Dík za tip. Ještě mi poraď, který klíč je na 11tku. Tuším 74 ?.Díky
Sorry za zasírání...
Upravil hobr dne 25.02.2014 14:00
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Na 11ku mám od Mann LS 7. 14ti hran, průměr 76mm
Upravil ripper dne 25.02.2014 14:03
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
mahomaho - jj. filtr CHAMPION pro R1100, 1150, K1200LT, RS,GT se vymyká rozměry oproti ostatním filtrům pro tyto motorky. Snad všechny ostatní značky mají stejný průměr a počet "plošek" (MANN, MAHLE /orig. BMW/, HIFLO.....).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Moje zkušenost s olejovým filtrem KN je taková, že když to nějakej "vocas" utáhne jako prase (a ještě třeba nenamaže při montáži trochou oleje těsnění), tak ti je celý šestihran na "vořech" úplně na h.o.v.n.o., protože ho z filtru normálně urveš - už se mi to stalo několikrát. Pak musí přijít na řadu hrubá síla. Ale když se utáhne jak má, tak je to OK a člověk nemusí mít doma miskový klíč.
Upravil Tonda dne 25.02.2014 21:34
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Souhlas s Tondou. Delal jsem olej na 12 lt kdo zna vi jak je to nahovno pristup pan ho tak dotahl aby se nepovolil ze motorka skoncila naboku a filtr jsem sekal ven sekacem
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Na R1200 pasuje 76mm /12 a na R 1100-1150 76mm/14 . Kus za 295kč . Kvalitní zpracování žádné čínské bláto http://www.bmwmot...naradi-a30Prodej náhradních dílů na baworáky bmwmotoparts.cz , servis BMW , výroba doplňků a příslušenství , dovozce doplňků Altrider
famoza napsal:
Na R1200 pasuje 76mm /12 a na R 1100-1150 76mm/14 . Kus za 295kč . Kvalitní zpracování žádné čínské bláto http://www.bmwmot...naradi-a30
A kde se prosimte takovy krasny a kvalitní klic vyrabi? kdyz uz tu odkazujes na svoje produkty k prodeji tak nam to urcite reknes..
Pokud vím rád odpovím ,dělá se na tajwanu spíš jde o to zpracování,měl jsem v ruce různé tydle ty výlisky od různých firem lišilo se to sílou plechu vyztužením té čtyřhrané díry apod.prostě zpracováním .
Prodej náhradních dílů na baworáky bmwmotoparts.cz , servis BMW , výroba doplňků a příslušenství , dovozce doplňků Altrider
famoza napsal:
Na R1200 pasuje 76mm /12 a na R 1100-1150 76mm/14 . Kus za 295kč . Kvalitní zpracování žádné čínské bláto http://www.bmwmot...naradi-a30
Já teda nevím jak to je, klíč mám léta a pasuje....ale když jsem ho někdy před čtyřmi lety na 1150 sháněl, tak se pořád někde psalo 76mm a někde 74mm. Není mi jasné, proč pořád někdo na 1150 (potažmo na 1100), příkladně pro běžně používaný filtr HF163 uvádí průměr klíče 76mm. Stoprocentně pasuje pro HF163 klíč průměr 74mm (resp. 74,4mm) a 14-tihran, viz příkladně můj odkaz výše.
Tak co furt máte s tím průměrem 76mm?
Jak píšu, mně je to jedno, fungující klíč mám, ale pro ostatní to může být stále matoucí...
famoza napsal:
Já teda nevím jak to je, klíč mám léta a pasuje....ale když jsem ho někdy před čtyřmi lety na 1150 sháněl, tak se pořád někde psalo 76mm a někde 74mm. Není mi jasné, proč pořád někdo na 1150 (potažmo na 1100), příkladně pro běžně používaný filtr HF163 uvádí průměr klíče 76mm. Stoprocentně pasuje pro HF163 klíč průměr 74mm (resp. 74,4mm) a 14-tihran, viz příkladně můj odkaz výše.
Tak co furt máte s tím průměrem 76mm?
Jak píšu, mně je to jedno, fungující klíč mám, ale pro ostatní to může být stále matoucí...
Když se podívám na ofiko stránky Mann tak tam píšou 76mm... Neměřil sem.
Podle mě je důležitý rozměr přes protilehlé plochy vícehranu. Tedy rozměr "SW", což by měl být průměr vepsané kružnice vícehranu. To je určující číslo, podle kterého kupuji rozměrově klíč. A ten by měl být 74mm. Jestliže je průměr filtru přes hrany třeba 76mm (průměr kružnice opsané) nemá to s rozměrovým značením vícehranného klíče dle mého názoru nic společného...
Upravil MaO dne 26.02.2014 10:06
mao napsal:
Podle mě je důležitý rozměr přes protilehlé plochy vícehranu. Tedy rozměr "SW", což by měl být průměr vepsané kružnice vícehranu. To je určující číslo, podle kterého kupuji rozměrově klíč. A ten by měl být 74mm. Jestliže je průměr filtru přes hrany třeba 76mm (průměr kružnice opsané) nemá to s rozměrovým značením vícehranného klíče dle mého názoru nic společného...
nevim, já sem kupoval klíč od Mannu na filtr Mann...