Ahoj (především) cestovatelé.
Pomalu přemýšlíme o letní dovolené. Na základě předešlých zkušeností zase upravujeme seznam co s sebou a co nebylo potřeba, takže došlo i na olej :-).
Posledně jsem s sebou vláčel (zbytečně) litrovku na dolívání, nakonec ji nebylo potřeba vůbec otvírat.
Nicméně nájezd ani provozní podmínky nelze předem určit a tak bych s sebou měl radši jako železnou zásobu tak 0,3-0,5 litru oleje na případné dolití.
Kdo s čím jezdíte? Samozřejmě první po ruce tu mám 0,5 PETku od mattonky, ale jednak mi nepřijde moc robustní a pak ani není kdovíjak skladná.
Podělte se prosím :-) o nápady.
Vše co dojede do cíle je dobré.
vozil jsem nouzovou zásobu v různejch malejch petkách. Od cca 2 deci do 5 deci. Až mě došla trpělivost a nechal jsem si u Buba udělat držák na kufr a tam fláknul celé balení a mám klid. http://www.bubute...hp/doplnky Neřeším, estli se to vyleje. Na kufr u vejfuku se mě nechtělo dávat nic, co bych pil a nebo lil do nádrže a navíc je kufr vykousnutý, takže plocha menší a ten olej tam tak nějak logicky vyšel.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Pokud máš boxera tak bych žádnej olej nevozil.Olej do auta seženeš všude.Pokud máš 650/800 či jiný tak po evropě olej také bez problému.Dá se sehnat téměř všude.Pokud olej kontroluješ a víš,že budeš potřebovat dolít tak třeba Total má olej do motorek v sortimentu na pumpách po celém světě včetně Afriky.
Místo láhve oleje si vezmi dobrou slivovičku.Ta se shání blbě.
Je pravda, že jsem nejvíc jel asi 8000km, ale nikdy jsem olej nevozil a nedoléval.
Před dovolenou jsem nalil plnej motor (na max.) a maximálně mi ubejvalo v okýnku. V případě rozborky kdekoliv v Evropě olej koupíš u každý benzínky a obvykle i levnějc než tady.
Super lahev neřeším. Na kufru kdekoliv bych se bál, že mi do toho někdo nac*čije a v kufru můžeš mít cokoliv, co těsní a nepřekáží.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
sadilek napsal:
Pokud máš boxera tak bych žádnej olej nevozil.Olej do auta seženeš všude.Pokud máš 650/800 či jiný tak po evropě olej také bez problému.Dá se sehnat téměř všude.Pokud olej kontroluješ a víš,že budeš potřebovat dolít tak třeba Total má olej do motorek v sortimentu na pumpách po celém světě včetně Afriky.
Místo láhve oleje si vezmi dobrou slivovičku.Ta se shání blbě.
Slivovici vozím taky a navíc ji nemusím shánět A olej taky, právě proto, abych ho nesháněl. Můj Bobeš je rozežranej jak já. Samo, že když brázdím jen silnice s babou, tak olej netřeba a než bych se dohadoval s rumunem, kterej olej chci nedej bože ho ještě hledal, tak raději šmátnu na kufr. Každému co jeho jest.
Jo a pane Hrábě, docela bych se pobavil, jak by někdo močil do flašky s tím zúženým hrdlem. Měl by dost podstatný odstřik, promáznutý chobot a mokré ruce A ještě jak by to stihl, než bych ho přerazil vejpůl, případně ho tím olejem promáznul zevnitř?
Loni v Rumunsku jsem měl sebou 3 decky za ten týden padly a dojížděl jsem domů na stav, že v okýnku nebylo nic. A to jsem poctivě dolil před startem a ještě tam šoupnul tu lahvinku. Prostě režim 1,2 občas 3 a režim 1,2,3,4,5 kochač je jinde.
