jaký máš nároky a kolik tak na výletě utratíš. Spotřeba motorky je +- jasná, ceny jak píše milanek jsou v podstatě srovnatelné, maximálně nepatrně nižší. Na UA je teda rozhodně levnější benzín a základní potraviny, v roce 2009 stál benzín 7-8 hřiven (hřivna byla nějak okolo 2 Kč), např. chleba stál povětšinou 2 hřivny, litr mléka taktéž naproti tomu balená voda v pohodě i víc než 10 hřiven. Taky hodně záleží kam a kde chceš jezdit, v centru města si třeba většinou nelehneš na karimatku vedle motorky jak to třeba děláme na cestách my. (i když vždycky jde někam poodjet a trochu se schovat) Naproti tomu když jezdíš po kopcích a v lesích, nemáš zas za co utratit, ale zase je větší pravděpodobnost, že v terénu odrbeš něco z motorky a to zase pak zaplatíš na opravách... Třeba pro představu letošní 4000km Rumunsko mě vyšlo na 5905 utracených Kč (z čehož 500 za večeři + pivo první noc v Hrozenkově) + opotřebení stroje + ulomený držák zrcátka za 84Kč + rozštípaný kufr za 500Kč (dělal jsem kraviny ale zase jsme se tomu hodně zasmáli) + půl kartuše plynu ve vařiči + troška jídla z domu (nedovedu vyčíslit, ale naprostá většina jídla byla kupována tam, ať už restaurace či markety). Už z toho můžeš vyčíst to jak je ta otázka "přiblblá" protože někdo ti píše 5Kč/km, já mám, i když hodně přestřelím, 2Kč/km. A opět, jak píše milanek, je to otázka priorit, vpodstatě lze jezdit za cenu benzínu, protože doma bys taky jedl a pil (tak si jídlo vezmeš z domu s sebou nebo si jej koupíš v LIDLu tak jak tady za stejnou cenu), doma bys taky použil kus toaletního papíru, nějaké mýdlo na umytí, žiletku na oholení... a na spaní je všude místa dost, pokud nejsi vybíravý.
Do toho nepočítáš benál, ne?
no mne to letos pri 4000km ve fr./it alpach vyslo na 1,87kc / km VČETNĚ benzínu :-D , ale bacha - jezdim ve2 tj. naklady /2 + 800ka nic nezere + uz proste umime prezivat v "divocine" , jenze i kdyby to stalo 3x tolik jsou naklady v porovnani s tim ze jedes na moto za ctvrt mega uplne smesny - staci koupit levnejsi moto a muzes vyletit jako kral - to je ale zas o tom jakej styl koho bavi ze ano :-)
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
my jsme letos prez kousek ukrajiny, a cely rumunsko (offu vcetne) zaplatili za 3 000km 9 000kc. Tj. 3 kc/km. Musim ale rict, ze sme nesetrili, jedli sme nekdy svoje, nekdy restaurace a spani kde se dalo (penziony nebo pole). Nicmene jako Ukrajinozelenaci sme tam nechali navic 100E za uplatek, kterej po zkusenostech uz nikdy nedame
benál je v tom za 4100, naprostá většina ceny, ještě doplňuji, nejel jsem autem na 2 kolech, jel jsem na motorce (650) :-)
a ještě tu o karkulce
Kolik máš spotřebu? Musíš ji mít pod 3,5 litru
Benzín v RU je okolo 30Kč/l,než tam dojedeš, min jednou tankuješ, tzn. 2 nádrže min. za 37Kč
a to nepíšeš, jak dlouho jste v RU byli Na dvoudenní výlet to ujde
Pro hnídopichy, byl to pátek - příští sobota, tankováno celkem 119,3l, ovšem přiznávám vyjel jsem s plnou a naposledy naplnil ve Vídni a s tim dojel do Brna. A celkem jsem najel 3720km ne celé 4000 když koukám na fotky tachometru.
EDIT: nic to nemění na tom, co jsem chtěl příspěvkem říci jako celkem a sice že to ví každý spíš sám, kolik dovede utratit a co k životu potřebuje
Upravil puchyyla dne 04.12.2013 12:46
3X napsal:
Kolik máš spotřebu? Musíš ji mít pod 3,5 litru
spotřebu mám pod 3,5 litru vždy, jen jednou byla výjimka Jeseníky s mou drahou polovičkou asi za 3,75 a to bylo dáno tím, že jsem zapomněl po výměně vzduchového filtru připojit štekr čidla nasávaného vzduchu. mimo jiné se s tím motor "hltil" při potažení výrazně víc plynu, než kolik měl motor otáček a trochu tomu kulhal volnoběh. Po zapojení zase spotřeba v pohodě a "potíže" vymizely.