Ahoj. Chtěl bych se zeptat jestli můžu použít na modifiokaci abs a na boční stojánek tohle Automobilové relé Elco 66-E-70G-30, 12 V, 30 A místo udávanýho Bosch relay 0332019150. A jaký dráty je nejlepší použít? Pokud by to relátko šlo,tak bych to vzal všechno u Conrada i s vypínačem KOLÉBK. SPÍNAC VODOTESNÝ R13-527D2B. Díky za každou radu.
To relé je OK - můžeš je bez obav použít. Dráty používám o průřezu 1,5mm2.
Edit - Servisák byl rychlejší
Upravil Tonda dne 26.02.2014 21:52
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
serif napsal:
Díky moc za bleskovou odpověď. Hned to objednávám
A pokud to chceš se vším všudy, tak to budu zítra sundávat. Ruším ABS. Příští týden ti to můžu poslat.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
mimochodem, měřil jsem klešťákem u tlačítka na vypnutí po úpravě a bohatě stačí 0.35 mm2, je to jen signálovka. samozřejmě kvuli pevnosti a odolnosti lepší silnější.
https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958
firefly - samozřejmě, že by stačil menší průřez vodiče, co se týká průchodu proudu. Ale jak píšeš, tak kvůli mechanické pevnosti a odolnosti bych 1mm2 viděl jako minimum (jak jsem psal výše, osobně dávám 1,5mm2). Ono na ty malé průřezy se dost blbě osazují "fastony" 6mm, které potřebuješ k připojení vodičů k relé. Kolikrát se ten "drátek" malého průřezu zlomí hned za kabelovým okem nebo fastonem - např. u napájení navigací - to řeším každou chvíli někomu, že to má utřepané (ony ty tenké vodiče v těch spojích vibracemi docela trpí). Che to mít dobře a vhodně "zapáskované", aby se to co nejmíň třepalo.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ABS som si dal na vypinac bez rele a ked po starte sa rozblikaju kontrolky, tak len prestuknem vypinacom a je vsetko OK. Za jazdy si vypnem kedykolvek a pustim tiez, len musim ist tusim okolo 5km/h a pusti sa nazad. Kusok hrubsieho kablu nie je na skodu
copo@centrum.sk
Mohl by mi někdo trochu polopaticky vysvětlit jak na modifikace bočního stajánku pomocí relé 0332019150? ABS nemám, to mě netrápí,ale ten stojan bych vyřešit chtěl. Chápu to dobře, že jen vyměním původní staré relé za nové? nebo se musí něco pájet a natahovat nové dráty. díky kluci