Upravil Medik dne 16.01.2014 09:47
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
No já to na 1100gs (model bez ABS) mám tak, že vozím jen opravdu rezervu železnou a to 0,25L(v plastové flaštičce) - není to moc, ale na dolití na cca 5000 km to stačí, když není nějakej problém. A flaštičku umisťuji spolu s drobnými díly co vozím (lanka, řemen, atd.) místo řídící jednotky ABS pod nádrží. Tím se mi to neplete v kufrech, ani to nemám na něm navěšené. Holt to si každý musí vymyslet sám, pokud dolíváš 0,2L na 1000km tak asi pod nádrž to dávat je absolutní blbost, já prakticky nedolívám, takže to je pro mě ideální místo - tam mi do toho nikdo nenach*ije
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
petrguss napsal:
No já to na 1100gs (model bez ABS) mám tak, že vozím jen opravdu rezervu železnou a to 0,25L(v plastové flaštičce) - není to moc, ale na dolití na cca 5000 km to stačí, když není nějakej problém. A flaštičku umisťuji spolu s drobnými díly co vozím (lanka, řemen, atd.) místo řídící jednotky ABS pod nádrží. Tím se mi to neplete v kufrech, ani to nemám na něm navěšené. Holt to si každý musí vymyslet sám, pokud dolíváš 0,2L na 1000km tak asi pod nádrž to dávat je absolutní blbost, já prakticky nedolívám, takže to je pro mě ideální místo - tam mi do toho nikdo nenach*ije
Místo jednotky ABS mám pod bandou takovou malou relátkárnu všech těch fíčur, co jsem tam dobastlil. K tomu obě lanka, lékárnu a antipich. No a je plno. Hodlám vystěhovat lékárnu do kapsy v rámu, jen co jí koupím, ale to moc místa nepřibude. Taky jsem měl tu malou lahvičku, ale stačila tak, tak. Hlavně ten držák je univerzál, nemusí tam být zrovna olej. Ona i petka s vodou na umytí se někdy hodí. A že je teplá? Tím lépe Po loňsku, kdy mě vyteklo pivo v kufru už se snažím kapaliny z uzavřených prostor vyloučit. Smrděl mě spacák jako sladovna
strndy napsal:
Místo jednotky ABS mám pod bandou takovou malou relátkárnu všech těch fíčur, co jsem tam dobastlil. K tomu obě lanka, lékárnu a antipich
no nevím Medíku jestli je ideal mýt lékarnu pod nádrží
Nementoruj a nebo alespoň dočítej příspěvky. Kdyby jsi to dočetl, tak by jsi věděl, že na ní chystám příhodnější místo. No nyní je co? Zimní okurkáč. A tam je lékarna na motorce k čemu? Odpověď lze dodedukovat snadno. Možná dokážu bez lékárny v ruce víc, než většina lidí s apatykou za pasem Nikdy nevíš. A navíc to byl původně jedinej prostor, kterej se dal použít, pokud bych nechtěl vozit batoh nebo plný kapsy a jako bonus mě to tam pěkně utěsnila
strndy napsal:
já zase nevím, proč by měl Medik mýt lékárnu a ještě k tomu pod nádrží, to by jí mohl rovnou umýt doma v umyvadle, ne ?
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
strndy napsal:
já zase nevím, proč by měl Medik mýt lékárnu a ještě k tomu pod nádrží, to by jí mohl rovnou umýt doma v umyvadle, ne ?
Sem si nevšim. Asi nejen proto jsem byl oblíbencem našeho češtináře a často mě říkal, že mnou použité I je podle vzoru pYtomec A hle, nejsem sám.
Jinak ta Cortinka, to je bledá závist, naposled jsem to řídil před 25 lety a to už to byl zasloužilý vůz. Pěkně jí hlaď a opečovávej. Ty oblé tvary ve mě dodnes vyvolávají orgasmus. Přeci jenom to byl proti hunderdce skok do jiné dimenze
Taky kaprál a nebo granada kupé..........kde že loňské sněhy jsou
No, tak jsem se toho v souhrnu moc nedozvěděl. ABS pod nádrží mám a měl jsem na mysli nějakou skladnou lahvičku s dobrým uzávěrem dovnitř kufru...
Od oleje do sekačky lahev někde je, ale ta má divný objem 1,4 l. Tak nic... Třebas něco objevím v Tescu :-)
A co to co jsem ti psal na zacatku? Lahvinka to je, pekna taky a uzavirat se da bez problemu A ma i nejaky atest ci co. Oni jsou tema atemplama nemci fakt posedli, ale to je na jine tema...
radovat: a jo, díky moc, úplně jsem přehlídnul tvůj příspěvek - něco takovýho přesně hledám. Źe mě nenapadlo se podívat k Louisovi hned :-).
Za plastovou lahvičku vcelku drahota, ale člověka to nezruinuje, přidám do seznamu na omrknutí v obchodě.