Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Funkcne pradlo
sliver
Přidané 07.12.2013 08:50

Registrace: 14.03.07
Ahojte, potrebujem poradit. Chcem kupit otcovi funkcne pradlo (pozor nie thermo) na nosenie po dvore, do lesa a pri praci. Ma problemy s chrbtom a pradlo by mu malo udrzat chrbat v suchu. Viete mi poradit ktore kupit a kde? Dik, Jozo
sliver

kim
Funkcne pradlo
Přidané 07.12.2013 09:29

Registrace: 12.10.08
Já používám tohle http://www.outdoo...a-imarion/ na motorku dokud není fakt už zima,a i do práce ,dobře odvádí pot a udržuje optimální teplotní komfort,teď jsem nedavno omylem do hokny vzal obyč bavlněný tričko a hned jsem to poznal (v negativním smyslu) se zádama mám problém taky (plotýnka) tak jestli nechceš vyloženě zimní prádlo tak tohle je fakt univerzál,

Suky
Funkcne pradlo
Přidané 07.12.2013 11:11

Registrace: 08.05.12
Já nedám dopustit na čistou Merino vlnu, nosím to jako spodní vrstvu furt od 0 do 40+ stupňů včetně kukly.
Zkoušel jsem i několik umělin, některé nebyly špatné a některé byly opravdu dobré, ale ta vlna se mi zdá nejlepší.

tomasgs
Funkcne pradlo
Přidané 07.12.2013 12:09

Registrace: 13.11.09
Pokud ti nevadí vyšší investice a nevadí mu vlna, tak vol Merino. Umělé vlákno není vyloženě špatné ale dřív smrdí.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW

Biker755
Funkcne pradlo
Přidané 07.12.2013 12:36

Registrace: 26.08.10
Taky používám merino Devolt a super.
Dum spiro,spero.

TomasTT
Funkcne pradlo
Přidané 07.12.2013 15:24

Registrace: 15.03.07
Spousta lidí Merino nesnese. A další lidi nesnesou třeba cokoliv z polypropylenu - což je typicky Moira. Diví se, proč mají vyrážky a pupínky a je to z toho.
Polyesterové úplety obvykle nesmrdí ani po několika dnech - pokud mají příměs stříbra a nějakou antibakteriální úpravu (nejčastěji sanitized, což je švýcarský systém), tak nesmrdí ani po týdnu v Maroku i když prádlo bylo propocený durch..
Ale zase ne každému vyhovuje polyester - nejsou na něj alergický reakce jako na polypropylen, protože to vlákno když praskne tak nezraňuje buňky na kůži ale jsou lidi, kteří mají pocit že to je "moc umělotina" a nechtějí ho.
Takže to chce vědět, co člověk snese a co mu dělá problémy.
Jinak Merino obecně nestudí ani když je propocený. To se teda říká. Otázka je, co je pravda, protože já jsem ho zkusil jednou na lyžování a nemůžu tuhle vlastnost teda potvrdit - na rozdíl třeba od úpletu Trevira, který jsem už bohužel roky neviděl od žádného výrobce. To bylo asi to nejlepší, co fakt hřálo i když to bylo totálně mokrý. Hodně podobný pocit jako mokrý neoprén. Chvilku to studí a pak to začne hřát.

Při pocení nedoporučuju obecně nic s úpravou Outlast - opět ze zkušenosti - při propocení to nehřeje. Je to snesitelný tak půl hodiny a pak to začne studit a i když trička a spodky Outlast používám a mám je rád, tak to není vhodný v případě, kdy se člověk fakt výrazně zapotí. Na běžnou chůzi venku nebo fotografování v přírodě - v pohodě. I na motorku. Ale na ostrý enduro, kde člověk maká, to prostě nefunguje.

Důležitá je ta věta, co Sliver píše - udržet záda v suchu. Já na to používám dvě vrstvy triček na odvod potu. Sice moc nehřejí ale přímo na kůži nemám nic mokrého. Pochopitelně v momentu, kdy se člověk potí - třeba když vláčím lyže někam na kopec, tak logicky je to celý propocený. Ale doškrábu se nahoru a nemusím se převlíkat, protože za pár minut je to spodní tričko na rubové straně (na kůži) suchý a na tom horním mi nezáleží. Obvykle si přes ty dvě navlíknu nějaký další - třeba termo nebo i obyčejný mikrofleece a je to a vůbec nezažiju ten moment, kdy by měl člověk pocit, že mu začíná být zima - když se předtím potil a přestal se pohybovat a venku je fakt chladno, třeba výrazně pod nulou nebo fouká vítr.
Takhle mě to funguje líp, než když jsem měl jen jednu vrstvu na odvod potu. A taky záleží na konkrétním typu materiálu i úpletu. Všelijaký ty rádoby funkční trička z Tchibo jsou nanic. Vypadají třeba hezky ale nefunguje to. Měl jsem i několik různých typů Nike, Mizuno, Abacus... a už asi dva roky používám na všechny sporty jako první vrstvu jedno nebo dvě trička Rukka Seamless Max. Mám ještě starou zásobu Trevira ale ty jsou už dost zežmolkovatý a koušou mě a to nesnáším. Na ně beru buď triko s rolákem Mizuno Therm nebo tlustší a podle mě lepší Descente. Ty mám dvě - rolák a stojáček se zipem ale obě ze stejného úpletu i když jsou kupované několik let po sobě. Jsou fantastický. Je to už něco mezi tenkou mikinou a tričkem - hrubý úplet. Kupované v Rakousku a v Itálii, u nás jsem to neviděl. Každopádně to není zadarmo - odhaduju to na kategorii kolem 150EUR. Nedávno jsem na sobě měl hodně podobný trikomikinu Kjus ale i když to byl výprodej, tak jsem ho nekoupil, protože cenovka byla asi 4 tisíce ve výprodejové ceně. Ale tyhle věci prostě fungují. Nemá smysl utratit desítky tisíc za dovolenou aby se člověk první den nachladil a pokazil si celý týden. To první Descente mám dejme tomu deset let, takže to i docela vydrží. A hlavně - nemění to co funguje, materiál a úplet vypadá pořád stejně.
Upravil TomasTT dne 07.12.2013 15:27
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Hugo
Funkcne pradlo
Přidané 07.12.2013 15:45

Registrace: 07.05.13
Už 15 let denně používám výrobky firmy ODLO

http://www.odlo.c...

www.printservice.cz
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 136
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,733
Nejnovější člen: mikyjawak

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.13 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI