Rád bych vyřešil komunikaci mezi skůtry C1, kde se jezdí bez helmy. Jako nejjednodušší se mi jeví klasická malá vysílačka + náhlavní souprava sluchátka/mikrofon, nejlépe se spínačem komunikace někde po ruce, tu bychom využili určitě i na cestách s GS (v kempech apod.). Jsem sice zhýčkaný Interphonem F4 a online oboustranným propojením, kdy není třeba nic mačkat ani spínat hlasem, takže budu rád za jakýkoliv tip, ale i klasická vysílačka (spínání hlasem nebo tlačítkem) s přiměřeně kvalitními sluchátky a mikrofonem by stačila, také prosím o doporučení.
Ivan napsal:
Rád bych vyřešil komunikaci mezi skůtry C1, kde se jezdí bez helmy. Jako nejjednodušší se mi jeví klasická malá vysílačka + náhlavní souprava sluchátka/mikrofon, nejlépe se spínačem komunikace někde po ruce, tu bychom využili určitě i na cestách s GS (v kempech apod.). Jsem sice zhýčkaný Interphonem F4 a online oboustranným propojením, kdy není třeba nic mačkat ani spínat hlasem, takže budu rád za jakýkoliv tip, ale i klasická vysílačka (spínání hlasem nebo tlačítkem) s přiměřeně kvalitními sluchátky a mikrofonem by stačila, také prosím o doporučení.
Mně přijde nejjednodušší nasadit si helmy, kde to máš vyřešené
Co zkusit vzít nějaká stará sluchátka, přidělat na ně držák Interfounu F4 a použít sadu do otevřené helmy, která má mikrofon na tyčce?
F4ku pak můžeš přehazovat mezi helmou a "sluchátkama"
Upravil stepan dne 03.03.2014 16:20
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Ivan napsal:
F5XT SPORT - sada s F5 kde je na kablíku namísto sluchátek do helmy taková "bondovka" na ucho. Já s tím vloni lyžoval a funguje to naprosto normálně.
Stojí to 5500Kč s DPH
Ivan napsal:
Mně přijde nejjednodušší nasadit si helmy, kde to máš vyřešené
Co zkusit vzít nějaká stará sluchátka, přidělat na ně držák Interfounu F4 a použít sadu do otevřené helmy, která má mikrofon na tyčce?
F4ku pak můžeš přehazovat mezi helmou a "sluchátkama"
V těch hluchátkách není slyšet vůbec nic co se kolem tebe děje, to není moc bezpečná věc Používá se to na testování na výstavách apod.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
F5XT SPORT - sada s F5 kde je na kablíku namísto sluchátek do helmy taková "bondovka" na ucho. Já s tím vloni lyžoval a funguje to naprosto normálně.
Stojí to 5500Kč s DPH
Přesně to jsem myslel. Samotný ty sluchátka jdou koupit?
V těch hluchátkách není slyšet vůbec nic co se kolem tebe děje, to není moc bezpečná věc Používá se to na testování na výstavách apod.
Tak já jsem samozřejmě neměl na mysli přímo tato sluchátka, jinou fotku jsem nanešel.
Použil bych nějaká otevřená sluchátka.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Nicméně Ivan má F4 a k té to připojit nejde, takže proto jsem psal o celé té sadě vč. F5XT.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Díky Tomáši, zrovna jsem přemýšlel jakou F4 mám:-). No, kupovat kompletní dvojsadu F5 se mi nechce když mám funkční F4, variantou je náhrada - co všechno by bylo třeba abych sadu F5 mohl používat jak v helmách, tak s "bondovkami"?
A ještě bych oživil systém dvou vysílaček, můžete doporučit nějaké kompaktní, se slušnou výdrží na baterky a jako příslušenství náhlavní soupravu?
Ivan: buď si koupíš nějakou verzi F5 (S, XT) a k tomu samostatný to "sport" sluchátko nebo tu sadu F5XT SPORT a k tomu dokoupíš sadu do helmy, což bude asi prašť jak uhoď. Ta druhá varianta je asi o nějaké stokoruny dražší, protože v tom setu jsou i nějaké montážní lepíky a kabel na nabíjení navíc oproti samostatnému sport sluchátku, kde je jen to sluchátko a nic víc.
Takže tak nebo tak, to bude kolem 6 tisíc.
Podle mě by se vyplatilo koupit dvousadu F5S, která se prodává za rovných 8 tisíc a prodat tu tvojí F4 a nebo rozebrat tu dvojsadu, nechat si jen jednu půlku a prodat druhou F5S z dvojsady. *******************************
OK, výměnu stávajících F4 za novější s náhlavními soupravami mimo helmu beru jako asi technicky nejlepší variantu umožňující i poslech muziky nebo telefonování.
Nicméně se opět zeptám na variantu vysílačky + náhlavní souprava + VOX nebo klíčování. Jezdíme max. pár set metrů od sebe, vždy na dohled, jde mi o doporučení vhodného typu z hlediska kvality, výdrže na baterky a kvality hovoru a zda neexistuje i typ s možností propojení s mobilním telefonem. Díky.
Na chopperu jsem měl v otevřené přilbě s plexi vysílačku cobra + tlačítko na řídítkách + sadu do otevřené přilby. Fungovalo to sporadicky. Jednou šlo slyšet krásně a jednou vůbec nic.
Tak jsme se jednou naštvali a jali se to pořádně otestovat v autech - vše bylo 100%, stačilo ale otevřít okno a jak začalo foukat na mikrofon, tak to zase blblo.
Osobně si myslím, že na skutru a bez přilby, kde bude foukat víc, jak v autě s otevřeným oknem je tohle nepoužitelné...
Když je vůle, cesta se najde