chci se zeptat na čerpadlo paliva (jen informativně ), mám 1150 Rockster a myslel sem že bude pasovat z GS ale podle číslo dílu a nákresu je jiné a popřípadě kde se dá sehnat.Dík za radu
Ano, originální čerpadlo u R1150R (R850R a 1150 Rockster) je jiné než u GS. Je o trochu kratší a má jiný typ připojení kabeláže (na konektor). Jinak po drobné úpravě tam samosebou dostaneš i jiné odpovídající kvalitní čerpadlo (třeba od Meyle, Bosch.....).
Tohle je příruba s čerpadlem z R1150R:
A tohle z GS: ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Dík za odpověď,
mě se jednalo hlavně o to že sem nemohl sehnat výrobce ( sehnal jsem dneska kontakt a cena kolem 4000 kč) a nebo zda se vyplatí upravovat čerpadlo z GS nebo koupit přímo čerpadlo pro moji motorku.Z polského servu je jich tam plno ,ale cena je 99 zl ( zdá se mi trochu nízká) - http://pompypaliwa.home.pl/pl_PL/p/pompa-paliwa-BMW-R1150R-BMW-1150R-BMW-R-1150R-BMW-R-1150-R-roczniki-2000-2006-%2C-OE-16142350641/3966
Tak jsem se chtěl jen zeptat ( chci být připraven v případě potřeby).
Já bych se toho nebál; nízká cena znamená je to, že si na tom nikdo moc nepřihodil. Nechá se sehnat stejné čerpadlo pro auto (na R1150GS je to na na Audi Quatro), které je rozměrově naprosto stejné, jen je cena nižší. Točím ho už druhý rok a bez problémů... Cenově to vychází podobně jako to, co uvádíš výše. Je to jen o tom, jestli trváš na "originálu" nebo stačí, že to funguje...
ja mam ty jeden dotaz kdyz budu menit filtr musim menit i o tesneni okolo te priruby na nadrzi? a co to stoji? a objednat se to da nejspis tady u jezka?diky
Ahoj,
tak jsem sehnal nakonec čerpadlo zde v ČR viz. odkaz - http://www.fm-autodily.com/palivove-cerpadlo-fpe-012-assashi-moto-bmw-r1150r-p-3166.html ,ale nejsem si jistej výrobcem ASSASHI, zda něco vydrží.
Dnes jsem měl vyndané čerpado a měnil jsme palivovej filtr, myslel jsem si že mám čerpadlo asi v posledním tažení orpavdu bylo dost hlučné, světe div se dal jsem novej filtr a ani nevím že tam nějaké čerpadlo je :-D je fakt že starej filtr šel hodně těžko profouknout :-( necelejch 50 tis km je na něj asi dost no :-/